Problemen met Google Meet oplossen

Wil je Google Meet gebruiken met je team? G Suite Essentials is kosteloos tot en met 30 september. Nu uitproberen

Welk type probleem ondervind je?

Alles openen  |  Alles sluiten

Deelnemen aan een vergadering

Ik kan geen Meet-videovergadering maken of eraan deelnemen

Je moet zijn ingelogd bij een G Suite- of een Google-account om een nieuwe Meet-videovergadering te maken of een link aan een Google Agenda-afspraak toe te voegen. Je kunt alleen een link toevoegen aan een Google Agenda-afspraak als je toegang hebt tot Google Agenda.

Opmerking voor G Suite-gebruikers: Als je kunt deelnemen aan een Meet-videovergadering maar geen Meet-videovergaderingen kunt maken of toevoegen, kan het zijn dat je beheerder videogesprekken moet inschakelen voor je organisatie. Neem voor meer informatie contact op met je G Suite-beheerder.

Gerelateerde onderwerpen:

Ik kan geen videogesprekken starten vanuit chatgesprekken of eraan deelnemen

Als videogesprekken zijn uitgeschakeld voor je organisatie, kun je niet deelnemen aan videogesprekken in de klassieke versie van Hangouts. Vraag je beheerder om hulp.

Geplande vergaderingen worden niet weergegeven
  • Als je Google Meet Vergaderen opent maar geen geplande vergaderingen ziet, heb je mogelijk geen geplande vergaderingen. Alleen vergaderingen die zijn gepland via Google Agenda, worden op meet.google.com of in de Meet-app weergegeven.
  • Zorg ervoor dat je op je G Suite-account voor werk of school of op je persoonlijke Google-account bent ingelogd. Zorg ervoor dat je Gmail kunt checken op hetzelfde apparaat of dezelfde computer.

Er wordt geen inbelnummer vermeld in mijn vergadering

Belangrijk: Deze functie is momenteel beschikbaar voor vergaderingen die zijn gemaakt door G Suite-gebruikers.
Als je beheerder de inbelfunctie voor Google Meet heeft ingeschakeld, bevatten alle G Suite-versies een telefoonnummer in de VS. In G Suite Basic, Business, Enterprise en Enterprise for Education worden ook internationale nummers ondersteund. Hiervoor betaal je de reguliere gesprekskosten.
Iedereen kan inbellen (ook externe gebruikers en mensen die andere G Suite-versies gebruiken).
Wil je weten of je land wordt ondersteund, ga dan naar Ondersteunde landen voor inbellen bij een vergadering
Een inbelnummer ontbreekt of is voor een ander land

Belangrijk: Deze functie is momenteel beschikbaar voor vergaderingen die zijn gemaakt door G Suite-gebruikers.

• Je beheerder moet de inbelfunctie voor Google Meet inschakelen.
  • Alle uitnodigingen van G Suite bevatten een telefoonnummer in de VS.
  • Meet gebruikt je locatie en tijdzone-instellingen in Agenda om een inbelnummer voor te stellen. Zorg ervoor dat Agenda en je computer dezelfde instellingen voor locatie, datum en tijd hebben als het land van waaruit je inbelt.
  • Als de locatie- en tijdinstellingen op je computer en in Agenda verschillen, kan het zijn dat je verschillende aanbevolen inbelnummers ziet op je apparaat en in de agenda-uitnodiging.
  • Wil je nagaan of je land wordt ondersteund, ga dan naar Ondersteunde landen voor inbellen bij een vergadering.
Waarom staat er dat er een netwerkprobleem is?

Als er een time-out van het netwerktransport of een firewallfout wordt weergegeven, is het netwerk van je groep mogelijk niet geconfigureerd voor videogesprekken en vergaderingen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een vereiste UDP- en TCP-poort is geblokkeerd.

Vraag je G Suite- of netwerkbeheerder het netwerk te optimaliseren voor Google Meet.

De verkeerde tijd wordt weergegeven in Meet

Als je de tijd wilt wijzigen die wordt weergegeven in Meet, moet je de instelling voor de tijdzone wijzigen in Google Agenda

Waarom staat er 'De vergadering is vol'?

Mogelijk is het maximum aantal deelnemers voor je versie van G Suite bereikt.

• G Suite Education: maximaal 100
  • G Suite Basic: maximaal 100
  • G Suite Business: maximaal 150
  • G Suite Essentials: maximaal 150
  • G Suite Enterprise Essentials: maximaal 250
  • G Suite Enterprise en Enterprise for Education: maximaal 250

Tip: De limieten gelden voor het aantal apparaatverbindingen.  Vanuit een vergaderruimte of vanaf een gedeeld apparaat kunnen meerdere mensen deelnemen.

Belangrijk: Vergaderingen die worden gemaakt met een persoonlijk Google-account, hebben een limiet van 100 deelnemers.

Ga voor meer informatie naar G Suite-versies vergelijken.

Terug naar boven Terug naar boven

Problemen met het presenteren van je scherm en cameraproblemen

De toegang tot mijn microfoon of camera wordt geweigerd

Meet heeft je toestemming nodig om je camera en microfoon te gebruiken in Chrome. De eerste keer dat je deelneemt aan een Meet-videogesprek, wordt je gevraagd toegang te verlenen.

Je kunt de instelling wijzigen zodat Meet je camera en microfoon mag gebruiken. Klik op het camera-icoon  in de adresbalk en selecteer de optie Altijd toestaan

Mensen kunnen me niet zien in de vergadering

Zorg ervoor dat je camera is ingeschakeld en dat je computer en browser toegang tot de camera hebben, zodat je zichtbaar bent.

Cameratoegang inschakelen op macOS Mojave en hoger

Op computers met macOS Mojave versie 10.14 of hoger moet je cameratoegang toestaan voor je Chrome- of Firefox®-webbrowser. Anders wordt de video van je apparaat niet naar Meet verzonden.

1. Ga naar Systeemvoorkeuren and then Beveiliging en privacy.
  2. Selecteer Privacy and then Camera.
  3. Vink het vakje aan voor de app waarin je Meet gebruikt (Google Chrome of Firefox).

Google Chrome toegang geven tot je camera

Op computers met Chrome moet je de browser toegang geven tot je camera.

1. Voer chrome://settings/content/camera in de adresbalk van Chrome in.
  2. Schakel de instelling 'Vragen vóór toegang' uit.
  3. Onder 'Toestaan' verwijder je https://meet.google.com:443 (indien aanwezig).
  4. Vernieuw de Google Meet-pagina en geef de camera toegang als daarom wordt gevraagd.

Meer opties:

1. Controleer of de camera van je computer is aangesloten, is ingeschakeld en goed op jou is gericht.
  2. Ga na of de camera werkt in andere apps, zoals FaceTime in MacOS of de Camera-app in Windows 10.
  3. Sluit alle andere apps die de camera gebruiken en laad Google Meet opnieuw.
  4. Start je computer of Google Chrome-browser opnieuw op.
Problemen met presenteren

Als je niet kunt presenteren in een Google Meet-videovergadering, moet je je browser toestemming geven om je scherm op te nemen.

Geef op een Apple® Mac®-computer met macOS® Catalina® versie 10.15 of hoger Firefox® of de Chrome-browser toestemming je scherm op te nemen:

1. Ga naar Systeemvoorkeuren and then Beveiliging en privacy.
  2. Klik op Privacy.
  3. Klik links op Schermopname.
  4. Vink rechts het vakje aan voor Google Chrome of Firefox.
Waarom wordt het vergadervenster weergegeven als ik presenteer?
  • Selecteer een nieuw tabblad als je een nieuw tabblad presenteert.
  • Als je het vergadervenster presenteert, wordt het mogelijk tot in het oneindige gemirrord.

Je bent niet hoorbaar in een vergadering
  • Controleer of je microfoon is ingeschakeld.
  • Controleer of je microfoon is gedempt op het moment dat je aan de vergadering deelnam. Er klinkt een bel als de eerste vijf mensen deelnemen aan de vergadering. Daarna worden nieuwe deelnemers automatisch gedempt.

Het dempen opheffen op je Windows-apparaat
  1. Open de geluidsinstellingen  and then klik op Opnemen.
  2. Dubbelklik op de microfoon.
  3. Selecteer Niveaus.
  4. Controleer of de microfoon is ingeschakeld.
  5. Als je het volume wilt verhogen, verplaats je de volumeregelaar en klik je op OK.

Het dempen opheffen op een Mac-apparaat
  1. Ga naar Systeemvoorkeuren and then klik op Geluid and then Invoer.
  2. Controleer of de microfoon is ingeschakeld.
  3. Verhoog het volume met de volumeregelaar.

De volume-instelling wordt automatisch opgeslagen.

Het dempen opheffen op een Linux-apparaat
  1. Open de geluidsinstellingen  and then klik op Input.
  2. Selecteer de apparaatinstelling Microfoon.
  3. Controleer of de microfoon is ingeschakeld.
  4. Als je het volume wilt verhogen, verplaats je de volumeregelaar en klik je op OK.

Dempen voor jezelf opheffen in Meet

Andere mensen kunnen je geluid dempen om achtergrondgeluid te verminderen, maar ze kunnen het dempen niet opheffen.

1. Schakel je microfoon in.
  2. Klik onderaan het scherm op Dempen bij Dempen.

Opmerking: Voor vergaderingen die worden georganiseerd via een persoonlijk Google-account, kan alleen de organisator van de vergadering een andere deelnemer dempen.

Waarom zijn sommige geluiden in Windows gedempt?

Als je deelneemt aan een Meet-videogesprek, beperkt Windows de ruis van andere bronnen. Dit komt niet door Meet, maar door een Windows-functie.

Je bent niet te horen op je Mac-computer

Overzicht

Het kan zijn dat de instellingen van een Mac-computer voorkomen dat Meet de microfoon gebruikt. Als dit gebeurt, start je de Chrome-browser opnieuw. Als dat niet werkt, start je de computer opnieuw op en verhoog je het microfoonvolume in de systeeminstellingen.

Als je een Apple® Mac®-computer gebruikt, moet je mogelijk het volgende doen:

De microfoon inschakelen op macOS Mojave en hoger

In sommige gevallen voorkomen de instellingen van je Mac-computer dat Meet de microfoon kan gebruiken.

1. Ga naar Systeemvoorkeuren and then Beveiliging en privacy.
  2. Selecteer Privacy and then Microfoon.
  3. Vink het selectievakje naast Google Chrome of Firefox aan.

De Chrome-browser opnieuw opstarten

Als je Chrome afsluit, wordt het probleem mogelijk niet opgelost. Andere apps of extensies die je microfoon gebruiken, worden hiermee namelijk niet gereset. Je moet de Chrome-browser opnieuw opstarten om apps en extensies te resetten. Als je de Chrome-browser opnieuw opstart, worden je tabbladen en vensters opnieuw geopend.

1. Voer chrome://restart in je browser in.
  2. Zorg dat je microfoon en camera zijn ingeschakeld.
  3. Neem opnieuw deel aan de videovergadering.

Je computer opnieuw opstarten en het microfoonniveau controleren

Ben je na het opnieuw opstarten van je browser nog steeds niet te horen, start dan je computer opnieuw op.

1. Ga naar Systeemvoorkeuren and then klik op Opnieuw opstarten.
  2. Log in.
  3. Ga naar Systeemvoorkeuren and then klik op Systeemvoorkeuren.
  4. Klik op Geluid and then Invoer.
  5. Verplaats naast Invoervolume de schuifregelaar om te controleren of de niveaubalkjes bewegen.
  6. Neem opnieuw deel aan de Meet-videovergadering.

De microfoon resetten met de CLI (geavanceerd)

Geef de microfoon van je computer vrij uit andere apps of extensies die de microfoon gebruiken.

Tip: Hiervoor heb je mogelijk beheerdersrechten op je computer nodig.

1. Ga naar Apps and then Hulpprogramma's en dubbelklik op Terminal
  2. Voer in het Terminal-venster sudo killall coreaudiod in en druk op Enter.
  3. Geef je wachtwoord op en druk op Enter.
  4. Neem opnieuw deel aan de Meet-videovergadering.

Video- en audiokwaliteit

De juiste randapparatuur gebruiken

Als de audio of video slecht is, probeer je het volgende:

Andere browsertabbladen en apps sluiten

Te veel tabbladen en geopende apps kunnen een slechte videokwaliteit veroorzaken.

1. Sluit niet-essentiële tabbladen.
  2. Sluit andere apps.
  3. Maak het Meet-venster kleiner.
VPN-software deactiveren

Normaal gesproken maakt je computer of smartphone rechtstreeks verbinding met Meet. Een VPN stuurt verkeer door via een andere netwerklocatie en kan de overdracht van video van en naar de Meet-vergadering vertragen.

• Deactiveer het VPN tijdelijk en maak opnieuw verbinding met de Meet-videovergadering.
  • Als de beeldkwaliteit verbetert, voltooi je het gesprek zonder VPN.
  • Denk eraan dat je voor toekomstige Meet-videovergaderingen het VPN weer deactiveert voor een betere verbinding.
  • Vraag je IT- of VPN-serviceprovider om je VPN-configuratie aan te passen zodat Meet-verkeer het VPN kan omzeilen. Het kan zijn de provider informatie nodig heeft over de uitgaande poorten, URI's op de witte lijst en IP-bereiken voor Meet. Verwijs de serviceprovider naar het gedeelte Je netwerk voorbereiden voor Meet.
Antivirus-, firewall- of andere beveiligingssoftware configureren
  • Software die Meet-verkeer inspecteert of aanpast voordat dit aankomt bij de videovergadering, kan Meet verstoren en de videokwaliteit verlagen.
  • Bekijk de opties waardoor de Chrome-browser en de Meet-verkeersuitwisseling zonder tussenkomst kunnen werken. Als het probleem blijft aanhouden, kan het zijn dat je beheerder specifieke URL's op de witte lijst moet zetten om Meet optimaal te laten werken. Zie Je netwerk voorbereiden.
De prestaties van je wifi- of netwerkverbinding verbeteren

Problemen met de bandbreedte zijn een belangrijke oorzaak van slechte videokwaliteit. Ook als je zelf geen problemen hebt met audio of video, kunnen andere deelnemers aan de vergadering moeite hebben om je te horen of te zien. Probeer het volgende om bandbreedteproblemen op te lossen:

• Test je internetsnelheid om na te gaan of je voldoende bandbreedte en een korte wachttijd (latentie) hebt. Monitor de bandbreedte en wachttijd langere tijd om vast te stellen of je een stabiele verbinding hebt (die je nodig hebt voor videogesprekken in hoge kwaliteit). Bekijk de bandbreedtevereisten.
  • Gebruik een bedrade ethernetverbinding (als deze beschikbaar is) om te zien of de videokwaliteit dan verbetert.
  • Gebruik de wifi-band van 5 GHz in plaats van de band van 2,4 GHz, die intensiever wordt gebruikt.
  • Hardwarefirewalls en beveiligingsapparaten die Meet-verkeer inspecteren of aanpassen voordat het wordt doorgestuurd, kunnen een slechte videokwaliteit veroorzaken. Vraag je beheerder het gedeelte Je netwerk voorbereiden te lezen.

Als laatste raden we je aan Quality of Service (QoS) voor Meet-verkeer uit te schakelen. Sommige netwerkapparatuur gebruikt QoS om specifieke typen verkeer voorrang te geven. Google Meet voert ook een prioriteitsbepaling voor netwerken uit, wat in combinatie met QoS de videokwaliteit kan verslechteren. Schakel QoS tijdelijk uit voor Meet om te zien of de videokwaliteit verbetert. Bekijk de praktische tips voor QoS.

Overleg met je systeembeheerder

Als je netwerkproblemen ondervindt, kan je systeembeheerder je mogelijk helpen de problemen op te lossen. Probeer het volgende:

• Vraag je systeembeheerder de gegevens van je video te analyseren met de Meet-kwaliteitstool.
  • In sommige gevallen is het bedrijfsnetwerk misschien niet goed ingesteld voor optimale kwaliteit als je verbinding maakt met de Google-cloud. Vraag je systeembeheerder het gedeelte Je netwerk voorbereiden te lezen.

Meet reageert niet of is niet beschikbaar

Het G Suite-statusdashboard bekijken

Ga naar het G Suite-statusdashboard om te zien of er problemen zijn met Meet.

• Groen icoon: Meet werkt normaal. Probeer de tips voor probleemoplossing in dit artikel om problemen op te lossen.
  • Geel of rood icoon: Meet werkt niet goed of is niet beschikbaar. Bekijk tijdelijke oplossingen voor bekende problemen voor manieren om te communiceren totdat Meet weer normaal werkt.

Vergaderingen opnemen

Opmerking: Deze functie is momenteel beschikbaar voor vergaderingen die zijn georganiseerd via een G Suite-account.

Kan de opnameknop niet vinden
  • Ga na of je beheerder opnemen voor Meet heeft ingeschakeld in de Google Beheerdersconsole.
  • Bevestig dat je Meet op een computer gebruikt. Opnemen is alleen beschikbaar voor de computerversie.
  • Je kunt niet opnemen als je deelneemt om alleen te presenteren, zoals via een laptop terwijl je al in een videovergaderruimte zit. Neem eerst deel aan de videovergadering, start dan de presentatie en begin vervolgens met opnemen.
  • Je kunt niet opnemen als de vergadering is gemaakt op een apparaat in een vergaderruimte (zoals Meet-hardware) of is gegenereerd door een ander proces, zoals een plug-in voor Chrome. Plan de vergadering in Agenda of zorg dat een persoon (niet een apparaat) ad-hoc-vergaderingen start.
  • Als je een terugkerende vergadering waarin opnemen eerst wel was toegestaan, nu niet meer kunt opnemen, controleer je of het account van de organisator van de vergadering misschien is uitgeschakeld. De vergaderingen die deze gebruiker heeft georganiseerd, kunnen dan niet meer worden opgenomen. Als je dit wilt oplossen, verwijder je de vergadering uit de Agenda-afspraak. Sla de afspraak op en voeg een nieuwe vergaderingscode toe om de vergadering opnieuw te maken als de nieuwe eigenaar.

Gerelateerde onderwerpen:

Kan de opname niet vinden

Belangrijk: Het opnemen van vergaderingen is momenteel beschikbaar voor vergaderingen die zijn georganiseerd via G Suite-accounts.

• Opnamen moeten eerst worden gegenereerd en zijn niet meteen na de opname beschikbaar.
  • Zodra de opname beschikbaar is, wordt er een e-mail met de link voor de opname naar de organisator van de vergadering gestuurd en naar de persoon die de opname heeft gestart.
  • De link voor de opname wordt ook toegevoegd aan de agenda-afspraak en opgeslagen in de map Mijn Drive > Meet-opnamen van de organisator.

Gerelateerde onderwerpen:

Er staat 'Wordt nog verwerkt' bij mijn opname in Google Drive

Belangrijk: Het opnemen van vergaderingen is momenteel beschikbaar voor vergaderingen die zijn georganiseerd via G Suite-accounts.

• 'Wordt nog verwerkt' betekent dat de opname nog wordt voorbereid voor weergave.
  • Als je de opname direct wilt afspelen, selecteer je het bestand en klik je op Meer Meeren danDownloaden Downloaden. Dubbelklik op het gedownloade bestand op je computer.

Gerelateerde onderwerpen:

Ik heb de opname met iemand gedeeld, maar de ander kan die niet downloaden

Belangrijk: Het opnemen van vergaderingen is momenteel beschikbaar voor vergaderingen die zijn georganiseerd via G Suite-accounts.

Zorg ervoor dat je anderen toestemming geeft om je bestanden te downloaden:

1. Open Google Drive.
  2. Selecteer het opnamebestand en klik op Delen of Delen Share.
  3. Klik rechtsonder op Geavanceerd.
  4. Vink het vakje naast 'Opties voor downloaden, afdrukken en kopiëren uitschakelen voor reageerders en kijkers' uit.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan en dan Gereed.

Gerelateerde onderwerpen:

Eerder kon ik vergaderingen opnemen, maar vandaag lukt dat niet

Belangrijk: Het opnemen van vergaderingen is momenteel beschikbaar voor vergaderingen die zijn georganiseerd via G Suite-accounts.

Vraag aan je beheerder of opnamen voor videovergaderingen zijn ingeschakeld. Bekijk meer informatie over hoe je een videovergadering opneemt.

Wat gebeurt er met mijn bestaande opnamen nadat de COVID-19-functionaliteit voor mijn organisatie verloopt?

Belangrijk: Het opnemen van vergaderingen is momenteel beschikbaar voor vergaderingen die zijn georganiseerd via G Suite-accounts.

Opnamen blijven beschikbaar in Drive.

Livestreams instellen en bekijken

Belangrijk: Deze functie is momenteel beschikbaar voor G Suite-gebruikers en komt binnenkort beschikbaar voor G Suite Essentials-gebruikers.

Ik kan de knop 'Streamen starten' niet vinden

Belangrijk: Deze functie is momenteel beschikbaar voor G Suite-gebruikers en komt binnenkort beschikbaar voor G Suite Essentials-gebruikers.

• Streamen moet vóór de vergadering worden ingesteld in Agenda. Je kunt geen livestream toevoegen nadat de vergadering is gestart, omdat de code van de vergadering hierdoor wordt veranderd.
  • Streamen moet ook worden ingeschakeld door je G Suite-beheerder. Alleen deelnemers uit dezelfde organisatie als de organisator van de vergadering kunnen streamen starten en stoppen.

Gerelateerde onderwerpen:

Kijkers hebben geen toegang tot de livestream die ik heb ingesteld

Belangrijk: Deze functie is momenteel beschikbaar voor G Suite-gebruikers en komt binnenkort beschikbaar voor G Suite Essentials-gebruikers.

• Nadat de vergadering is gestart, moet je op Meer Meer  and then Streamen starten klikken.
  • Verder kan de livestream alleen worden bekeken door kijkers binnen dezelfde organisatie als de organisator van de vergadering.

Gerelateerde onderwerpen:

Terug naar boven Terug naar boven

Ik wil kijkersstatistieken zien voor een afspraak die live is gestreamd

Belangrijk: Deze functie is momenteel beschikbaar voor G Suite-gebruikers en komt binnenkort beschikbaar voor G Suite Essentials-gebruikers.

Vraag je G Suite-beheerder om informatie te geven over de afspraak met gebruik van de Meet-kwaliteitstool.

De foutmelding 'Deze stream is niet beschikbaar voor je domein' wordt weergegeven

Belangrijk: Deze functie is momenteel beschikbaar voor G Suite-gebruikers en komt binnenkort beschikbaar voor G Suite Essentials-gebruikers.

• Streams kunnen alleen worden bekeken door gebruikers binnen dezelfde organisatie als de organisator van de vergadering.
  • Log in met een account van dezelfde organisatie als de organisator van de vergadering. Je moet bijvoorbeeld eerst uitloggen van je persoonlijke Gmail-account en daarna inloggen op je G Suite-account voor werk of school. Probeer daarna opnieuw om de stream te bekijken.
De foutmelding 'Wachten tot de stream wordt gestart, een ogenblik geduld' wordt weergegeven

Belangrijk: Deze functie is momenteel beschikbaar voor G Suite-gebruikers en komt binnenkort beschikbaar voor G Suite Essentials-gebruikers.

• De stream moet handmatig worden gestart door de organisator van de vergadering. Vraag de organisator of deze de livestream heeft gestart.
  • Dit bericht wordt weergegeven totdat de organisator op een computer op Meer Meer and then Streamen starten , klikt, zelfs als de begintijd van de vergadering al is verstreken.