Krav för att använda Google Meet

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en kostnadsfri testperiod på G Suite

Åtkomstkrav för Google Meet

Här är några praktiska saker för att komma igång med Google Meet.

G Suite-användare (som använder Google Meet med ett skol- eller jobbkonto) Användare utan G Suite (som använder med Google Meet med ett personligt konto)
  • En G Suite-administratör måste aktivera Meet för organisationen. Kontakta administratören om det inte går att öppna Meet.
  • Du måste vara inloggad på ett G Suite-konto för att skapa ett videomöte.
  • Alla i eller utanför organisationen får gå med genom en länk.
  • Du måste ha ett Google-konto för att använda Google Meet.

• Om du vill gå med i ett videomöte måste du ha appen Meet eller en webbläsare som stöds. Mer information finns i Webbläsare som stöds.
  • Gäster utan en inbjudan måste släppas in av någon som redan deltar i mötet.

Krav för videomöten

” ”

Innan du startar ett videomöte måste du kontrollera att du använder utrustning som stöder Google Meet.

Öppna alla  |  Stäng alla

Använda ett operativsystem som stöds

Meet stöder den nuvarande versionen och de två tidigare huvudversionerna av operativsystemen nedan:

• Apple® macOS®
  • Microsoft® Windows®
  • Chrome OS
  • Ubuntu® andra Debian-baserade Linux®-distributioner
Använda en webbläsare som stöds

Meet fungerar med den aktuella versionen av webbläsarna nedan:

Meet har begränsat stöd i Microsoft Internet Explorer ® 11, Microsoft Edge fungerar bättre med Meet. Om du vill använda Internet Explorer för Meet måste du hämta och installera den senaste versionen av plugin-programmet med stöd för Google Video.

Tips! Om webbläsaren inte har stöd för Meet-videomöten kan du ringa in med telefonnumret och pinkoden som tillhandahålls av den som organiserar mötet.

Ge Meet åtkomst till kameran och mikrofonen
Innan du börjar använda Meet måste du tillåta åtkomst till datorns kamera och mikrofon.

Tillåta åtkomst första gången du använder Meet

1. Öppna startsidan för Meet i en webbläsare.
  2. Klicka på Starta ett nytt möte.
  3. Klicka på Tillåt.

Ändra inställningarna om du vill tillåta åtkomst

Om du inte blir ombedd att tillåta åtkomst eller om du har blockerat åtkomst tidigare kan du ändra inställningarna.

1. Öppna startsidan för Meet i en webbläsare.
  2. Klicka på Starta ett nytt möte.
  3. Klicka på Kamera blockerad Otillåtna media uppe till höger.
  4. Klicka på Tillåt alltid att https://meet.google.com får åtkomst till kameran och mikrofonen.
  5. Klicka på Klar. Videomötet ansluts automatiskt. Om du inte ser att mötet uppdateras avslutar och öppnar du mötet igen.

Relaterade ämnen

Ytterligare krav på maskinvara och nätverk

För Meet-videomöten behöver du:

• En bredbandsanslutning till internet. Mer information finns i Förbered nätverket.
  • En inbyggd webbkamera eller en extern USB-kamera.
    Obs! Andra enheter, såsom virtuella kameror, kanske inte fungerar med Meet.
  • 2,2 GHz Intel 2:a generationen i3/i5 /i7, ekvivalent AMD eller bättre processor krävs för HD-videostöd.
Gränser för deltagare
För användare utan G Suite (som använder Google Meet med ett personligt Google-konto): Du kan ha högst 100 deltagare i ett möte.
För G Suite-användare (som använder Google Meet med ett skol- eller jobbkonto): Det högsta antalet deltagare du kan ha i ett videomöte beror på G Suite-utgåvan.
G Suite-utgåva Antal deltagare
G Suite Education 100
G Suite Basic 100
G Suite Essentials 150
G Suite Business 150
G Suite Enterprise Essentials  250
G Suite Enterprise, G Suite Enterprise for Education 250

Om datorn uppfyller kraven men du ändå har problem med videosamtal, försök med dessa felsökningssteg