Krav för att använda Google Meet

Åtkomstkrav för Google Meet

Du måste ha ett Google-konto för att använda Google Meet.

För användare på arbetet och i Google Workspace skolan:

• En Google Workspace-administratör måste aktivera Meet för organisationen. Kontakta administratören om det inte går att öppna Meet.
  • Du måste vara inloggad på ett Google Workspace-konto för att skapa ett videomöte.
  • Alla i eller utanför organisationen får gå med genom en länk.

För Meet-videosamtal behöver du:

Använd ett operativsystem som stöds

Meet stöder den nuvarande versionen och de två tidigare huvudversionerna av operativsystemen nedan:

• Apple macOS
  • Microsoft Windows
  • Chrome OS
  • Ubuntu och andra Debian-baserade Linux-distributioner

Meet fungerar med dessa mobila operativsystem:

Meet-videosamtal i Gmail-appen är kompatibla med följande operativsystem:

• Android 6 och senare
  • iOS 12 och senare
Använd en webbläsare som stöds

Vi rekommenderar att du använder den senaste versionen av någon av webbläsarna nedan:

Tips! Om webbläsaren inte har stöd för Meet-videomöten kan du ringa in med telefonnumret och pinkoden som tillhandahålls av den som organiserar mötet.
Ge Meet åtkomst till kameran och mikrofonen
Innan du börjar använda Meet måste du tillåta åtkomst till datorns kamera och mikrofon.

Tillåta åtkomst första gången du använder Meet

1. Öppna startsidan för Meet i en webbläsare.
  2. Klicka på Starta ett nytt möte.
  3. Klicka på Tillåt.

Ändra inställningarna om du vill tillåta åtkomst

Om du inte blir ombedd att tillåta åtkomst eller om du har blockerat åtkomst tidigare kan du ändra inställningarna.
  1. Öppna startsidan för Meet i en webbläsare.
  2. Klicka på Starta ett nytt möte.
  3. Klicka på Kamera blockerad Otillåtna media uppe till höger.
  4. Klicka på Tillåt alltid att https://meet.google.com får åtkomst till kameran och mikrofonen.
  5. Klicka på Klar. Videomötet ansluts automatiskt. Öppna mötet på nytt om det inte uppdateras.
Maskinvarurekommendationer
Vi rekommenderar att du använder viss maskinvara för att använda alla funktioner i Meet. Även om det går att delta i videosamtal med de lägsta systemkraven rekommenderar vi vissa enhetskrav för vissa Google Meet användningsfall såsom att göra flera saker samtidigt och video med hög kvalitet.

Följande lägsta systemkrav gäller för att använda Google Meet:

• Tvåkärnig processor
  • 2 GB minne

Meet-användarscenarier

Maskinvarurekommendationer (motsvarande eller högre)

• Mindre videosamtal (färre än fem deltagare) med layouten Spotlight eller sida vid sida
  • Större videosamtal (fem eller fler deltagare) med layouten Spotlight
  • Tvåkärnig processor
  • 2 GB minne
  • Mindre eller större videosamtal med valfri layout
  • Använda en eller två öppna flikar eller appar tillsammans med Meet
  • Fyrkärnig Intel Celeron-processor i N3000-serien
  • Tvåkärnig Intel Celeron-processor i N4000-serien
  • Tvåkärnig Intel Celeron-processor i 2000/3000/4000-serien
  • AMD 3000-serien
  • AMD Athlon 300
  • Mediatek 8173/8183

• 4 GB minne
  • Mindre eller större videosamtal med valfri layout
  • Presentera i ett videosamtal
  • Använda fem till tio öppna flikar eller appar tillsammans med Meet
  • Fyrkärnig Intel Celeron-processor i N4000/N5000-serien
  • Sjunde generationens Intel i3-processor
  • Sjätte generationens Intel i5-processor
  • AMD Ryzen 3 3300U

• 4 GB minne
  • Mindre eller större videosamtal med valfri layout
  • Presentera i ett videosamtal
  • HD-video
  • Använda minst tio öppna flikar eller appar tillsammans med Meet
  • Fyrkärnig sjätte generationens Intel i5
  • AMD Ryzen 5 3500U

• 8 GB minne
Åtgärda problem med Meet

Prova följande steg om du har prestandaproblem i Meet:

• Kontrollera att du bara har en Meet-flik öppen åt gången. Stäng alla öppna webbläsarflikar, fönster eller appar som för närvarande inte används.
  • Inaktivera Chrome-tillägg, särskilt till Meet.
  • Skydda enheten mot överhettning genom att placera den på en plan och upphöjd yta. Undvik att under lång tid använda enheten på golvet eller i sängen.
  • Ändra Meets layout till vyn Spotlight.
  • Ändra enhetens videokvalitet till lägre upplösning.

Försök med några av dessa felsökningssteg om datorn uppfyller kraven men har ändå problem med videosamtal.

Deltagarbegränsningar
För användare med personliga Google-konton: Du kan ha högst 100 deltagare i ett videosamtal.
För användare på arbetet eller i Google Workspace skolanDet högsta antalet deltagare du kan ha i ett videosamtal beror på Google Workspace-utgåva.
Google Workspace-utgåvor Antal deltagare
Business Starter, Frontline, Education Fundamentals, Education Standard, G Suite Basic 100
Business Standard, Enterprise Essentials, Essentials, G Suite Business, Nonprofits 150
Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus 250
Meeting length limits

För användare av kostnadsfria Google Meet

På en dator kan du vara värd för:

• Enskilda samtal i upp till 24 timmar.
  • Samtal med tre eller fler deltagare i upp till 60 minuter.

Tips! Vid 50 minuter får alla en ljudsignal och ett meddelande om att samtalet snart avslutas. Värden kan uppgradera sitt Google-konto för att förlänga samtalet. Annars avslutas samtalet vid 60 minuter.

För prenumeranter på Google Workspace Individual

Du kan ha personliga samtal och gruppsamtal med upp till tre eller fler deltagare i upp till 24 timmar.

Läs mer om Google Workspace Individual.