Finn ut hvilke krav du må oppfylle for å bruke Google Meet

Dette kreves for å få tilgang til Google Meet

Du trenger en Google-konto for å kunne bruke Google Meet.

For brukere som har Google Workspace-konto via jobben eller skolen:

• En Google Workspace-administrator må slå på Meet for organisasjonen din. Hvis du ikke får åpnet Meet, kan du kontakte administratoren din.
  • Du må være logget på en Google Workspace-konto for å opprette videomøter.
  • Alle i eller utenfor organisasjonen din kan delta via en link.

For Meet-møter trenger du

Bruk et operativsystem som støttes

Meet støtter den nåværende versjonen og de to tidligere hovedversjonene av disse operativsystemene:

• Apple macOS
  • Microsoft Windows
  • Chrome OS
  • Ubuntu og andre Debian-baserte Linux-distribusjoner

Meet fungerer med disse mobiloperativsystemene:

Meet-møter i Gmail-appen støttes av disse operativsystemene:

• Android 6 og nyere
  • iOS 14 og nyere
Bruk en nettleser som støttes

Vi anbefaler at du bruker den nyeste versjonen av en av nettleserne nedenfor:

Tips: Hvis nettleseren din ikke støtter videomøter i Meet, kan du ringe inn ved å bruke telefonnummeret og PIN-koden, hvis møtearrangøren har oppgitt disse.
La Meet bruke kameraet og mikrofonen din
Før du begynner å bruke Meet, må du gi tjenesten tilgang til kameraet og mikrofonen på datamaskinen du bruker.

Gi tilgang første gang du bruker Meet

1. Gå til Meet-startsiden i nettleseren.
  2. Klikk på Start et nytt møte.
  3. Klikk på Tillat.

Endre innstillingen for å gi tilgang

Hvis du ikke blir bedt om å gi tilgang, eller hvis du har blokkert tilgang tidligere, kan du endre innstillingene dine.
  1. Gå til Meet-startsiden i nettleseren.
  2. Klikk på Start et nytt møte.
  3. Klikk på Kameraet er blokkert Innhold ikke tillatt øverst til høyre.
  4. Klikk på Tillat alltid at https://meet.google.com bruker kameraet og mikrofonen.
  5. Klikk på Ferdig. Videomøtet kobles til automatisk. Hvis møtet ikke lastes inn på nytt, kan du forlate møtet og gå inn i det på nytt.
Enhetsanbefalinger
For å få fullt utbytte av alle Meet-funksjonene anbefaler vi at du bruker bestemte typer enheter. Selv om du kun trenger å oppfylle minstekravene til systemet for å bli med i videomøter, anbefaler vi enkelte enhetskrav for ulike bruksmønstre i Google Meet, for eksempel fleroppgavekjøring og høykvalitetsvideo.

Dette er minstekravene til systemet for å kunne bruke Google Meet:

• Tokjerneprosessor
  • 2 GB minne

Scenarioer for bruk av Meet

Anbefalte enhetsegenskaper (tilsvarende eller høyere)

• Små møter (færre enn 5 deltakere) med fokus- eller ruteoppsett
  • Store møter (5 eller flere deltakere) med fokusoppsett
  • Tokjerneprosessor
  • 2 GB minne
  • Små eller store møter i alle oppsett
  • Bruk av 1–2 åpne faner eller apper i tillegg til Meet
  • Prosessor med fire kjerner i Intel Celeron N3000-serien
  • Prosessor med to kjerner i Intel Celeron N4000-serien
  • Tokjernet Intel Celeron-prosessor i 2000/30/4000-seriene
  • AMD 3000-serien
  • AMD Athlon 300
  • Mediatek 8173/8183

• 4 GB minne
  • Små eller store møter i alle oppsett
  • Presentasjoner i møter
  • Bruk av 5–10 åpne faner eller apper i tillegg til Meet
  • Prosessor med fire kjerner i Intel Celeron N4000/N5000-serien
  • Sjuende generasjons Intel i3-prosessor
  • Sjette generasjons Intel i5-prosessor
  • AMD Ryzen 3 3300U

• 4 GB minne
  • Små eller store møter i alle oppsett
  • Presentasjoner i møter
  • HD-videokvalitet
  • Ti eller flere åpne faner eller apper i tillegg til Meet
  • Sjette generasjons Intel i5 med fire kjerner
  • AMD Ryzen 5 3500U

• 8 GB minne
  • x86-laptoper med fire eller åtte kjerner
  • Intel Core i5-10210U (4C/8T)
  • Intel Core i7-9750H (6C/12T)
  • AMD Ryzen 5 3500U (4C/8T)
Løs problemer knyttet til Meet

Hvis du opplever ytelsesproblemer når du bruker Meet, kan du prøve dette:

• Se til at du bare har én Meet-fane åpen om gangen. Lukk eventuelle åpne nettleserfaner, vinduer eller apper som ikke brukes for øyeblikket.
  • Slå av eventuelle Chrome-utvidelser – særlig Meet-spesifikke utvidelser.
  • Plassér enheten på et flatt og forhøyet underlag for å hindre at enheten overopphetes. Unngå å bruke enheten på gulvet eller i sengen over lengre tid.
  • Endre Meet-oppsettet til «I fokus»-visningen.
  • Endre videokvaliteten på enheten til en lavere oppløsning.

Hvis datamaskinen din oppfyller kravene, men du fortsatt har problemer med møter, kan du prøve noen av disse feilsøkingstrinnene.

Grenser for antall deltakere
For brukere med personlige Google-kontoer: Du kan ha maksimalt 100 deltakere i et møte.
For Google One-abonnenter med minst 2 TB lagringsplass: Du kan ha maksimalt 100 deltakere i et møte.
For brukere som har Google Workspace-konto via jobben eller skolen: Det maksimale antallet deltakere du kan ha i et møte, avhenger av Google Workspace-utgaven din.
Google Workspace-utgaver Antall deltakere
Business Starter, Frontline, Education Fundamentals, Education Standard, G Suite Basic 100
Business Standard, Enterprise Essentials, Essentials, G Suite Business, Nonprofits, Workspace Individual 150
Teaching, Learning Upgrade, Essentials Starter, Enterprise Starter 250
Business Plus, Enterprise Standard 500
Enterprise Plus, Enterprise Essentials Plus, Education Plus

1000

Tips: Etter 500 blir de neste 500 automatisk med som tilskuere.

Grenser for møtevarighet

Hvis du ikke har noe Google Meet-abonnement

På datamaskiner kan du være vert for

• en-til-én-møter på opptil 24 timer
  • møter på opptil 60 minutter med 3 eller flere deltakere

Tips: Etter 50 minutter mottar alle et lydsignal og et varsel om at møtet er i ferd med å avsluttes. Verten kan oppgradere Google-kontoen sin for å forlenge møtetiden. Hvis du ikke gjør dette, avsluttes møtet etter 60 minutter.

For Google Workspace Individual-abonnenter

Du kan arrangere møter med enkeltpersoner eller grupper på tre eller flere deltakere på opptil 24 timer.

Finn ut mer om Google Workspace Individual.