Vereisten voor Google Meet

Toegangsvereisten voor Google Meet

U moet een Google-account hebben om Google Meet te kunnen gebruiken.

Voor Google Workspace-gebruikers met een werk- of schoolaccount:

• Een Google Workspace-beheerder moet Meet inschakelen voor uw organisatie. Als u Meet niet kunt openen, neemt u contact op met uw beheerder.
  • U moet zijn ingelogd op een Google Workspace-account om een videovergadering te kunnen maken.
  • Iedereen binnen en buiten uw organisatie kan deelnemen via een link.

Voor Meet-videogesprekken heeft u het volgende nodig:

Een ondersteund besturingssysteem gebruiken

Meet ondersteunt de huidige versie en de twee voorgaande belangrijke releases van deze besturingssystemen:

• Apple macOS
  • Microsoft Windows
  • Chrome OS
  • Ubuntu en andere op Debian gebaseerde Linux-distributies

Meet werkt met deze mobiele besturingssystemen:

Meet-videogesprekken in de Gmail-app werken met de volgende besturingssystemen:

• Android 6 en hoger
  • iOS 12 en hoger
Een ondersteunde webbrowser gebruiken

We raden u aan de nieuwste versie van een van de onderstaande browsers te gebruiken:

Meet werkt beperkt in Microsoft Internet Explorer 11. Het werkt beter in Microsoft Edge. Als u Internet Explorer wilt gebruiken voor Meet, moet u de nieuwste versie van de Google Video Support-plug-in downloaden en installeren.

Tip: Als Meet-videovergaderingen niet worden ondersteund door uw browser, kunt u inbellen met het telefoonnummer en de pincode, als deze worden aangeleverd door de organisator van de vergadering.

Toestaan dat Meet uw camera en microfoon gebruikt
Voordat u Meet kunt gebruiken, moet u Meet toegang geven tot de camera en microfoon van uw computer.

Toegang toestaan als u Meet voor het eerst gebruikt

1. Ga in een webbrowser naar de homepage van Meet.
  2. Klik op Een nieuwe vergadering starten.
  3. Klik op Toestaan.

De toegangsinstelling wijzigen

Als u niet wordt gevraagd toegang te verlenen of als u de toegang eerder heeft geblokkeerd, kunt u uw instellingen wijzigen.

1. Ga in een webbrowser naar de homepage van Meet.
  2. Klik op Een nieuwe vergadering starten.
  3. Klik rechtsboven op Camera geblokkeerd Niet-toegestane media.
  4. Klik op https://meet.google.com altijd toegang geven tot je camera en microfoon.
  5. Klik op Gereed. Er wordt automatisch verbinding gemaakt. Als de vergadering niet opnieuw wordt geladen, sluit u de vergadering en opent u deze opnieuw.
Aanbevelingen voor hardware

We raden u aan bepaalde hardware te gebruiken om alle functies van Meet te kunnen gebruiken. Hoewel u kunt deelnemen aan videogesprekken als uw apparaat voldoet aan de minimale systeemvereisten, raden we bepaalde apparaatvereisten aan voor Meet-toepassingen als multitasken en video van hoge kwaliteit.

Dit zijn de minimale systeemvereisten voor Google Meet:

• Dual-coreprocessor
  • 2 GB geheugen

Meet-gebruikersscenario's

Aanbevelingen voor hardwaresystemen (equivalent of hoger)

• Kleine videogesprekken (minder dan 5 deelnemers) met spotlight- of tegelweergave
  • Grote videogesprekken (5 of meer deelnemers) met spotlight-weergave
  • Dual-coreprocessor
  • 2 GB geheugen
  • Kleine of grote videogesprekken in elke weergave
  • 1 of 2 geopende tabbladen of apps gebruiken naast Meet
  • Quad Core Intel Celeron N3000-serie processor
  • Dual Core Intel Celeron N4000-serie processor
  • Dual Core Intel Celeron 2000/3000/4000-serie processor
  • AMD 3000-serie
  • AMD Athlon 300
  • Mediatek 8173/8183

• 4 GB geheugen
  • Kleine of grote videogesprekken in elke weergave
  • Presenteren in een videogesprek
  • Vijf of tien geopende tabbladen of apps gebruiken naast Meet
  • Quad Core Intel Celeron N4000/N5000-serie processor
  • 7e gen Intel i3 processor
  • 6e gen Intel i5 processor
  • AMD Ryzen 3 3300U

• 4 GB geheugen
  • Kleine of grote videogesprekken in elke weergave
  • Presenteren in een videogesprek
  • HD-videokwaliteit
  • 10 of meer geopende tabbladen of apps gebruiken naast Meet
  • Quad Core 6e gen Intel i5
  • AMD Ryzen 5 3500U

• 8 GB geheugen
Problemen met Meet oplossen

Als u prestatieproblemen ondervindt met Meet, kunt u de volgende stappen uitvoeren:

• Zorg dat er slechts één Meet-tabblad tegelijk is geopend. Sluit geopende browsertabbladen, -vensters of apps die momenteel niet worden gebruikt.
  • Schakel alle Chrome-extensies uit, met name Meet-specifieke extensies.
  • Plaats het apparaat op een vlakke, verhoogde ondergrond en zorg dat het niet oververhit raakt. Gebruik uw apparaat niet langdurig op de vloer of in bed.
  • Wijzig de Meet-layout in de spotlight-weergave.

Als uw computer voldoet aan de vereisten, maar u nog steeds problemen ondervindt met videogesprekken, kunt u deze aanvullende stappen voor probleemoplossing uitvoeren.

Limieten voor het aantal deelnemers
Voor gebruikers met een persoonlijk Google-account: Er kunnen maximaal 100 deelnemers zijn in een videogesprek.
Voor Google Workspace-gebruikers met een werk- of schoolaccount: Het maximumaantal deelnemers aan een videogesprek is afhankelijk van uw Google Workspace-versie.
Google Workspace-versies Aantal deelnemers
Business Starter, Frontline, Education Fundamentals, Education Standard, G Suite Basic 100
Business Standard, Enterprise Essentials, Essentials, G Suite Business, Non-profitorganisaties 150
Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus 250