Google Meetin käytön edellytykset

Tarvitset Google-tilin voidaksesi käyttää Google Meetiä.

Jos käytät työpaikan tai oppilaitoksen Google Workspace ‑tiliä:

• Google Workspace ‑järjestelmänvalvojan on otettava Meet käyttöön organisaatiossasi. Jos Meetin avaaminen ei onnistu, ota yhteys järjestelmänvalvojaasi.
  • Sinun on kirjauduttava Google Workspace ‑tilille voidaksesi luoda videokokouksen.
  • Kuka tahansa organisaatiosi jäsen tai sen ulkopuolinen henkilö voi liittyä linkin avulla.

Mitä Meet-kokouksiin tarvitaan?

Käytä tuettua käyttöjärjestelmää

Meet tukee seuraavien käyttöjärjestelmien nykyisiä versioita ja kahta edellistä merkittävää versiota:

• Apple macOS
  • Microsoft Windows
  • Chrome-käyttöjärjestelmä
  • Ubuntu ja muut Debian-pohjaiset Linux-versiot.

Meet tukee seuraavia mobiilikäyttöjärjestelmiä:

Meet-kokoukset toimivat Gmail-sovelluksessa näiden käyttöjärjestelmien kanssa:

• Android 6 tai sitä uudempi versio
  • iOS 14 tai sitä uudempi versio
Käytä tuettua selainta

Suosittelemme valitsemaan jonkin seuraavista selaimista ja käyttämään sen uusinta versiota:

Vinkki: Jos selaimesi ei tue Meet-videokokouksia, voit osallistua soittamalla ja käyttämällä kokouksen järjestäjän toimittamaa puhelinnumeroa ja PIN-koodia.
Anna Meetin käyttää kameraa ja mikrofonia
Ennen kuin aloitat Meetin käyttämisen, sinun on annettava lupa tietokoneesi kameran ja mikrofonin käyttämiseen.

Anna käyttöoikeudet, kun käytät Meetiä ensimmäisen kerran

1. Siirry selaimella Meetin etusivulle.
  2. Klikkaa Aloita uusi kokous.
  3. Valitse Salli.

Salli käyttöoikeus muuttamalla asetusta

Jos sinua ei pyydetä antamaan käyttöoikeutta tai olet aikaisemmin estänyt sen, voit muuttaa asetuksiasi.
  1. Siirry selaimella Meetin etusivulle.
  2. Klikkaa Aloita uusi kokous.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Kamera estetty Estetty media.
  4. Klikkaa Salli sivuston https://meet.google.com aina käyttää kameraa ja mikrofonia.
  5. Valitse Valmis. Videokokoukseen yhdistetään automaattisesti. Jos kokous ei päivity, poistu kokouksesta ja liity siihen uudelleen.
Laitteistosuositukset
Suosittelemme tiettyjä laitteistoja, jotta voit käyttää kaikkia Meetin ominaisuuksia. Voit liittyä kokouksiin, vaikka laitteistosi täyttäisi vain vähimmäisjärjestelmävaatimukset. Suosittelemme kuitenkin tiettyjä laitevaatimuksia esimerkiksi multitaskaukseen tai korkealaatuisten videoiden käyttämiseen Google Meetissä.

Google Meetin vähimmäisjärjestelmävaatimukset:

• Kaksiytiminen suoritin
  • 2 Gt muistia

Meet säätää kokouskokemusta automaattisesti käytössä olevan laitteen suorituskyvyn mukaan. Suorituskykyyn vaikuttavat esimerkiksi seuraavat:

• Prosessorin teho
  • Laitteen rakenne
  • Ympäristötekijät, kuten lämpötila

Useimmat ominaisuudet säätävät toimintaa automaattisesti laadun ja suorituskyvyn tasapainottamiseksi. Osa ominaisuuksista on käytettävissä vain laitteilla, joissa on uudempi prosessori ja yhteensopiva grafiikkasuoritin.

Seuraavassa taulukossa on mahdollisia käyttötarkoituksia ja laitteistotietoja:

Järjestelmävaatimukset

Meetin käyttötarkoitukset

Vähintään

• Kaksiytiminen suoritin
  • 2 Gt muistia
  • Kokouksiin osallistuminen
  • Muun kuin videosisällön näyttäminen

Vähimmäissuositukset

Moderni prosessori, esimerkiksi jokin seuraavista tai uudempi:

• 10. sukupolven Intel i3, i5 tai i7 (erityisesti Ice Lake ja uudemmat)
  • AMD 3000 ‑sarjan Ryzen 5 tai 7
  • Korkealaatuinen video ja audio
  • Videoita ja animaatioita sisältävän sisällön näyttäminen
  • Visuaalisten kameratehosteiden käyttäminen
  • Multitaskaaminen kokousten aikana
  • Meet-laajennusten ja Workspace-integraatioiden käyttäminen (esim. esittäjän kamerafiidi)

Paras mahdollinen tulos

• Tehokas prosessori, esimerkiksi jokin seuraavista tai uudempi:
    • 11. sukupolven Intel i5 tai i7
    • AMD 5000 ‑sarjan Ryzen 5 tai 7
    • Apple Silicon M1
  • 1080p-kamera
  • Näytönohjain, joka tukee WebGL 2.0:aa
  • Full HD ‑laatu kamerassa ja esityksissä
  • Pääsy kaikkiin huippulaatuisiin visuaalisiin tehosteisiin
  • Tiivis multitaskaaminen

Meet hyödyntää grafiikkasuoritinta esimerkiksi videokoodauksen, purkamisen ja visuaalisten tehosteiden käytön nopeuttamiseen

Vinkki: Tehokkain suorituskyky saavutetaan Apple Silicon- ja Intel Lake ‑alustoilla tai uudemmilla, kun ne yhdistetään sisäänrakennettuun tai erilliseen webkameraan USB3-kaapelilla. Laitteiston suorituskyky voi vaihdella laitteen mukaan.

Meetin ongelmien korjaaminen

Jos Meetin suorituskyky ei ole riittävä, kokeile näitä ohjeita:

• Varmista, että vain yksi Meet-välilehti on avattuna kerrallaan. Sulje avoimet selainvälilehdet, ikkunat tai sovellukset, joita et käytä parhaillaan.
  • Laita Chrome-laajennukset pois päältä – etenkin Meetille tarkoitetut laajennukset.
  • Sijoita laite tasaiselle ja korotetulle alustalle, jotta se ei ylikuumene. Vältä laitteen pitkäkestoista käyttämistä lattialla tai vuoteella.
  • Muuta Meetin asettelu valokeilanäkymäksi.
  • Muuta laitteen videon laaduksi alhaisempi resoluutio.

Jos tietokoneesi täyttää vaatimukset, mutta kokouksissa on edelleen ongelmia, kokeile näitä vianetsintävinkkejä.

Osallistujarajoitukset
Henkilökohtainen Google-tili: Kokouksessa voi olla korkeintaan 100 osallistujaa.
Google One ‐tilaajat, joilla on vähintään 2 Tt tallennustilaa: Kokouksessa voi olla korkeintaan 100 osallistujaa.
Työpaikan tai oppilaitoksen Google Workspace ‑tili: Kokouksen enimmäisosallistujamäärä määräytyy Google Workspace ‑version mukaan.
Google Workspacen versio Osallistujien määrä
Business Starter, Frontline, Education Fundamentals, Education Standard, G Suite Basic 100
Business Standard, Enterprise Essentials, Essentials, G Suite Business, Google Workspace yleishyödyllisille yhteisöille, Workspace Individual 150
Teaching, Learning Upgrade, Essentials Starter, Enterprise Starter 250
Business Plus, Enterprise Standard 500
Enterprise Plus, Enterprise Essentials Plus, Education Plus

1 000

Vinkki: 500 ensimmäisen osallistujan jälkeen seuraavalla 500 osallistujalla on vain katseluoikeus.

Kokouksen pituusrajoitukset

Jos sinulla ei ole Google Meet ‐tilausta

Tietokoneella voi järjestää

• enintään 24 tuntia kestäviä kahdenkeskisiä puheluita
  • enintään 60 minuuttia kestäviä puheluita, jos osallistujia on vähintään kolme.

Vinkki: 50 minuutin kuluttua jokainen osallistuja kuulee merkkiäänen ja saa ilmoituksen, että kokous päättyy pian. Järjestäjä voi pidentää kokouksen kestoa päivittämällä Google-tilinsä toiseen versioon. Muussa tapauksessa kokous päättyy, kun 60 minuuttia tulee täyteen.

Google Workspace Individual ‑tilaajat

Voit järjestää enintään 24 tunnin pituisia kahdenkeskisiä kokouksia ja vähintään kolmen osallistujan ryhmäkokouksia.

Lue lisää Google Workspace Individualista.