Google Meetin käytön edellytykset

Tarvitset Google-tilin voidaksesi käyttää Google Meetiä.

Jos käytät Google Workspace a työpaikalta tai oppilaitokselta saadulla tilillä:

• Google Workspace ‑järjestelmänvalvojan on otettava Meet käyttöön organisaatiossasi. Jos Meetin avaaminen ei onnistu, ota yhteys järjestelmänvalvojaasi.
  • Sinun on kirjauduttava Google Workspace ‑tilille voidaksesi luoda videokokouksen.
  • Kuka tahansa organisaatiosi jäsen tai sen ulkopuolinen henkilö voi liittyä linkin avulla.

Mitä Meet-videopuheluihin tarvitaan?

Tuetut käyttöjärjestelmät

Meet tukee seuraavien käyttöjärjestelmien nykyisiä versioita ja kahta edellistä merkittävää versiota:

• Apple macOS
  • Microsoft Windows
  • Chrome-käyttöjärjestelmä
  • Ubuntu ja muut Debian-pohjaiset Linux-versiot.

Meet tukee seuraavia mobiilikäyttöjärjestelmiä:

Meet-videopuhelut toimivat Gmail-sovelluksessa näiden käyttöjärjestelmien kanssa:

• Android 6 tai uudempi
  • iOS 12 tai uudempi
Tuetut selaimet

Suosittelemme valitsemaan jonkin seuraavista selaimista ja käyttämään sen uusinta versiota:

Meet sisältää Microsoft Internet Explorer® 11:n rajoitetun tuen, mutta Microsoft Edge tarjoaa paremman Meet-käyttökokemuksen. Jos haluat käyttää Meetiä Internet Explorerilla, sinun on ladattava ja asennettava Google Video Support ‑laajennuksen uusin versio.

Vinkki: Jos selaimesi ei tue Meet-videokokouksia, voit osallistua soittamalla ja käyttämällä kokouksen järjestäjän toimittamaa puhelinnumeroa ja PIN-koodia.

Kameran ja mikrofonin käyttöoikeuden antaminen Meetille
Ennen kuin aloitat Meetin käyttämisen, sinun on annettava lupa tietokoneesi kameran ja mikrofonin käyttämiseen.

Anna käyttöoikeudet, kun käytät Meetiä ensimmäisen kerran

1. Siirry selaimella Meetin etusivulle.
  2. Klikkaa Aloita uusi kokous.
  3. Valitse Salli.

Salli käyttöoikeus muuttamalla asetusta

Jos sinua ei pyydetä antamaan käyttöoikeutta tai olet aikaisemmin estänyt sen, voit muuttaa asetuksiasi.

1. Siirry selaimella Meetin etusivulle.
  2. Klikkaa Aloita uusi kokous.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Kamera estetty Estetty media.
  4. Klikkaa Salli sivuston https://meet.google.com aina käyttää kameraa ja mikrofonia.
  5. Valitse Valmis. Videokokoukseen yhdistetään automaattisesti. Jos kokous ei päivity, poistu kokouksesta ja liity siihen uudelleen.
Laitteistosuositukset

Suosittelemme tiettyjä laitteistoja, jotta voit käyttää kaikkia Meetin ominaisuuksia. Voit liittyä videopuheluihin, vaikka laitteistosi täyttäisi vain vähimmäisjärjestelmävaatimukset. Suosittelemme kuitenkin tiettyjä laitevaatimuksia esimerkiksi multitaskaukseen tai korkealaatuisten videoiden käyttämiseen Google Meetissä.

Google Meetin vähimmäisjärjestelmävaatimukset:

• Kaksiytiminen suoritin
  • 2 Gt:n muisti

Meetin käyttäjäskenaariot

Laitteiston järjestelmävaatimukset (vastaava tai korkeampi)

• Pienet videopuhelut (alle viisi osallistujaa) valokeila- tai ruudukkonäkymässä
  • Isot videopuhelut (vähintään viisi osallistujaa) valokeilanäkymässä
  • Kaksiytiminen suoritin
  • 2 Gt:n muisti
  • Pienet tai isot videopuhelut missä tahansa näkymässä
  • 1–2 välilehteä tai sovellusta on avattuna yhtä aikaa Meetin kanssa
  • Quad Core Intel Celeron N3000 ‑sarjan suoritin
  • Dual Core Intel Celeron N4000 ‑sarjan suoritin
  • Dual Core Intel Celeron 2000/3000/4000 ‑sarjan suoritin
  • AMD 3000 ‑sarja
  • AMD Athlon 300
  • Mediatek 8173/8183

• 4 Gt:n muisti
  • Pienet tai isot videopuhelut missä tahansa näkymässä
  • Esitys videopuhelussa
  • 5–10 välilehteä tai sovellusta on avattuna yhtä aikaa Meetin kanssa
  • Quad Core Intel Celeron N4000/N5000 ‑sarjan suoritin
  • 7th Gen Intel i3 ‑suoritin
  • 6th Gen Intel i5 ‑suoritin
  • AMD Ryzen 3 3300U

• 4 Gt:n muisti
  • Pienet tai isot videopuhelut missä tahansa näkymässä
  • Esitys videopuhelussa
  • HD-videolaatu
  • Vähintään 10 välilehteä tai sovellusta on avattuna yhtä aikaa Meetin kanssa
  • Quad Core 6th Gen Intel i5
  • AMD Ryzen 5 3500U

• 8 Gt:n muisti
Meetin ongelmien korjaaminen

Jos Meetin suorituskyky ei ole riittävä, kokeile näitä ohjeita:

• Varmista, että vain yksi Meet-välilehti on avattuna kerrallaan. Sulje avoimet selainvälilehdet, ikkunat tai sovellukset, joita et käytä parhaillaan.
  • Poista käytöstä Chrome-laajennukset – etenkin Meetille tarkoitetut laajennukset.
  • Sijoita laite tasaiselle ja korotetulle alustalle, jotta se ei ylikuumene. Vältä laitteen pitkäkestoista käyttämistä lattialla tai vuoteella.
  • Muuta Meetin asettelu valokeilanäkymäksi.

Jos tietokoneesi täyttää vaatimukset, mutta videopuheluissa on silti ongelmia, kokeile näitä vianetsintävinkkejä.

Osallistujarajoitukset
Henkilökohtainen Google-tili: Videopuhelussa voi olla korkeintaan 100 osallistujaa.
Työpaikan tai oppilaitoksen Google Workspace ‑tili: Videokokouksen enimmäisosallistujamäärä määräytyy Google Workspace ‑version mukaan.
Google Workspacen versio Osallistujien määrä
Business Starter, G Suite for Education, G Suite Basic 100
Business Standard, Enterprise Essentials, Essentials, G Suite Business 150
Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, G Suite Enterprise for Education 250