Jos haluat testata reaaliaikaisia tekstityskäännöksiä, rekisteröidy Meetin tekstityskäännösten betaohjelmaan.

Google Meetin käytön edellytykset

Google Meetin käytön edellytykset

Tarvitset Google-tilin voidaksesi käyttää Google Meetiä.

Jos käytät työpaikan tai oppilaitoksen Google Workspace ‑tiliä:

• Google Workspace ‑järjestelmänvalvojan on otettava Meet käyttöön organisaatiossasi. Jos Meetin avaaminen ei onnistu, ota yhteys järjestelmänvalvojaasi.
  • Sinun on kirjauduttava Google Workspace ‑tilille voidaksesi luoda videokokouksen.
  • Kuka tahansa organisaatiosi jäsen tai sen ulkopuolinen henkilö voi liittyä linkin avulla.

Mitä Meet-videopuheluihin tarvitaan?

Käytä tuettua käyttöjärjestelmää

Meet tukee seuraavien käyttöjärjestelmien nykyisiä versioita ja kahta edellistä merkittävää versiota:

• Apple macOS
  • Microsoft Windows
  • Chrome-käyttöjärjestelmä
  • Ubuntu ja muut Debian-pohjaiset Linux-versiot.

Meet tukee seuraavia mobiilikäyttöjärjestelmiä:

Meet-videopuhelut toimivat Gmail-sovelluksessa näiden käyttöjärjestelmien kanssa:

• Android 6 tai uudempi
  • iOS 12 tai uudempi
Käytä tuettua selainta

Suosittelemme valitsemaan jonkin seuraavista selaimista ja käyttämään sen uusinta versiota:

Vinkki: Jos selaimesi ei tue Meet-videokokouksia, voit osallistua soittamalla ja käyttämällä kokouksen järjestäjän toimittamaa puhelinnumeroa ja PIN-koodia.
Anna Meetin käyttää kameraa ja mikrofonia
Ennen kuin aloitat Meetin käyttämisen, sinun on annettava lupa tietokoneesi kameran ja mikrofonin käyttämiseen.

Anna käyttöoikeudet, kun käytät Meetiä ensimmäisen kerran

1. Siirry selaimella Meetin etusivulle.
  2. Klikkaa Aloita uusi kokous.
  3. Valitse Salli.

Salli käyttöoikeus muuttamalla asetusta

Jos sinua ei pyydetä antamaan käyttöoikeutta tai olet aikaisemmin estänyt sen, voit muuttaa asetuksiasi.
  1. Siirry selaimella Meetin etusivulle.
  2. Klikkaa Aloita uusi kokous.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Kamera estetty Estetty media.
  4. Klikkaa Salli sivuston https://meet.google.com aina käyttää kameraa ja mikrofonia.
  5. Valitse Valmis. Videokokoukseen yhdistetään automaattisesti. Jos kokous ei päivity, poistu kokouksesta ja liity siihen uudelleen.
Laitteistosuositukset
Suosittelemme tiettyjä laitteistoja, jotta voit käyttää kaikkia Meetin ominaisuuksia. Voit liittyä videopuheluihin, vaikka laitteistosi täyttäisi vain vähimmäisjärjestelmävaatimukset. Suosittelemme kuitenkin tiettyjä laitevaatimuksia esimerkiksi multitaskaukseen tai korkealaatuisten videoiden käyttämiseen Google Meetissä.

Google Meetin vähimmäisjärjestelmävaatimukset:

• Kaksiytiminen suoritin
  • 2 Gt:n muisti

Meetin käyttäjäskenaariot

Laitteiston järjestelmävaatimukset (vastaava tai korkeampi)

• Pienet videopuhelut (alle viisi osallistujaa) valokeila- tai ruudukkonäkymässä
  • Isot videopuhelut (vähintään viisi osallistujaa) valokeilanäkymässä
  • Kaksiytiminen suoritin
  • 2 Gt:n muisti
  • Pienet tai isot videopuhelut missä tahansa näkymässä
  • 1–2 välilehteä tai sovellusta on avattuna yhtä aikaa Meetin kanssa
  • Quad Core Intel Celeron N3000 ‑sarjan suoritin
  • Dual Core Intel Celeron N4000 ‑sarjan suoritin
  • Dual Core Intel Celeron 2000/3000/4000 ‑sarjan suoritin
  • AMD 3000 ‑sarja
  • AMD Athlon 300
  • Mediatek 8173/8183

• 4 Gt:n muisti
  • Pienet tai isot videopuhelut missä tahansa näkymässä
  • Esitys videopuhelussa
  • 5–10 välilehteä tai sovellusta on avattuna yhtä aikaa Meetin kanssa
  • Quad Core Intel Celeron N4000/N5000 ‑sarjan suoritin
  • 7th Gen Intel i3 ‑suoritin
  • 6th Gen Intel i5 ‑suoritin
  • AMD Ryzen 3 3300U

• 4 Gt:n muisti
  • Pienet tai isot videopuhelut missä tahansa näkymässä
  • Esitys videopuhelussa
  • HD-videolaatu
  • Vähintään 10 välilehteä tai sovellusta on avattuna yhtä aikaa Meetin kanssa
  • Quad Core 6th Gen Intel i5
  • AMD Ryzen 5 3500U

• 8 Gt:n muisti
Meetin ongelmien korjaaminen

Jos Meetin suorituskyky ei ole riittävä, kokeile näitä ohjeita:

• Varmista, että vain yksi Meet-välilehti on avattuna kerrallaan. Sulje avoimet selainvälilehdet, ikkunat tai sovellukset, joita et käytä parhaillaan.
  • Laita Chrome-laajennukset pois päältä – etenkin Meetille tarkoitetut laajennukset.
  • Sijoita laite tasaiselle ja korotetulle alustalle, jotta se ei ylikuumene. Vältä laitteen pitkäkestoista käyttämistä lattialla tai vuoteella.
  • Muuta Meetin asettelu valokeilanäkymäksi.
  • Muuta laitteen videon laaduksi alhaisempi resoluutio.

Jos tietokoneesi täyttää vaatimukset, mutta videopuheluissa on silti ongelmia, kokeile näitä vianetsintävinkkejä.

Osallistujarajoitukset
Henkilökohtainen Google-tili: Videopuhelussa voi olla korkeintaan 100 osallistujaa.
Työpaikan tai oppilaitoksen Google Workspace ‑tili: Videopuhelun enimmäisosallistujamäärä määräytyy Google Workspace ‑version mukaan.
Google Workspacen versio Osallistujien määrä
Business Starter, Frontline, Education Fundamentals, Education Standard, G Suite Basic 100
Business Standard, Enterprise Essentials, Essentials, G Suite Business, yleishyödyllisten yhteisöjen versio 150
Teaching and Learning Upgrade 250
Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus 500
Meeting length limits

Jos sinulla ei ole Google Meet ‐tilausta

Jos käytät tietokonetta, voit järjestää

• enintään 24 tuntia kestäviä puheluita, jos osallistujia on kaksi
  • enintään 60 minuuttia kestäviä puheluita, jos osallistujia on kolme tai enemmän.

Vinkki: 50 minuutin kuluttua jokainen saa merkkiäänen ja viesti-ilmoituksen puhelun lähestyvästä päättymisestä. Järjestäjä voi pidentää puhelua päivittämällä Google-tilinsä toiseen versioon. Muussa tapauksessa puhelu päättyy, kun 60 minuuttia tulee täyteen.

Google Workspace Individual ‑tilaajat

Voit järjestää kahdenkeskisiä puheluja ja vähintään kolmen henkilön ryhmäpuheluja, joiden kesto voi olla enintään 24 tuntia.

Lue lisää Google Workspace Individualista.