Videon ja audion parantaminen

Voit muuttaa video- ja ääniasetuksia, jotta muut kuulevat sinut ja näkevät videosi paremmin.

Vinkki: Ennen kuin liityt kokoukseen, voit myös nopeasti tarkistaa, mitkä lisälaitteista ovat käytettävissä ja yhdistetty. Katso, miten voit tarkistaa videon ja äänen Google Meetissä.

Tietokoneen kameran tai videokuvan laadun vaihtaminen

Vähennä videokuvan laatua, jos havaitset seuraavia ongelmia:

• videon tai audion viiveet
  • heikko verkkoyhteys
  • akku on lähes tyhjä
  • datankäytön rajoitukset
  • muut laatuongelmat.

Kameran tai videon resoluution muuttaminen

1. Siirry selaimella osoitteeseen meet.google.com/.
  2. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Video.
  3. Valitse muutettava asetus:
    • Kamera: Valitse kameralaite. Jos kamera toimii, näet videokuvan Video-kohdan oikealla puolella.
    • Lähtevä resoluutio: Muiden näkemän videokuvan laatu.
    • Saapuva resoluutio: Muista osallistujista näkemäsi videokuvan laatu.
  4. Valitse Valmis.
Lue lisää resoluutioasetuksista

Lähtevä resoluutio (paras)

• Full HD (1080p): Saatavilla vain tietokoneilla, joissa on 1080p-kamera ja riittävästi tehoa. Kuluttaa eniten dataa, mutta kamera lähettää laadukkaimman kuvan.
  • HD (720p): Kuluttaa enemmän dataa, mutta kamera lähettää korkealaatuista kuvaa.
  • Normaali tarkkuus (360p): Kuluttaa vähemmän dataa, mutta kameran lähettämä kuvanlaatu on heikompi.

Saapuva resoluutio (paras)

• Full HD (1080p): Kuluttaa eniten dataa, mutta vastaanotettu kuva on parasta laatua.
  • HD (720p): Kuluttaa enemmän dataa, mutta vastaanotettu kuva on korkealaatuista.
  • Normaali tarkkuus (360p) (yksi syöte): Muiden osallistujien pikkukuvat laitetaan pois päältä datankäytön vähentämiseksi.
  • Vain ääni: Videota ei näy, jotta dataa kuluisi mahdollisimman vähän.
1080p-laatuinen video

Tärkeää: Firefox ja Safari eivät tue 1080p-laatuista videota.

Kaikki, joilla on yhteensopiva laite, voivat vastaanottaa 1080p-laatuista videota. Vain nämä versiot voivat lähettää 1080p-laatuista videota:

• Business Plus
  • Business Standard
  • Education Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Starter
  • Google One ‑tilaus, johon kuuluu vähintään 2 Tt tallennustilaa
  • Google Workspace Individual
  • Teaching & Learning Upgrade

Videon kehystyksen laittaminen päälle

Videon kehystys on käytettävissä seuraavissa Google Workspacen versioissa:
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade ‑tilit
  • Workspace Individual
  • Google One ‑tilaus, johon kuuluu vähintään 2 Tt tallennustilaa
Lue lisää siitä, mitä tarvitset videon kehystykseen.

Tarvitset seuraavat:

Laitteistokiihdytyksen käyttöönotto

Käyttöönotto Windowsilla tai Macilla:

1. Valitse Chrome-ikkunan oikeasta yläkulmasta Valikko ja sitten Asetukset .
  2. Klikkaa vasemmalta Lisäasetukset-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse Järjestelmä Wrench.
  4. Laita Käytä laitteistokiihdytystä päälle, jos se on käytettävissä.
  5. Käynnistä Chrome uudelleen.

WebGL‑tuen tarkistaminen

Tarkista osoitteesta webglreport.com, onko selaimessasi WebGL‐tuki. Varmista, että "Major Performance Caveat" ‐kohdan asetuksena on "No".

Jos laitteesi on epävakaa tai kaatuu, selaimesi saattaa poistaa WebGL:n käytöstä. Et voi pakottaa WebGL:ää käyttöön epävakailla WebGL-laitteilla. Joskus ongelmat ratkeavat, kun päivität näytönohjaimen ajurin tai käynnistät selaimen uudelleen. Lue lisää WebGL-tuesta.

Automaattinen videon kehystys- ja valaistussuositus

Automaattinen suositus on käytettävissä vain, jos osallistujan laitteessa on vähintään kaksi ydintä ja se tukee hypersäikeistystä.

Kun puhelu alkaa ja kehystys on päällä, Meet uudelleenkohdistaa tai keskittää videon, jos

• olet liian kaukana kamerasta
  • et ole kuvan keskellä. Jos et ole kuvan keskellä, voit myös itse siirtyä keskelle.

Jos laitteesi tukee automaattista suositusta

• Meet kehottaa sinua ottamaan tämän ominaisuuden käyttöön.
  • Jos et halua, että Meet säätää kehystystä, voit poistaa ominaisuuden käytöstä.

Videon kehystyksen laittaminen päälle:

1. Avaa Google Meet tietokoneella.
  2. Valitse videokokous.
  3. Klikkaa ennen puheluun liittymistä tai sen aikana Lisäasetukset ja sitten Käytä visuaalisia tehosteita .
  4. Klikkaa Ulkonäkö ja sitten ja ota Keskitys käyttöön.

Videon uudelleenkeskittäminen

Häiriöiden vähentämiseksi Meet ei keskitä käyttäjää uudelleen alkuperäisen kehystyksen jälkeen. Jos haluat keskittää itsesi uudelleen kokouksen aikana, tee näin:

Oman kuvan ruudussa

1. Vie hiiri oman kuvan ruudun päälle.
  2. Valitse Lisäasetukset ja sitten Kohdista uudelleen.

Lisäasetukset-valikossa

1. Klikkaa Lisäasetukset ja sitten Käytä visuaalisia tehosteita .
  2. Valitse Ulkonäkö ja sitten Kohdista uudelleen.

Videon valaistuksen automaattisen säädön laittaminen päälle

Tärkeää: Asetus on käytettävissä vain tietokoneella, iPhonella ja iPadilla. Jos sinulla on pääsy Gemini Enterpriseen, Gemini Businessiin tai Google One AI Premiumiin tai jos olet luotettava testaaja Workspace Labsin kautta, käytä studiovalaistusta.

Kun videon valaistuksen säätö on päällä, Meet havaitsee alivalotuksen ja parantaa näkyvyyttä automaattisesti lisäämällä kirkkautta. Meet kehottaa sinua laittamaan tämän ominaisuuden päälle, jos se havaitsee alivalotuksen ja laitteesi tukee automaattista suositusta. Jos et halua, että Meet säätää valotusta automaattisesti, voit ottaa videon valaistuksen säädön pois päältä.

Laitteet käsittelevät reaaliaikaisia videoita paremmin, kun käytät taustan valaistuksen säätöä pilvessä. Ominaisuus säästää akkua ja prosessoritehoa ja optimoi videokokouksen laadun.

Lue, miten saat visuaaliset tehosteet käyttöön tietokoneella

Laitteistokiihdytyksen käyttöönotto

Laitteistokiihdytyksen laittaminen päälle Windows- tai Mac-tietokoneella:

1. Valitse Chrome-ikkunan oikeasta yläkulmasta Valikko Lisää ja sitten Valitse Asetukset.
  2. Klikkaa vasemmalta Lisäasetukset-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse Järjestelmä Wrench.
  4. Laita päälle Käytä laitteistokiihdytystä, jos mahdollista.
  5. Käynnistä Chrome uudelleen.

WebGL‑tuen tarkistaminen

Tarkista osoitteesta webglreport.com, onko selaimessasi WebGL‑tuki. Tarkista myös, että “Major Performance Caveat” ‑kohdan asetuksena on “No”. Selaimesi saattaa poistaa WebGL:n käytöstä, jos laite on epävakaa tai aiheuttaa kaatumisia. Et voi pakottaa WebGL:ää käyttöön epävakailla WebGL-laitteilla. Joskus ongelmat ratkeavat, kun päivität näytönohjaimen ajurin tai käynnistät selaimen uudelleen. Lue lisää WebGL-tuesta

Laite- ja pilvipohjaisten suorittimien säädöt Meetissä

Meet suorittaa laite- ja pilvipohjaisten tehostesuorittimien väliset säädöt automaattisesti. Meet priorisoi pilvipohjaisen tehostekäsittelyn laitteissa,

• joissa on korkeintaan neliytiminen suoritin (alle kahdeksan loogista ydintä)
  • jotka käyttävät VDI-ympäristöä.

Vinkki: Jos käytössä on VDI-ympäristö, mutta grafiikkasuoritinta ei ole, käytetään pilvipohjaista tehostekäsittelyä. Tämän seurauksena tehosteita voi olla saatavilla rajoitetusti. Lue lisää verkon valmistelusta kokouksia varten.

Automaattinen videon kehystys- ja valaistussuositus

Automaattinen suositus on käytettävissä vain, jos osallistujan laitteessa on vähintään kaksi ydintä ja se tukee hypersäikeistystä.

Katso, mitä tarvitset pilvipohjaisten tehosteiden käsittelyyn

Meet suorittaa laite- ja pilvipohjaisten tehostesuorittimien väliset säädöt automaattisesti. Meet priorisoi pilvipohjaisen tehostekäsittelyn laitteissa,

• joissa on korkeintaan neliytiminen suoritin (alle kahdeksan loogista ydintä)
  • jotka käyttävät VDI-ympäristöä.

Ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla Windows-, ChromeOS- ja Linux-laitteille, jotka täyttävät laitepohjaiset käsittelyvaatimukset.

Pilvipohjainen tehosteiden käsittely on saatavilla seuraaville ominaisuuksille:

Tärkeää: Pilvipohjaista kiihdytintä käyttävät visuaaliset tehosteet ovat Google Workspace Business Standard-, Business Plus-, Enterprise Standard-, Enterprise Plus- ja Workspace Individual ‑käyttäjien saatavilla ehdot täyttävillä alueilla:

• Keski-Aasia
  • Eurooppa
  • Pohjois-Afrikka
  • Pohjois-Amerikka
  • Kaakkois-Aasia

Uusia alueita on tulossa.

1. Avaa tietokoneella meet.google.com.
  2. Liity videokokoukseen.
  3. Klikkaa ennen kokoukseen liittymistä tai sen aikana Lisää  ja sitten Asetukset .
  4. Valitse vasemmalta Video ja sitten Säädä videon valaistusta

Valaistuksen säädön ottaminen käyttöön voi hidastaa laitettasi. Ominaisuus kannattaa laittaa pois päältä, jotta muut sovellukset toimivat nopeammin tietokoneella.

Kuvan parannuksen laittaminen päälle

Omaa ulkonäköä voi kohentaa kevyesti ennen kokousta tai sen aikana. Voit valita seuraavista:

• Kevyt parannus, joka tasoittaa ihoa, häivyttää silmäpusseja ja valkaisee silmiä kevyesti.
  • Tasoitus tasoittaa ihoa, häivyttää tummia silmänalusia ja kirkastaa silmiä selkeämmin.
  1. Klikkaa ennen kokoukseen liittymistä oman kuvan alareunasta Käytä visuaalisia tehosteita .
    • Vie kokouksen aikana hiiri oman kuvan päälle. Klikkaa keskeltä Käytä visuaalisia tehosteita .
  2. Klikkaa Ulkonäkö ja sitten ota Kuvan parannus käyttöön.
  3. Valitse vaihtoehto avattavasta valikosta:
    • Kevyt parannus
    • Tasoitus
Kuvan parannusta tukevat versiot
  • Google One
  • Google Workspace Individual
  • Enterprise Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise / ESKU (vanha)
  • Enterprise Plus
  • G Suite ESKU
  • Teaching & Learning Upgrade
  • Education Plus
Näin saat visuaaliset tehosteet käyttöön tietokoneella

Laitteistokiihdytyksen käyttöönotto

Laitteistokiihdytyksen laittaminen päälle Windows- tai Mac-tietokoneella:

1. Valitse Chrome-ikkunan oikeasta yläkulmasta Valikko Lisää ja sitten Valitse Asetukset.
  2. Klikkaa vasemmalta Lisäasetukset-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse Järjestelmä Wrench.
  4. Laita päälle Käytä laitteistokiihdytystä, jos mahdollista.
  5. Käynnistä Chrome uudelleen.

WebGL‑tuen tarkistaminen

Tarkista osoitteesta webglreport.com, onko selaimessasi WebGL‑tuki. Tarkista myös, että “Major Performance Caveat” ‑kohdan asetuksena on “No”. Selaimesi saattaa poistaa WebGL:n käytöstä, jos laite on epävakaa tai aiheuttaa kaatumisia. Et voi pakottaa WebGL:ää käyttöön epävakailla WebGL-laitteilla. Joskus ongelmat ratkeavat, kun päivität näytönohjaimen ajurin tai käynnistät selaimen uudelleen. Lue lisää WebGL-tuesta