Parkoppla rutor i Google Meet

Viktigt! Den här funktionen är endast tillgänglig på dator.

Nu går det att parkoppla rutor i Meet-samtal.

Det går att parkoppla rutor för att:

• Visa rutor med samtalsdeltagare och deras teckenspråkstolkar.
  • Göra videorutor synliga för andra samtalsdeltagare när minst en av deltagarna i de parkopplade rutorna talar.
  • Visa deltagarnas textning i de parkopplade rutorna.

När en samtalsdeltagare med parkopplade rutor talar markeras de parkopplade rutorna och blir synliga för samtalsdeltagarna. Det går inte att parkoppla rutor för inspelningar eller smågrupper.

Skicka begäran om att parkoppla rutor

Deltagare i ett samtal kan skicka begäranden om att parkoppla rutor.

1. Öppna mötets deltagarlista.
  2. Leta efter personen du vill parkoppla med på deltagarlistan.
  3. Klicka på menyn intill personens namn följt av Be om att koppla rutorna.
    • Personen kan tacka ja eller nej till begäran att parkoppla rutor.
  4. När personen godkänner begäran visas du som parkopplad. Det går att:
    • Kontrollera deltagarlistan: Ikonen Parkoppling Share link visar att du är parkopplad. Håll muspekaren över den för att visa namnet på personen som du är parkopplad med.
    • Kontrollera rutorna:
      • Ikonen Parkoppling Share link visas i rutorna. Båda namnen visas även intill ikonen Parkoppling Share link i den parkopplade rutan.
      • Andra deltagare i samtalet ser din videoruta intill den parkopplade videorutan. När någon av er talar får ni båda en blå kant runt rutorna.
    • Aktivera textning: Din parkoppling visas även i textningen.

Tips! Om en begäran inte godkänns går den att avbryta. Skicka sedan en ny begäran till en annan samtalsdeltagare. Det går endast att ha en väntande begäran åt gången.

Ta emot begäran om att parkoppla ruta

Om du får en begäran om att parkoppla rutor kan du godkänna, avvisa eller ignorera den.

1. Det finns en avisering nere till höger i mötet.
  2. Välj ett alternativ i aviseringen:
    • Godkänn: Panelerna är parkopplatsde.
    • Avvisa: Avsändaren får meddelande om att begäran har avvisats.

Ta emot flera förfrågningar om att parkoppla rutor

Det går att få flera begäranden om att parkoppla rutor och bestämma vilken du vill godkänna.

1. Nere till höger i mötet visas en avisering när någon vill parkoppla rutor med dig.
  2. Klicka på Visa för att visa flera samtalsdeltagare.
    • Du får en lista med samtalsdeltagare som har skickat begäran om att parkoppla rutor.
    • Det går endast att parkoppla rutor med en person.
  3. Parkoppla rutor genom att klicka på Godkänn intill namnet.

Tips!

• Om en samtalsdeltagare godkänner en annan parkopplingsbegäran kopplas den senast kopplade panelen bort.
  • När du kopplar från rutor med en samtalsdeltagare får den meddelande om att rutan inte längre är parkopplad.
  • Deltagare i samtal med parkopplade rutor kan använda frånkopplingsfunktionen.
  • När en samtalsdeltagare med parkopplade rutor talar visas parkopplade rutor på skärmen.

Koppla från rutor

Koppla från rutan så här:

1. Leta efter personen du är parkopplad med på deltagarlistan.
  2. Klicka på menyn till höger intill namnet följt av Koppla från rutorna.