Tegels koppelen in Google Meet

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op desktops.

U kunt nu tegels aan elkaar koppelen in een Meet-gesprek.

U kunt tegels koppelen om het volgende te doen:

• Tegels tonen van een gespreksdeelnemer met gebarentolk.
  • Maak videotegels zichtbaar voor andere gespreksdeelnemers als minstens een deelnemer van de gekoppelde tegels spreekt.
  • Toon de ondertiteling voor doven en slechthorenden van deelnemers van beide gekoppelde tegels.

Als een van de gespreksdeelnemers van gekoppelde tegels spreekt, worden beide gekoppelde tegels gemarkeerd en zichtbaar voor alle gespreksdeelnemers. U kunt tegels niet koppelen voor opnamen of breakoutruimtes.

Een verzoek sturen om tegels te koppelen

Deelnemers aan een gesprek kunnen verzoeken sturen om tegels te koppelen.

1. Open in de vergadering de lijst met deelnemers.
  2. Zoek in de deelnemerslijst de persoon met wie u wilt worden gekoppeld.
  3. Klik naast de naam op Menu  en dan Verzoeken om uw tegels te koppelen.
    • De persoon kan het verzoek voor het koppelen van de tegels accepteren of weigeren.
  4. Als de persoon uw verzoek accepteert, wordt u als gekoppeld weergegeven. U kunt:
    • De deelnemerslijst bekijken: U ziet het koppelingsicoon Share link dat aangeeft dat u gekoppeld bent. Als u de cursor erop plaatst, ziet u de naam van de persoon aan wie u gekoppeld bent.
    • Check de tegels:
      • U heeft hetzelfde koppelingsicoon Share link in de tegels. U ziet beide namen ook naast het koppelingsicoon Share link op uw gekoppelde tegel.
      • Andere deelnemers aan het gesprek kunnen zien dat uw videotegel naast de aan u gekoppelde videotegel staat. Als een van u spreekt, krijgt u allebei een blauwe rand om uw tegels.
    • Ondertiteling aanzetten: Uw gekoppelde status wordt ook in de ondertiteling getoond.

Tip: Als een verzoek niet wordt geaccepteerd, kunt u het annuleren. Stuur dan een nieuw verzoek naar een andere deelnemer aan het gesprek. U kunt maar één verzoek tegelijk in behandeling hebben.

Een verzoek ontvangen om tegels te koppelen

Als u een verzoek ontvangt voor een tegelpaar, kunt u het verzoek accepteren, weigeren of negeren.

1. In een vergadering ziet u rechtsonder een melding.
  2. Selecteer een optie in de melding:
    • Accepteren: Uw tegels worden gekoppeld.
    • Weigeren: De afzender krijgt een bericht dat het verzoek is geweigerd.

Meerdere verzoeken ontvangen om tegels te koppelen

U kunt meerdere verzoeken ontvangen om tegels te koppelen en u moet beslissen welke u wilt accepteren.

1. Rechtsonder in een vergadering ziet u een melding als iemand een tegel met u wil koppelen.
  2. Als u meerdere deelnemers aan het gesprek wilt weergeven, klikt u op Weergeven.
    • U krijgt een lijst met gespreksdeelnemers die u een verzoek hebben gestuurd voor het koppelen van tegels.
    • U kunt uw tegel maar aan één persoon koppelen.
  3. Als u tegels wilt koppelen, klikt u naast de naam op Accepteren.

Tips:

• Als een gespreksdeelnemer een ander verzoek om tegels te koppelen accepteert, wordt deze deelnemer ontkoppeld van de laatst gekoppelde tegel.
  • Als u tegels ontkoppelt van een gespreksdeelnemer, krijgt deze een bericht dat de tegel niet meer is gekoppeld.
  • Gespreksdeelnemers met gekoppelde tegels kunnen de ontkoppelingsfunctie gebruiken.
  • Als een gespreksdeelnemer met gekoppelde tegels spreekt, worden beide gekoppelde tegels getoond op het scherm.

Tegels ontkoppelen

Zo ontkoppelt u uw tegel:

1. Zoek in de deelnemerslijst de persoon aan wie u bent gekoppeld.
  2. Klik rechts naast de naam op Menu  en dan Uw tegels ontkoppelen.