Skicka och lyssna på meddelanden med Google Meet

Det går att skicka ett video- eller röstmeddelande i Meet, oavsett om du vill föra en konversation under dagen eller lämna ett meddelande om någon inte kan svara på ett Meet-samtal. Meddelandet får vara upp till 30 sekunder långt. Det går även att skapa och skicka en anpassad anteckning.

Vi fortsätter att finjustera den övergripande Google Assistent-upplevelsen och har därför inte längre stöd för underanvända funktioner, till exempel video- eller ljudmeddelanden. Läs mer om hur vi förbättrar Google Assistent-funktionerna.

Om du vill skicka eller ta emot meddelanden måste du ha den senaste Meet-versionen.

Lämna video- eller röstmeddelande

1. Öppna Google Meet på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Nytt.
  3. Markera en kontakt.
  4. Tryck på Ring.
  5. När ett samtal ringer i 60 sekunder går det att lämna ett meddelande.
    • Eller tryck på Lämna videomeddelande eller Lämna röstmeddelande medan det ringer.
  6. Följ anvisningarna på skärmen.
  7. Tryck på Stopp när du är klar med inspelningen. Det går att:
    • Använda filter, rita eller lägga till text i videomeddelandet.
      • Den här funktionen är inte kompatibel med alla Android-enheter och är kanske inte tillgänglig på din enhet.
    • Förhandsgranska meddelandet.
    • Tryck på Spela in på nytt.
  8. Tryck på Skicka .

Tips! Om du lägger till text eller ritar i videomeddelandet går det att ändra innan du skickar det. Radera text genom att trycka på Text följt av Avbryt. Radera en teckning genom att trycka på Rita följt av Ångra.

Skicka ett meddelande utan att ringa någon

1. Öppna Google Meet på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Nytt.
  3. Välj kontakt eller grupp.
  4. Tryck på Meddelande nere till vänster.
    • Tryck på Video .
  5. Tryck på Stopp när du är klar med inspelningen. Det går att:
    • Använda filter, rita eller lägga till text i videomeddelandet.
      • Den här funktionen är inte kompatibel med alla Android-enheter och är kanske inte tillgänglig på din enhet.
    • Förhandsgranska meddelandet.
    • Tryck på Spela in på nytt.
  6. Tryck på Skicka .

Skicka foton eller videor med enheten

Det går att ge Meet behörighet att skicka objekt i enhetens galleriapp.

1. Öppna Google Meet på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Nytt.
  3. Välj kontakt eller grupp.
  4. Tryck på Meddelande nere till vänster.
  5. Tryck på Foto eller Video. Det går att välja videostorlek upp till 180 MB.
  6. Tryck på Klar följt av Skicka .

Skicka ett meddelande

1. Öppna Google Meet på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Nytt.
  3. Välj kontakt eller grupp.
  4. Tryck på Meddelande följt av Anteckning.
  5. Skriv meddelandet:
    • Flytta eller rotera text: Tryck länge och dra sedan.
    • Ändra storlek: Nyp eller dra texten.
    • Rita: Tryck på Rita uppe till höger.
    • Ändra bakgrundsfärg: Tryck på Rita följt av Palett uppe till höger.
  6. Tryck på Skicka anteckning följt av Skicka .

Spela upp meddelanden som du har skickat eller tagit emot

Viktigt! Om du vill spela upp meddelanden på en enhet måste du vara inloggad på Meet på den enheten när meddelandet skickades. När du har spelat upp ett meddelande kan du när som helst spela upp det på nytt om du inte ändrar Meets inställningar till att radera meddelanden 24 timmar efter uppspelning. När du tar bort ett meddelande tas det bort från alla enheter.

1. Öppna Google Meet på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Välj kontakt eller grupp. Meddelanden visas intill kontaktens namn.
  3. Tryck på Spela upp följt av Videomeddelande.
    • Här går det att ladda ned meddelandet, dela det, svara på det, radera det eller ringa upp personen.
Radera meddelanden efter 24 timmar
  1. Öppna Google Meet på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar följt av Samtalsinställningar följt av Meddelandeinställningar.
  4. Inaktivera Spara meddelanden.
Ladda ned ett meddelande

När du laddar ned ett meddelande sparas det på enheten. Om du säkerhetskopierar data på telefonen till ett molnkonto, till exempel Google Drive, sparas data även där.

Spela upp meddelanden på Nest Hub

Det går att spela upp nya Meet-meddelanden på Nest Hub eller Nest Hub Max. Hitta gamla meddelanden eller spela upp ett meddelande i Meet-appen på den mobila enheten. Ej uppspelade meddelanden tas bort från Smart Display-enheten efter 30 dagar.

Aktivera textning

Viktigt! När du använder textning skickas ljudklippet till Googles servrar för transkribering. Videon ingår inte och ljudfilen lagras inte. Inga personliga uppgifter delas.

1. Öppna Google Meet på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer uppe till vänster följt av Inställningar följt av Samtalsinställningar följt av Meddelandeinställningar följt av Textning till meddelanden.

Tips! Om du raderar Meet-kontot raderas ej sparade meddelanden.