Berichten sturen en controleren met Google Meet

U kunt een video- of spraakbericht sturen via Meet, bijvoorbeeld om een gesprek voort te zetten of een bericht achter te laten als iemand niet heeft opgenomen. Dit bericht mag maximaal 30 seconden lang zijn. U kunt ook een gepersonaliseerde notitie maken en sturen.

We verbeteren de functionaliteit van de Google Assistent steeds verder. Daarom ondersteunt de Assistent geen weinig gebruikte functies meer, zoals video- of audioberichten. Meer informatie over hoe we de functies van de Google Assistent verfijnen

Als u berichten wilt sturen of krijgen, moet u de nieuwste versie van Meet gebruiken.

Een video- of spraakbericht achterlaten

1. Open Google Meet op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Nieuw.
  3. Selecteer een contact.
  4. Tik op Bellen.
  5. Als er na 60 seconden nog niet is opgenomen, kunt u een bericht achterlaten.
    • U kunt ook op Videobericht achterlaten of Spraakbericht achterlaten tikken als er niet wordt opgenomen.
  6. Volg de instructies op het scherm.
  7. Tik op Stoppen als u klaar bent met opnemen. U kunt:
    • Een filter toepassen of tekst of tekeningen aan uw videobericht toevoegen.
      • Deze functie werkt niet met alle Android-apparaten en is misschien niet beschikbaar op uw apparaat.
    • Een voorbeeld van uw bericht bekijken.
    • Op Opnieuw opnemen tikken.
  8. Op Sturen tikken.

Tip: Als u tekst of tekeningen aan uw videobericht toevoegt, kunt u wijzigingen aanbrengen voordat u het bericht stuurt. Tik op Tekst en dan Annuleren om tekst te verwijderen. Tik op Tekenen en dan Ongedaan maken om een tekening te verwijderen.

Een bericht sturen zonder iemand te bellen

1. Open Google Meet op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Nieuw.
  3. Selecteer een contact of groep.
  4. Tik linksonder op Bericht .
    • Tik op Video .
  5. Tik op Stoppen als u klaar bent met opnemen. U kunt:
    • Een filter toepassen of tekst of tekeningen aan uw videobericht toevoegen.
      • Deze functie werkt niet met alle Android-apparaten en is misschien niet beschikbaar op uw apparaat.
    • Een voorbeeld van uw bericht bekijken.
    • Op Opnieuw opnemen tikken.
  6. Op Sturen tikken.

Foto's of video's sturen vanaf uw apparaat

U kunt Meet toestemming geven om items te sturen via de Galerij-app van uw apparaat.

1. Open Google Meet op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Nieuw.
  3. Selecteer een contact of groep.
  4. Tik linksonder op Bericht .
  5. Tik op Foto of Video. U kunt een videogrootte van maximaal 180 MB kiezen.
  6. Tik op Klaar en dan Sturen .

Een notitie sturen

1. Open Google Meet op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Nieuw.
  3. Selecteer een contact of groep.
  4. Tik op Bericht en dan Opmerking.
  5. Schrijf uw bericht.
    • Tik op de tekst, houd deze vast en sleep als u tekst wilt verplaatsen of draaien.
    • Knijp of trek de tekst om het formaat aan te passen.
    • Tik rechtsboven op Tekenen om te tekenen.
    • Tik op Tekenen en dan Palet om de achtergrondkleur te wijzigen.
  6. Tik op Notitie sturen en dan Sturen .

Een bericht afspelen dat u heeft gestuurd of ontvangen

Belangrijk: Als u een bericht wilt afspelen op een apparaat, moet u op het moment dat het bericht wordt gestuurd op dat apparaat zijn ingelogd bij Meet. Nadat u een bericht heeft afgespeeld, kunt u het altijd opnieuw bekijken, tenzij u Meet heeft ingesteld om berichten 24 uur nadat ze zijn afgespeeld te verwijderen. Als u een bericht verwijdert, wordt het van alle apparaten verwijderd.

1. Open Google Meet op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer een contact of groep. Berichten verschijnen naast de naam van uw contact.
  3. Tik op Afspelen en dan Videobericht.
    • Hier kunt u het bericht downloaden, delen, beantwoorden, verwijderen of de persoon terugbellen.
Berichten na 24 uur verwijderen
  1. Open Google Meet op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Meer .
  3. Tik op Instellingen en dan Gespreksinstellingen en dan Instellingen voor berichten.
  4. Zet Berichten opslaan uit.
Een bericht downloaden

Als u een bericht downloadt, wordt het opgeslagen op uw apparaat. Als u een back-up maakt van gegevens op uw telefoon naar een cloudaccount, zoals Google Drive, worden deze gegevens ook daar opgeslagen.

Berichten afspelen op uw Nest Hub

U kunt nieuwe Meet-berichten afspelen op uw Nest Hub of Nest Hub Max. Gebruik de Meet-app op uw mobiele apparaat om oude berichten te vinden of een bericht opnieuw af te spelen. Niet-afgespeelde berichten verlopen 30 dagen nadat u ze heeft ontvangen op uw smartdisplay.

Ondertiteling aanzetten

Belangrijk: Als u ondertiteling gebruikt, wordt uw audioclip voor transcriptie naar de servers van Google gestuurd. Het videobeeld wordt niet meegestuurd en het audiobestand wordt niet opgeslagen. Er wordt geen persoonlijke informatie gedeeld.

1. Open Google Meet op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Meer en dan Instellingen en dan Gespreksinstellingen en dan Instellingen voor berichten en dan Ondertiteling voor berichten.

Tip: Als u uw Meet-account verwijdert, worden niet-opgeslagen berichten verwijderd.