Co-presentatie van Presentaties in Google Meet

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Workspace-versies waarmee u Presentaties kunt beheren in Google Meet
  • Workspace Individual
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade

Als u Google Meet gebruikt in een geschikt werk- of schoolaccount, kunt u presentaties in Google Presentaties beheren vanuit een videovergadering. U kunt ook andere mensen in de videovergadering co-presentator maken.

Belangrijk: Als u een presentatie in Google Presentaties wilt beheren vanuit een Google Meet-videovergadering, moet u een computer met de Chrome- of Edge-browser gebruiken.

Hoofdpresentator worden

Een hoofdpresentator is iemand die een presentatie in Google Presentaties begint te presenteren vanuit een vergadering.

1. Open een Chrome- of Edge-browser op uw computer.
  2. Open in de browser het bestand dat u wilt presenteren in Presentaties.
  3. Neem op een ander tabblad deel aan een videovergadering in Google Meet.
  4. Klik onderaan het vergaderscherm op Nu presenteren en dan Een tabblad.
    • Tip: Co-presentaties werken alleen als uw presentatie wordt gedeeld als tabblad. Als u een venster of uw hele scherm deelt, werkt co-presenteren niet.
  5. Klik op het tabblad met de presentatie op en dan Delen.
  6. Plaats de muisaanwijzer op de gepresenteerde tegel in Google Meet.
  7. Klik op Diavoorstelling starten.
    • U kunt een presentatie en co-presentatoren alleen beheren in Google Meet als de diavoorstellingsmodus is geactiveerd.
    • Als een andere presentator een nieuwe presentatie begint te presenteren, wordt deze de hoofdpresentator en worden alle huidige co-presentatoren gewist.
Rol van hoofdpresentator

U kunt de presentatie beheren met het dashboard onder aan de presentatietegel en u kunt co-presentatoren aanwijzen.

• Als u de huidige dia wilt wijzigen, klikt u met de pijltoetsen op de knop Volgende of Vorige .
  • Als u naar een specifieke dia wilt gaan, klikt u op het dianummer en kiest u een optie in de lijst met dia's.
  • Een co-presentator kiezen:
    • Plaats de muisaanwijzer op de gepresenteerde tegel.
    • Klik op Een co-presentator toevoegen .
    • In het venster 'In de vergadering' dat wordt geopend, klikt u naast de persoon die u wilt selecteren op Meer en dan Toevoegen als co- presentator en dan Toevoegen.
      • Iedereen die deelneemt via een mobiel apparaat of vergaderruimte, of een uitgenodigde gebruiker die nog niet deelneemt aan de vergadering, kan geen co-presentator worden.
      • Als een co-presentator de vergadering verlaat en opnieuw deelneemt, moet deze opnieuw presentator worden gemaakt.
      • Als de hoofdpresentatie van de vergadering wordt gewijzigd, krijgen alle co-presentatoren een lagere positie
      • Als de hoofdpresentator overschakelt naar een andere presentatie in Presentaties, krijgen alle co-presentatoren een lagere positie.
  • Klik op Sprekernotities tonen/verbergen Speaker notes om het deelvenster met sprekernotities aan of uit te zetten.
    • Een co-presentator heeft bewerkingsrechten voor het Google Presentaties-bestand nodig om sprekernotities te kunnen bekijken tijdens het presenteren.
  • Links openen of media afspelen die in de presentatie zijn ingesloten:
    • Als de dia media bevat, klikt u op Mediabediening . Er verschijnt een lijst met links en media voor de huidige dia.
    • Als de dia links bevat, klikt u op Link delen Share link om de link te openen.
    • Als de dia zowel media als links bevat, klikt u op Medialink en kiest u welke actie u als eerste wilt uitvoeren.
  • Klik op Diavoorstelling afsluiten om de diavoorstelling te beëindigen.
    • Zodra u de diavoorstelling beëindigt, wordt de functie voor co-presentatie ook beëindigd.
      • Tip: Co-presentatoren kunnen de presentatie alleen beheren in de diavoorstellingsmodus.
  • Als u de presentatielink wilt sturen in de Meet-chat, klikt u op Delen .

Belangrijk: Als iemand wordt gepromoveerd tot co-presentator, krijgt deze persoon ook toegang tot de link van het presentatiebestand. Als het niet de bedoeling is dat de co-presentator toegang krijgt tot het presentatiebestand, moet u het delen van links uitzetten voordat u iemand promoot tot co-presentator. Een co-presentator heeft bewerkingsrechten voor een bestand nodig om sprekernotities te kunnen bekijken tijdens het presenteren.

Co-presentator worden

Wie is co-presentator?

Iedereen die door de hoofdpresentator wordt aangewezen, wordt co-presentator. De co-presentator moet in de vergadering aanwezig zijn om te kunnen worden aangewezen.

Rol van co-presentator

U kunt de presentatie beheren met het dashboard rechtsonder in de getoonde tegel.

• Als u de huidige dia wilt wijzigen, klikt u met de pijltoetsen op de knop Volgende of Vorige .
  • Als u naar een specifieke dia wilt gaan, klikt u op het dianummer en kiest u een optie in de lijst met dia's.
  • Klik op Sprekernotities tonen/verbergen Speaker notes om het deelvenster met sprekernotities aan of uit te zetten.
    • Een co-presentator heeft bewerkingsrechten voor het Google Presentaties-bestand nodig om sprekernotities te kunnen bekijken tijdens het presenteren.
  • Links openen of media afspelen die in de presentatie zijn ingesloten:
    • Als de dia media bevat, klikt u op Mediabediening . Er verschijnt een lijst met links en media voor de huidige dia.
    • Als de dia links bevat, klikt u op Link delen Share link om de link te openen.
    • Als de dia zowel media als links bevat, klikt u op Medialink en kiest u welke actie u als eerste wilt uitvoeren.

Co-presentatoren kunnen de modus voor diavoorstellingen niet afsluiten of activeren.

Zodra u co-presentator bent, krijgt u een visuele melding in Meet dat u co-presentator bent geworden.