Slides-esitysten käyttö Google Meetissä apuesittäjänä

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Workspace-versiot, joissa Slides-esityksiä voi hallita Google Meetissä:
  • Workspace Individual
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching & Learning Upgrade

Kun käytät Google Meetiä ehdot täyttävällä työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, voit hallita Google Slides ‑esityksiä videokokouksessa. Voit myös tehdä muista videokokouksen osallistujista apuesittäjiä.

Tärkeää: Jos haluat hallita Google Slides ‑esitystä Google Meetin videokokouksessa, sinun on käytettävä tietokonetta ja Chrome- tai Edge-selainta.

Ensisijaiseksi esittäjäksi ryhtyminen

Ensisijainen esittäjä aloittaa esityksen kokouksessa omasta Google Slides ‑tiedostostaan.

1. Avaa tietokoneella Chrome- tai Edge-selain.
  2. Avaa selaimeen tiedosto, jonka haluat esittää Slidesissa.
  3. Liity toisella välilehdellä Google Meet ‑videokokoukseen.
  4. Klikkaa kokousikkunan alareunasta Aloita esitys ja sitten Välilehti.
    • Vinkki: Esityksen jakaminen apuesittäjän kanssa toimii vain, jos esityksesi on jaettu välilehdeltä. Jos esität ikkunan tai koko näytön, se ei ole mahdollista.
  5. Klikkaa Slides-esityksen sisältävää välilehteä ja sitten Jaa.
  6. Vie Google Meetissä hiiri esitysruudun päälle.
  7. Klikkaa Aloita diasarja.
    • Voit hallita esitystä ja apuesittäjiä Google Meetissä vain diasarjatilassa.
    • Jos joku muu aloittaa uuden esityksen, hänestä tulee ensisijainen esittäjä ja kaikki senhetkiset apuesittäjät poistetaan.
Ensisijaisen esittäjän rooli

Ensisijainen esittäjä voi hallita esitystä esitysruudun alareunan ohjauspaneelista ja nimittää sitä kautta apuesittäjiä.

• Voit siirtyä pois nykyisestä diasta klikkaamalla nuolipainikkeilla Seuraava tai Edellinen .
  • Jos haluat siirtyä johonkin tiettyyn diaan, klikkaa dianumeroa ja valitse sitten haluamasi dia listasta.
  • Toisten esittäjien valinta:
    • Vie hiiri esitysruudun päälle.
    • Klikkaa Lisää toinen esittäjä .
    • Klikkaa avautuvasta Kokouksessa-paneelista haluamasi käyttäjän vierestä Lisää ja sitten Lisää apuesittäjäksi ja sitten Lisää.
      • Toiseksi esittäjäksi ei voi nimittää käyttäjää, joka osallistuu kokoukseen mobiililaitteella, on kokoushuoneessa tai on kutsuttu mutta ei vielä liittynyt.
      • Jos toinen esittäjä poistuu kokouksesta ja liittyy siihen takaisin, hänet pitää lisätä uudelleen toiseksi esittäjäksi.
      • Aina kun ensisijainen esittäjä muuttuu, kaikki apuesittäjät poistuvat roolistaan.
      • Jos ensisijainen esittäjä avaa toisen Slides-esityksen, kaikki apuesittäjät poistuvat roolistaan.
  • Voit avata tai piilottaa puhujan muistiinpanojen paneelin klikkaamalla Näytä puhujan muistiinpanot tai Piilota puhujan muistiinpanot Speaker notes.
    • Huom. Toinen esittäjä tarvitsee muokkausoikeudet Google Slides ‑tiedostoon nähdäkseen puhujan muistiinpanot esityksen aikana.
  • Näin voit avata linkkejä tai toistaa upotettua mediaa esityksen aikana:
    • Jos diassa on mediasisältöä, klikkaa Mediaohjaimet . Lista avoimen dian linkeistä ja mediasisällöstä avautuu.
    • Jos diassa on linkkejä, voit avata ne klikkaamalla Jaa linkki Share link.
    • Jos diassa on sekä linkkejä että mediasisältöä, klikkaa Medialinkki ja valitse ensiksi tehtävä toiminto.
  • Voit lopettaa diasarjan klikkaamalla Poistu diasarjasta .
    • Kun poistut diasarjasta, myös apuesittäjätoiminnot päättyvät.
      • Vinkki: Apuesittäjät voivat hallita esitystä vain diasarjatilassa.
  • Voit lähettää esityslinkin Meetin chatissa klikkaamalla Jaa .

Tärkeää: Kun jollekin annetaan apuesittäjän rooli, hän saa samalla pääsyn esitystiedoston linkkiin. Jos tarkoitus ei ole antaa apuesittäjälle pääsyä tiedostoon, ota linkin jakaminen pois päältä ennen apuesittäjän nimeämistä. Huom. Toinen esittäjä tarvitsee muokkausoikeudet tiedostoon nähdäkseen puhujan muistiinpanot esityksen aikana.

Toiseksi esittäjäksi ryhtyminen

Mikä toinen esittäjä on?

Ensisijainen esittäjä voi nimittää kokoukseen apuesittäjiä. Vain kokoukseen liittyneitä osallistujia voi nimittää toisiksi esittäjiksi.

Apuesittäjän rooli

Apuesittäjänä voit hallita esitystä esitystiedoston oikean alareunan hallintapaneelista.

• Voit siirtyä pois nykyisestä diasta klikkaamalla nuolipainikkeilla Seuraava tai Edellinen .
  • Jos haluat siirtyä johonkin tiettyyn diaan, klikkaa dianumeroa ja valitse sitten haluamasi dia listasta.
  • Voit avata tai piilottaa puhujan muistiinpanojen paneelin klikkaamalla Näytä puhujan muistiinpanot tai Piilota puhujan muistiinpanot Speaker notes.
    • Huom. Toinen esittäjä tarvitsee muokkausoikeudet Google Slides ‑tiedostoon nähdäkseen puhujan muistiinpanot esityksen aikana.
  • Näin voit avata linkkejä tai toistaa upotettua mediaa esityksen aikana:
    • Jos diassa on mediasisältöä, klikkaa Mediaohjaimet . Lista avoimen dian linkeistä ja mediasisällöstä avautuu.
    • Jos diassa on linkkejä, voit avata ne klikkaamalla Jaa linkki Share link.
    • Jos diassa on sekä linkkejä että mediasisältöä, klikkaa Medialinkki ja valitse ensiksi tehtävä toiminto.

Apuesittäjät eivät voi poistua diasarjatilasta tai avata sitä.

Kun sinut nimitetään toiseksi esittäjäksi, saat Meetissä siitä visuaalisen ilmoituksen.