Copresentar fitxers de Presentacions a Google Meet

Vols obtenir funcions avançades de Google Workspace per a la teva empresa?

Prova Google Workspace avui mateix

Edicions de Workspace que poden controlar Presentacions a Google Meet
  • Workspace Individual
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching & Learning Upgrade

Si fas servir Google Meet en un compte apte de treball o de centre educatiu, pots controlar els fitxers de Presentacions de Google des d'una videotrucada. També pots convertir altres persones de la videotrucada en copresentadors.

Important: per controlar un fitxer de Presentacions de Google des d'una videotrucada de Google Meet, has d'utilitzar un ordinador amb un navegador Chrome o Edge.

Convertir-se en el presentador principal

Un presentador principal és algú que comença a presentar el seu fitxer de Presentacions de Google des d'una reunió.

1. A l'ordinador, obre un navegador Chrome o Edge.
  2. Al navegador, obre a Presentacions el fitxer que vulguis presentar.
  3. En una altra pestanya, uneix-te a una videotrucada a Google Meet.
  4. A la part inferior de la pantalla de la reunió, fes clic a Presenta ara i, a continuació, Una pestanya.
    • Consell: perquè la copresentació funcioni, la presentació s'ha de compartir com una pestanya. Si comparteixes una finestra o tota la pantalla, la copresentació no funcionarà.
  5. Fes clic a la pestanya que conté el fitxer de Presentacions i, a continuació, Comparteix.
  6. A Google Meet, passa el cursor per sobre del requadre presentat.
  7. Fes clic a Inicia la presentació de diapositives.
    • Només pots controlar una presentació i els copresentadors a Google Meet quan estàs en mode de presentació de diapositives.
    • Si un altre presentador comença a presentar una altra presentació, aleshores es converteix en el presentador principal i tots els copresentadors actuals s'esborren.
Funció de presentador principal

Pots controlar la presentació amb el tauler de control que hi ha a la part inferior del requadre de presentació i designar copresentadors.

• Per canviar la diapositiva actual, fes clic als botons de fletxa de la diapositiva següent o de l'anterior .
  • Per anar a una diapositiva concreta, fes clic al número de diapositiva i, a continuació, selecciona-la a la llista de diapositives.
  • Per triar els copresentadors:
    • Passa el cursor per sobre del requadre presentat.
    • Fes clic a Afegeix un copresentador .
    • Al tauler "A la reunió" que s'obre, al costat de la persona que vols seleccionar, fes clic a Més i, a continuació, Afegeix com a copresentador i, a continuació, Afegeix.
      • No es pot afegir com a copresentador cap persona que s'uneixi des d'un dispositiu mòbil, des d'una sala de reunions, o com a usuari convidat que encara no s'hagi unit a la reunió.
      • Si un copresentador surt de la reunió i s'hi torna a unir, se l'ha de tornar a designar com a presentador.
      • Quan la presentació principal de la reunió canvia, es treuen totes les designacions de copresentadors.
      • Si el presentador principal passa a presentar un altre fitxer de Presentacions, es treuen totes les designacions de copresentadors.
  • Fes clic a Mostra les notes de l'orador o Amaga les notes de l'orador Speaker notes per commutar el tauler de les notes.
    • Tingues en compte que un copresentador necessita accés d'edició al fitxer de Presentacions de Google per veure les notes de l'orador durant la presentació.
  • Per obrir els enllaços o reproduir el contingut multimèdia inserits a la presentació:
    • Si la diapositiva té contingut multimèdia, fes clic a Controls multimèdia . Apareixerà una llista dels enllaços i del contingut multimèdia de la diapositiva actual.
    • Si la diapositiva té enllaços, fes clic a Comparteix l'enllaç Share link per obrir l'enllaç.
    • Si la diapositiva té contingut multimèdia i enllaços, fes clic a Enllaç multimèdia i tria què vols fer primer.
  • Per finalitzar la presentació, fes clic a Surt de la presentació de diapositives .
    • Quan surts de la presentació de diapositives, la funcionalitat de copresentació també finalitza.
      • Consell: els copresentadors només poden controlar la presentació mentre estan en mode de presentació de diapositives.
  • Per enviar l'enllaç de la presentació que hi ha al xat de Meet, fes clic a Comparteix .

Important: quan es promou algú a copresentador, també obté accés a l'enllaç del fitxer de la presentació. Si se suposa que el copresentador no ha d'obtenir-hi accés, assegura't de desactivar la compartició d'enllaços abans de promoure'l a copresentador. Tingues en compte que un copresentador necessita tenir accés d'edició a un fitxer per veure les notes de l'orador durant la presentació.

Convertir-se en copresentador

A qui es considera copresentador?

Es converteix en copresentador qualsevol persona que el presentador principal designi com a tal. El copresentador ha d'estar dins de la reunió per rebre aquesta designació.

Funció de copresentador

Pots controlar la presentació amb el tauler de control que hi ha a la part inferior dreta del requadre que es mostra.

• Per canviar la diapositiva actual, fes clic als botons de fletxa de la diapositiva següent o de l'anterior .
  • Per anar a una diapositiva concreta, fes clic al número de diapositiva i, a continuació, selecciona-la a la llista de diapositives.
  • Fes clic a Mostra les notes de l'orador o Amaga les notes de l'orador Speaker notes per commutar el tauler de les notes.
    • Tingues en compte que un copresentador necessita accés d'edició al fitxer de Presentacions de Google per veure les notes de l'orador durant la presentació.
  • Per obrir els enllaços o reproduir el contingut multimèdia inserits a la presentació:
    • Si la diapositiva té contingut multimèdia, fes clic a Controls multimèdia . Apareixerà una llista dels enllaços i del contingut multimèdia de la diapositiva actual.
    • Si la diapositiva té enllaços, fes clic a Comparteix l'enllaç Share link per obrir l'enllaç.
    • Si la diapositiva té contingut multimèdia i enllaços, fes clic a Enllaç multimèdia i tria què vols fer primer.

Els copresentadors no poden sortir del mode de presentació de diapositives ni entrar-hi.

Un cop se't designi com a copresentador, rebràs una notificació visual a Meet per notificar-t'ho.