Tilldela skrivskyddade roller i Google Meet

Aktivera alla deltagare som tittare för bästa funktion och för att skala upp närvaron till stora möten. När du aktiverar skrivskyddade roller går det även att välja att utse en del deltagare till medverkande.
Tittare får:
  • Titta på mötet
  • Räcka upp handen
  • Delta i aktiviteter såsom frågor och svar och omröstningar
  • Använda reaktioner

Tips!

• När du har rollen Skrivskyddad visas Skrivskyddad längst ned intill mötesnamnet.
  • Om det finns deltagare i mötet som har rollen Skrivskyddat är alla reaktioner som skickas från en deltagare anonyma.

Tittare får inte:

• Dela ljud eller video
  • Dela sin skärm
  • Chatta
Läs mer om vilka Google Workspace-utgåvor som har rollen Skrivskyddad
Det går att förinställa mötesdeltagare som tittare i följande Workspace-utgåvor:
  • Google Workspace Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Essentials
  • Education Fundamentals
  • Education Standard
  • Teaching & Learning Upgrade
  • Education Plus
  • Enterprise Essentials Plus
  • Enterprise Plus

Tips! I Enterprise Plus, Enterprise Essentials Plus och Education Plus får nästa 500 deltagare automatiskt visningsläge när 500 medverkande har gått med.

Aktivera Alla är tittare

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Skapa ett nytt möte och lägg till gäster.
  3. Öppna Värdkontroller i mötesinbjudan i Google Kalender.
  4. Aktivera Värdhantering.
  5. Aktivera Alla är tittare som standard på fliken Gäster.
  6. Valfritt: Lägg till medverkande.
    • Lägg till gäster i inbjudan om du vill lägga till medverkande.
    • Tips! Om deras e-post inte visas måste du först kontrollera att de läggs till i inbjudan.

Ändra en deltagare från tittare till medverkande

Viktigt! Värden kan flytta en tittare till en medverkande och tillbaka till en tittare på webben eller i bild-i-bild-läget på datorn.

I rollen Skrivskyddad roll kan värden eller medvärden göra tittare till medverkande om tittaren räcker upp handen.
Som värd eller medvärd:
  1. Välj Personer People Tab nere till höger i mötet.
  2. Välj tittare följt av Gör till medverkande .