Alleen weergeven-rollen toewijzen in Google Meet

Stel alle deelnemers in als kijkers voor de beste functionaliteit en om grote vergaderingen met veel deelnemers mogelijk te maken. Als u Alleen weergeven-rollen aanzet, krijgt u de optie om bepaalde deelnemers ook aan te wijzen als bijdragers.
Kijkers kunnen:
  • De vergadering volgen
  • Hun hand opsteken
  • Deelnemen aan activiteiten zoals vraag- en antwoordsessies en polls
  • Reacties gebruiken

Tips:

• Als u de rol Alleen weergeven heeft, vindt u onderaan, naast de naam van de vergadering, de tekst 'Alleen weergeven'.
  • Als de vergadering deelnemers heeft met de rol Alleen weergeven, zijn alle reacties die door een deelnemer worden gestuurd anoniem.

Kijkers kunnen het volgende niet:

• Audio of video delen
  • Hun scherm delen
  • Chatten
Meer informatie over welke Google Workspace-versies de rol Alleen weergeven hebben
In de volgende Workspace-versies kunt u deelnemers aan de vergadering instellen als kijkers:
  • Google Workspace Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Essentials
  • Education Fundamentals
  • Education Standard
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Education Plus
  • Enterprise Essentials Plus
  • Enterprise Plus

Tip: In Enterprise Plus, Enterprise Essentials Plus en Education Plus geldt: zodra er 500 personen deelnemen als bijdragers, nemen de volgende 500 personen automatisch deel als kijkers.

'Iedereen is een kijker' aanzetten

1. Open Google Agenda op uw computer.
  2. Maak een nieuwe vergadering en voeg gasten toe.
  3. Open Opties voor host in de uitnodiging voor de Google Agenda-vergadering.
  4. Zet Hostbeheer aan.
  5. Zet op het tabblad Gasten de optie Iedereen is standaard een kijker aan.
  6. Optioneel: voeg bijdragers toe.
    • Voeg gasten toe aan de uitnodiging om bijdragers toe te voegen.
    • Tip: Als de e-mails van deze gasten niet worden weergegeven, controleert u of ze eerst zijn toegevoegd aan de uitnodiging.

Een deelnemer wijzigen van kijker in bijdrager

Belangrijk: Een host kan een kijker in een bijdrager veranderen (en andersom) op het web of als de scherm-in-scherm-modus op een computer gebruikt.

Bij een Alleen weergeven-rol kan de host of co-host van een kijker die een hand opsteekt een bijdrager maken.
Als host of co-host:
  1. Selecteer rechtsonder in de vergadering de optie Mensen People Tab.
  2. Selecteer de kijker en dan Bijdrager maken .