Använda reaktioner i Google Meet

Obs!
Det går att använda Reaktioner i Meet till att interagera med andra deltagare eller värdar under ett möte genom emoji-reaktioner.
Reaktioner:
  • ger värdar och talare meningsfull feedback.
  • gör det möjligt för deltagare att svara snabbt på innehåll och undvika genanta pauser eller avbrott.
  • visar hur deltagarna känner sig och visar vilka tidpunkter i mötet som de gillar mest eller minst.

Använda reaktioner på Workspace- eller Enterprise-konton

• Reaktioner är på som standard, såvida administratören eller värden inte har inaktiverat dem.
  • Administratörer och värdar kan stänga av Reaktioner.
    • När administratörer eller värdar stänger av Reaktioner är ikonen fortfarande synlig men är inte klickbar. När du håller muspekaren över panelen visas ett meddelande om att reaktioner inte är tillgängliga.
  • Administratör: Det går att inaktivera reaktioner för alla deltagare genom administratörskontrollens inställningar. Läs mer om att hantera Meet-inställningar för administratörer.
  • Värd: Det går även att aktivera eller inaktivera Reaktioner för det specifika samtalet.

Stänga av Reaktioner för alla deltagare i samtalet

1. Klicka på Värdkontroller nere till höger.
  2. Aktivera Värdhantering under Mötesmoderering på sidan.
  3. Inaktivera Skicka reaktioner Toggle Off.

Varför visas reaktioner när jag inte har klickat på något?

Om du använder en Mac, iPhone eller iPad kan Apples Reaktioner vara aktiverat som standard på iOS 17 och macOS Sonoma. När Reaktioner har aktiverats kan emojis visas i ett videosamtal när deltagaren gör en kvalificerande handrörelse framför kameran.

Så här aktiverar och inaktiverar du funktionen:

1. Öppna kontrollcentret på enheten (Mac, iPhone, iPad) under ett videosamtal eller möte.
    • Svep nedåt från den övre högra kanten på en iPhone eller iPad.
    • På en Mac väljer du videoikonen på Mac-menyfältet.
  2. Öppna menyn Video effects följt av Välj Reactions.

Skicka reaktioner under möten

Viktigt! Värden kan flytta en tittare till en medverkande och tillbaka till en tittare på webben eller i bild-i-bild-läget på datorn.

När deltagarna skickar reaktioner kan emojin visas på två platser:
  • som ett tillfälligt märke uppe till vänster i avsändarens ruta.
  • de scrollar uppåt från längst ned till vänster på skärmen.

Skicka en emoji-reaktion:
  1. Gå med i ett Meet-videomöte.
  2. Klicka på Skicka en reaktion längst ned. Reaktionspanelen öppnas.
  3. Välj reaktionen som du vill skicka.
Tips! Stäng reaktionspanelen genom att klicka på Skicka en reaktion .

Välj hudfärg till dina reaktioner i Meet

Det går att välja reaktionens hudfärg innan du skickar.
  1. Håll muspekaren över en reaktion för att visa hudfärgsväljaren intill panelen.
  2. Välj emojins hudfärg.
Tips! Det går inte att ändra hudfärgen på vissa emojis.

Gruppera liknande reaktioner från flera deltagare med emojibubblor

När flera deltagare skickar samma reaktion kombineras dessa reaktioner till en emojibubbla som slingrar sig och utökas för varje tillagd emoji. Emojibubblan exploderar när den uppnår gränsen för högsta antal emojis.

Ändra Reaktioner i Meet-inställningarna

När du inaktiverar Reaktioner ändrar du endast dina personliga inställningar. Det går att stänga av dina emoji-reaktioner före eller under ett samtal.
Inställningar gör det möjligt att:
  • få reaktioner från andra
  • konfigurera animationer
  • ställa in aviseringsljud
Så här ändrar du reaktionsinställningarna:
  1. Klicka på Fler alternativ Mer följt av Inställningar följt av Reaktioner .
  2. Aktivera eller inaktivera inställningen som du vill justera .