Reacties gebruiken in Google Meet

Belangrijk:
U kunt reacties in Meet gebruiken om met andere deelnemers of hosts te communiceren via emoji's.
Dit zijn de voordelen van reacties:
  • U kunt zinvolle feedback geven aan hosts en sprekers.
  • Deelnemers kunnen een snelle reactie geven op content. Zo voorkomt u onderbrekingen en verstoringen.
  • U kunt zien hoe deelnemers zich voelen en welke momenten in de vergadering deelnemers het leukst of minst leuk vinden.

Reacties gebruiken in Workspace- of Enterprise-accounts

• Reacties staan standaard aan, tenzij de beheerder of host ze uitzet.
  • Beheerders en hosts kunnen reacties uitzetten.
    • Als beheerders of hosts reacties uitzetten, is het icoon nog steeds zichtbaar, maar kunt u er niet op klikken. Als u de muisaanwijzer op het deelvenster plaatst, ziet u de melding dat reacties niet beschikbaar zijn.
  • Beheerder: Onder de beheeropties kunt u reacties aan- of uitzetten voor alle deelnemers. Bekijk hoe u Meet-instellingen beheert voor beheerders.
  • Host: U kunt reacties ook aan- of uitzetten voor een specifiek gesprek.

Reacties uitzetten voor alle deelnemers aan het gesprek

1. Klik rechtsonder op Opties voor host .
  2. Zet aan de zijkant, onder Beheer van vergadering, de optie Hostbeheer aan.
  3. Zet Reacties sturen Toggle Off uit.

Waarom verschijnen er reacties als ik nergens op heb geklikt?

Als u een Mac, iPhone of iPad gebruikt, staat Apple Reacties mogelijk standaard aan op iOS 17 en macOS Sonoma. Als reacties zijn aangezet, worden er mogelijk emoji's getoond tijdens een videogesprek wanneer de deelnemer een geldig handgebaar gebruikt voor de camera.

Zo zet u deze functie aan of uit:

1. Open tijdens een videogesprek of vergadering het controlecentrum van uw apparaat (Mac, iPhone, iPad).
    • Swipe op een iPhone of iPad omlaag vanaf de rechterbovenhoek.
    • Op een Mac: selecteer het video-icoon in de menubalk van de Mac.
  2. Open het menu Video-effecten en dan selecteer Reacties.

Reacties sturen tijdens een vergadering

Belangrijk: Een host kan een kijker in een bijdrager veranderen (en andersom) op het web of als de scherm-in-scherm-modus op een computer gebruikt.

Als deelnemers een reactie sturen, kunt u deze emoji op 2 plekken zien:
  • Als tijdelijke badge linksboven op de tegel van de afzender.
  • De emoji beweegt omhoog vanaf linksonder op het scherm.

Zo stuurt u een emoji-reactie:
  1. Neem deel aan een Meet-videovergadering.
  2. Klik onderaan op Reactie sturen . Het reactievenster wordt geopend.
  3. Selecteer de reactie die u wilt sturen.
Tip: Klik op Reactie sturen om het reactievenster te sluiten.

Een huidtint kiezen voor emoji's in Meet

U kunt de huidtint van emoji's kiezen voordat u deze verstuurt.
  1. Plaats de muisaanwijzer op een emoji. De huidtintkiezer wordt dan getoond naast het deelvenster.
  2. Selecteer de huidtint van de emoji.
Tip: Van sommige emoji's kunt u de huidtint niet wijzigen.

Dezelfde reacties van meerdere deelnemers groeperen in emojiballonnen

Als meerdere deelnemers dezelfde reactie sturen, worden deze gecombineerd in een emojiballon die heen en weer schommelt en groter wordt elke keer dat er een emoji aan wordt toegevoegd. Als de maximale emojidrempel is bereikt, barst de emojiballon.

Reacties wijzigen in de Meet-instellingen

Als u reacties uitzet, geldt dit alleen voor uzelf. U kunt uw emoji-reacties voor of tijdens een gesprek uitzetten.
In Instellingen kunt u het volgende doen:
  • Bepalen of u reacties van anderen ziet
  • Animaties instellen
  • Meldingsgeluiden instellen
Zo wijzigt u de instellingen voor reacties:
  1. Klik op Meer opties Meer en dan Instellingen en dan Reacties .
  2. Zet de gewenste instelling aan of uit .