Bruk grupperom i Google Meet

Møteverter kan bruke grupperom til å dele deltakerne inn i mindre grupper under møter. Grupperom må startes av møteverter i løpet av et møte og via en datamaskin. Det er foreløpig ikke mulig å direktesende eller gjøre opptak i grupperom.

Den som planlegger eller starter et møte, blir vert for møtet. Hvis du overfører et møte til – eller planlegger et møte i – en annen persons kalender, kan det hende at den andre personen blir vert for møtet. Som standard har hvert møte kun én møtevert, men du kan legge til opptil 25 medverter når du har blitt med i møtet.

Kriterier

Dette kreves for å bruke grupperom
Funksjonen for grupperom er tilgjengelig i disse Google Workspace-utgavene:
  • Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Business
  • Nonprofits
  • Workspace Individual-abonnent

Du kan delta i grupperom hvis disse kriteriene er oppfylt:

• Du bruker en datamaskin eller den oppdaterte versjonen av mobilappen for Meet eller Gmail .
  • Du ringer inn til møtet via telefon.
  • Du er invitert via en telefonsamtale.
  • Du er logget på en Google-konto.
  • Du er en anonym bruker (ikke logget på noen Google-konto).
  • Du bruker Meet-enheter.
    • Meet-enheter kan ikke forhåndstilordnes til grupperom før møtet. Du må koble til fra et Google Meet-møterom for å bli tilordnet et grupperom.

Du kan ikke delta i grupperom hvis

• du ikke bruker en oppdatert versjon av mobilappen for Meet eller Gmail .
  • du bruker en videokonferanseenhet fra en tredjepart

Bli med i grupperom

Møteverten oppretter grupperom og inviterer deg til å bli med i ett av dem. Møteverten kan bli med i hvert enkelt grupperom når som helst i løpet av møtet.

1. Logg på Google-kontoen din på en datamaskin eller mobilenhet.
  2. Bli med i et møte via datamaskinen eller Meet-mobilappen. Hvis du er elev, kan du finne ut mer om ulike måter å bli med i møter på.
  3. Når møteverten inviterer deg til å bli med i et grupperom, ser du en forespørsel på skjermen. Klikk på Bli med. Hvis du klikker på «Avbryt», blir du værende i hovedrommet.
    • Tips: Hvis du har ringt inn til møtet via telefon, kan du trykke på *2 for å gå til grupperommet ditt, veksle mellom grupperom eller gå tilbake til hovedrommet.
  4. Når du er med i et grupperom, kan du snakke med eller sende chatmeldinger til andre deltakere.
Tips for bruk av grupperom
  • Hvis møteverten flytter deg til et annet grupperom, ser du en ny forespørsel på skjermen. For å bytte rom, klikk på Bli med.
  • Hvis møteverten starter en nedtelling, vises tiden som gjenstår før grupperommet avsluttes, øverst på skjermen.
  • Når møteverten avslutter grupperommet, eller når økten utløper, har du 30 sekunder på deg før mikrofonen og kameraet blir slått av og du flyttes automatisk til hovedrommet. Du kan slå på mikrofonen og kameraet igjen når møteverten tillater det.
  • Hvis du trenger hjelp når du er i et grupperom, kan du be om hjelp på disse måtene:
    • På datamaskiner: Øverst til høyre på skjermen klikker du på Be om hjelp. Hvis du ikke trenger hjelp lenger, klikker du på Avlys forespørselen om hjelp.
    • På mobilenheter: Nederst til høyre trykker du på menyen og så Be om hjelp. Hvis du ikke trenger hjelp lenger, trykker du på Avlys forespørselen om hjelp.
    • Brukere som ringer inn til møter, kan for øyeblikket ikke be om hjelp.

Gå tilbake til hovedrommet

Når du er i et møte, kan du velge å forlate et grupperom og gå tilbake til hovedrommet for møtet.
  • På datamaskiner: Klikk på Gå tilbake til hovedsamtalen øverst.
  • På mobilenheter: Trykk på Gå tilbake til hovedsamtalen øverst.
Når møteverten avslutter grupperommet, ser du en melding der du blir bedt om å gå tilbake til hovedsamtalen. Du kan trykke eller klikke på forespørselen eller vente til du flyttes automatisk til hovedsamtalen.