Breakoutruimtes gebruiken in Google Meet

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Hosts van vergaderingen kunnen tijdens een vergadering breakoutruimtes gebruiken om deelnemers in kleinere groepen te verdelen. De host moet breakoutruimtes tijdens de vergadering starten op een computer. U kunt breakoutruimtes momenteel niet livestreamen of opnemen.

Iedereen die een vergadering plant of start, wordt de host van de vergadering. Als u een vergadering overzet naar of plant in de agenda van iemand anders, kan de andere persoon de host van de vergadering worden. Standaard is er maar 1 host per vergadering, maar u kunt maximaal 25 co-hosts toevoegen zodra u de vergadering start.

Criteria

Vereisten voor het gebruik van breakoutruimtes
Breakoutruimtes zijn beschikbaar voor deze Google Workspace-versies:
  • Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Business
  • Nonprofits
  • Workspace Individual-abonnees

U kunt deelnemen aan breakoutruimtes als het volgende voor u geldt:

• U gebruikt een computer of de geüpdatete versie van de mobiele Meet-app of de Gmail-app .
  • U belt in bij de vergadering met uw telefoon.
  • U bent uitgenodigd via een telefoongesprek.
  • U bent ingelogd op een Google-account.
  • U bent een anonieme gebruiker (niet ingelogd op een Google-account).
  • U gebruikt Meet-hardware.
    • U kunt een Meet-hardwareapparaat niet toewijzen aan een breakoutruimte voordat de vergadering begint. U moet verbinding maken via een Google Meet-vergaderruimte om te kunnen worden toegewezen aan een breakoutruimte.

U kunt niet deelnemen aan breakoutruimtes als het volgende voor u geldt:

• U gebruikt niet de geüpdatete versie van de mobiele Meet-app of de Gmail-app .
  • U gebruikt een apparaat voor videovergaderingen van derden.

Deelnemen aan een breakoutruimte

De host van de vergadering maakt breakoutruimtes en nodigt u uit om eraan deel te nemen. De host kan tijdens de vergadering altijd deelnemen aan elke breakoutruimte.

1. Log op een computer of mobiel apparaat in op uw Google-account.
  2. Neem deel aan een vergadering op uw computer of in de mobiele Meet-app. Bekijk op welke manieren u als leerling kunt deelnemen aan een vergadering.
  3. Als de host u uitnodigt voor een breakoutruimte, ziet u een prompt op het scherm. Klik op Deelnemen. Als u op Annuleren klikt, blijft u in het hoofdgesprek.
    • Tip: Als u heeft ingebeld via uw telefoon, tikt u op *2 om naar de breakoutruimte te gaan, tussen breakoutruimtes te schakelen of terug te gaan naar het hoofdgesprek.
  4. In de breakoutruimte kunt u praten of chatten met de andere deelnemers.
Tips voor het gebruik van breakoutruimtes
  • Als de host u naar een andere breakoutruimte verplaatst, ziet u een nieuwe prompt op het scherm. Klik op Deelnemen om naar de andere breakoutruimte te gaan.
  • Als de host een timer heeft ingesteld, ziet u de resterende tijd in de breakoutsessie bovenaan het scherm.
  • Als de host de breakoutsessie beëindigt of als deze afloopt, heeft u 30 seconden voordat uw microfoon en camera worden uitgezet en u automatisch naar het hoofdgesprek wordt verplaatst. U kunt de microfoon en camera weer aanzetten als de host dit toestaat.
  • Zo vraagt u om hulp tijdens een breakoutsessie:
    • Computer: Klik rechtsboven op Vragen om hulp. Als u geen hulp meer nodig heeft, klikt u op Vragen om hulp annuleren.
    • Mobiel: Tik rechtsonder op Menu  en dan Vragen om hulp. Als u geen hulp meer nodig heeft, tikt u op Vragen om hulp annuleren.
    • Gebruikers die inbellen, kunnen momenteel niet om hulp vragen.

Terug naar het hoofdgesprek

Tijdens een vergadering kunt u een breakoutruimte verlaten en teruggaan naar het hoofdgesprek.
  • Op een computer: Klik bovenaan op Terug naar hoofdgesprek.
  • Op een mobiel apparaat: Tik bovenaan op Terug naar hoofdgesprek.
Als de host de breakoutsessie beëindigt, ziet u een prompt op het scherm om terug te gaan naar het hoofdgesprek. Tik of klik op de prompt of wacht tot u automatisch naar het hoofdgesprek wordt verplaatst.