Google Meetin pienryhmähuoneet

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Kokouksen järjestäjä voi jakaa kokouksen osallistujat pienempiin ryhmiin pienryhmähuoneiden avulla. Kokouksen järjestäjän on käynnistettävä pienryhmähuoneet tietokoneella kokouksen aikana. Pienryhmähuoneita ei tällä hetkellä voi livestriimata tai tallentaa.

Kokouksen ajoittajasta tai aloittajasta tulee kokouksen järjestäjä. Jos kokous siirretään toisen henkilön kalenteriin tai ajoitetaan sen kautta, kyseisestä henkilöstä saattaa tulla järjestäjä. Oletuksena kokouksessa on vain yksi järjestäjä, mutta voit lisätä enintään 25 apujärjestäjää kokouksen aikana.

Edellytykset

Pienryhmähuoneiden käytön vaatimukset
Pienryhmähuoneet ovat saatavilla seuraavissa Google Workspacen versioissa:
  • Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Business
  • Järjestöversio
  • Workspace Individual ‑tilaus

Voit osallistua pienryhmähuoneisiin seuraavissa tilanteissa:

• Käytät tietokonetta tai päivitettyä Meetin mobiiliversiota tai Gmail-sovellusta .
  • Soitat kokoukseen puhelimella.
  • Sinut kutsutaan puhelinsoitolla.
  • Olet kirjautunut Google-tilille.
  • Olet anonyymi käyttäjä (et ole kirjautunut Google-tilille).
  • Käytät Meet-laitteistoa.
    • Meet-laitteistoa ei voi lisätä pienryhmähuoneeseen ennen kokousta. Sinun on muodostettava yhteys Google Meet ‐kokoushuoneesta, jotta sinut voidaan lisätä pienryhmähuoneeseen.

Et voi osallistua pienryhmähuoneisiin seuraavissa tilanteissa:

• Et käytä päivitettyä Meetin mobiiliversiota tai Gmail-sovellusta .
  • Käytät kolmannen osapuolen videokonferenssilaitetta.

Pienryhmähuoneeseen liittyminen

Kokouksen järjestäjä luo pienryhmähuoneet ja kutsuu sinut liittymään yhteen niistä. Kokouksen järjestäjä voi liittyä mihin tahansa pienryhmähuoneeseen milloin tahansa kokouksen aikana.

1. Kirjaudu Google-tilillesi tietokoneella tai mobiililaitteella.
  2. Liity kokoukseen tietokoneella tai Meet-mobiilisovelluksella. Lue lisää eri tavoista liittyä kokoukseen, jos olet oppilas.
  3. Kun kokouksen järjestäjä kutsuu sinut pienryhmähuoneeseen, näet näytöllä kehotteen. Klikkaa Liity. Jos klikkaat Peru, pysyt päähuoneessa.
    • Vinkki: Jos osallistut soittamalla, voit siirtyä pienryhmähuoneeseen, vaihtaa pienryhmähuoneesta toiseen tai palata päähuoneeseen valitsemalla *2.
  4. Pienryhmähuoneessa voit puhua tai lähettää chat-viestejä muille osallistujille.
Vinkkejä pienryhmähuoneiden käyttöön
  • Jos kokouksen järjestäjä siirtää sinut toiseen pienryhmähuoneeseen, näet näytöllä uuden kehotteen. Voit vaihtaa huonetta klikkaamalla Liity.
  • Jos kokouksen järjestäjä asettaa ajastimen, pienryhmäistunnon jäljellä oleva aika näkyy näytön yläreunassa.
  • Kun kokouksen järjestäjä lopettaa pienryhmäistunnon tai se päättyy, sinulla on 30 sekuntia aikaa ennen kuin mikrofoni ja kamera sammuvat ja sinut siirretään automaattisesti päähuoneeseen. Voit laittaa mikrofonin ja kameran takaisin päälle, kun kokouksen järjestäjä sallii sen.
  • Voit tarvittaessa pyytää apua pienryhmäistunnon aikana näin:
    • Tietokone: Klikkaa näytön oikeasta yläkulmasta Pyydä apua. Jos et enää tarvitsekaan apua, klikkaa Peruuta avunpyyntö.
    • Mobiililaite: Napauta oikeasta alakulmasta Valikko  ja sitten Pyydä apua. Jos et enää tarvitsekaan apua, napauta Peruuta avunpyyntö.
    • Soittamalla osallistuvat eivät tällä hetkellä voi pyytää apua.

Päähuoneeseen palaaminen

Kokouksen aikana voit poistua pienryhmähuoneesta ja palata kokouksen päähuoneeseen.
  • Tietokoneella: Klikkaa yläreunasta Palaa pääpuheluun.
  • Mobiililaitteella: Valitse yläreunasta Palaa pääpuheluun.
Kun kokouksen järjestäjä lopettaa pienryhmäistunnon, näet näytöllä kehotuksen palata pääpuheluun. Voit napauttaa tai klikata kehotetta tai odottaa, että sinut siirretään automaattisesti pääpuheluun.