Fellesaktiviteter i Google Meet

Gjør morsomme ting sammen med andre brukere med fellesaktiviteter i Google Meet, som å

• spille spill
  • høre på musikk
  • se på videoer

For å kunne gjøre fellesaktiviteter må du

• bruke en Android-enhet
  • være pålogget Google Meet og den relevante partnerappen med den personlige Google-kontoen din
    • Viktig: Disse partnerappene brukes til fellesaktiviteter i Meet:
      • YouTube
      • Heads Up!
      • Kahoot!
      • UNO!

Du kan ikke gjøre fellesaktiviteter i Google Meet hvis

• Du er pålogget med en betalt Workspace-konto.
    • Unntak: Dette gjelder ikke hvis du er pålogget med et Workspace Individual- eller Google One Premium-abonnement
  • Du er under 18 år
  • Du er pålogget med en Family Link-konto

Start fellesaktiviteter som vert

1. Hvis du er i møte på en Android-enhet, trykker du på skjermen for å se anropskontrollene.
  2. Velg alternativet Flere handlinger  og så Aktiviteter .
  3. Under «Aktiviteter» trykker du på partnerappen til fellesaktiviteten.
    • For Google Meet :
      • For å få tilgang til fellesaktiviteter må du starte eller planlegge et møte i appen. Funksjonen er ikke tilgjengelig for direkte anrop til grupper eller personer i den oppgraderte Meet-appen.
    • For appen Meet (opprinnelig) :
      • Denne funksjonen er tilgjengelig for alle møter du blir med i eller oppretter i Meet (opprinnelig) .
  4. Valgfritt: Hvis du ikke har installert partnerappen for den relevante fellesaktiviteten på Android-enheten, trykker du på ikonet til den appen og så Installer. Da sendes du til Play-butikken, der du kan laste ned partnerappen.
    • Når appen er lastet ned, går du tilbake til Meet  eller Meet (opprinnelig) .
  5. Når du er inne i Meet-appen og menyen for «Aktiviteter» igjen, trykker du på partnerappen til fellesaktiviteten og så Åpne.
  6. Følg veiledningen i partnerappen for å starte fellesaktiviteten.

Avslutt fellesaktivitetsøkten

1. Åpne Meet-appen du startet fellesaktivitetsøkten i (Meet  eller Meet (opprinnelig) ).
  2. Gå til banneret øverst på skjermen.
  3. Trykk på Forlat direktedeling og så Forlat.

Du kan også lukke YouTube-appen på telefonen for å avslutte fellesaktivitetsøken.

Tips:

• Møtegjestene må også avslutte fellesaktiviteten selv.
  • Det kan hende du går glipp av varsler eller meldinger fra Meet mens du er i partnerappen. Vi anbefaler derfor at du regelmessig sjekker appen du startet fellesaktiviteten med, altså Meet eller Meet (opprinnelig) , for å få med deg slike varsler.
  • Lukk partnerappen for å avslutte fellesaktiviteten for bare deg selv. Møtegjestene må også avslutte fellesaktiviteten selv.

Bli med i en fellesaktivitet som gjest

1. Bli med i et møte i Meet  eller Meet (opprinnelig) .
    • Hvis noen starter en fellesaktivitet etter at du har blitt med i møtet, får du en invitasjon i et forgrunnsvindu. Trykk på Bli med. Meet viderekobler deg til partnerappen, slik at du kan bli med i fellesaktiviteten.
    • Hvis du blir med i et møte der det allerede pågår en fellesaktivitet, ser du et blått banner på toppen av skjermen. For å bli med i fellesaktiviteten i partnerappen, trykk på Bli med på banneret i Meet  eller Meet (opprinnelig).
  2. Valgfritt: Hvis du ikke har installert partnerappen på Android-enheten, står det Hent appen på banneret, slik at du kan installere den.
    1. Gå til Play-butikken og last ned partnerappen.
    2. Gå tilbake til appen du ble med i møtet med, altså Meet  eller Meet (opprinnelig) , og trykk på Bli med på det blå banneret øverst på skjermen.

Avslutt fellesaktivitetsøkten

1. Åpne Meet-appen du brukte til å bli med i fellesaktivitetsøkten (Meet  eller Meet (opprinnelig) ).
  2. Gå til banneret øverst på skjermen.
  3. Trykk på Forlat direktedeling og så Forlat.

Du kan også lukke YouTube-appen på telefonen for å avslutte fellesaktivitetsøken.

Tips: Det kan hende at fellesaktiviteter ikke fungerer bra på mindre avanserte enheter på grunn av ekko. Du kan få et varsel i appen som ber deg om å bruke hodetelefoner.

Viktig: Hvis fellesaktiviteter ikke støttes på enheten eller kontoen du bruker, får du et bannervarsel om at du ikke kan bli med i aktiviteten.

Fellesaktiviteter støttes ikke på:

• iOS-enheter
  • nettlesere på datamaskiner
  • betalte jobb- eller skolekontoer
  • kontoer registrert for brukere under 18 år
  • Family Link-kontoer