Co-activiteiten gebruiken in Google Meet

In Google Meet kunt u leuke co-activiteiten uitvoeren met andere gebruikers, zoals:

• Games spelen
  • Naar muziek luisteren
  • Samen video's bekijken

Voor co-activiteiten moet u het volgende gebruiken:

• Een Android-apparaat
  • Google Meet en een partner-app met uw persoonlijke Google-account
    • Belangrijk: Dit zijn de partner-apps van Meet voor co-activiteiten:
      • YouTube
      • Heads Up!
      • Kahoot!
      • UNO!

In de volgende situaties kunt u geen co-activiteiten uitvoeren in Google Meet:

• U gebruikt een betaald Workspace-account.
    • Uitzondering: Als u een Workspace Individual- of Google One Premium-abonnement heeft.
  • U bent jonger dan 18 jaar.
  • U gebruikt een Family Link-account.

Een co-activiteit starten als host

1. Tik in een vergadering op uw Android-apparaat op het scherm om de gespreksopties te tonen.
  2. Tik in de opties op Meer acties  en dan Activiteiten .
  3. Tik in het menu Activiteiten op de partner-app voor de co-activiteit.
    • Voor Google Meet geldt het volgende:
      • Als u de functie voor co-activiteiten wilt gebruiken, moet u een vergadering starten of plannen vanuit de app. Als u een groep of contact rechtstreeks belt via de geüpgradede Meet-app, is deze functie niet beschikbaar.
    • Voor de Meet-app (origineel) geldt het volgende:
      • Deze functie is beschikbaar voor alle vergaderingen waaraan u deelneemt of die u maakt in de Meet-app (origineel) .
  4. Optioneel: Als u de partner-app voor de co-activiteit niet heeft geïnstalleerd op uw Android-apparaat, tikt u op het icoon van die app en dan Installeren. U wordt naar de Play Store gestuurd om de partner-app te downloaden.
    • Nadat de app is gedownload, gaat u terug naar de Meet-app  of de Meet-app (origineel) .
  5. Tik in het menu Activiteiten in de Meet-app op de partner-app voor de co-activiteit en dan Openen.
  6. Volg de instructies in de partner-app om de co-activiteit te starten.

Uw sessie met co-activiteiten beëindigen

1. Open de Meet-app waarin u de sessie met de co-activiteit heeft gestart (Meet of Meet (origineel) ).
  2. Ga naar de banner bovenaan het scherm.
  3. Tik op Live delen verlatenen danVerlaten.

U kunt ook de YouTube-app op uw telefoon sluiten om de sessie met de co-activiteit te beëindigen.

Tips:

• De gasten van de vergadering moeten de sessie met de co-activiteit ook voor zichzelf beëindigen.
  • U ziet mogelijk geen meldingen of berichten in de vergadering terwijl u de partner-app gebruikt. We raden u aan regelmatig in de Meet-app  of de Meet-app (origineel)  (afhankelijk van welke app u heeft gebruikt om de co-activiteit te starten) te checken of u gemiste meldingen heeft.
  • Als u de sessie met de co-activiteit voor uzelf wilt beëindigen, sluit u de partner-app op uw apparaat. De gasten van de vergadering moeten de sessie met de co-activiteit ook voor zichzelf beëindigen.

Als gast deelnemen aan een co-activiteit

1. Neem deel aan een vergadering in de Meet-app  of Meet-app (origineel) .
    • Als iemand een sessie met een co-activiteit start als u al deelneemt aan een vergadering, krijgt u een pop-upuitnodiging. Tik op Deelnemen. Meet stuurt u door naar de partner-app om de co-activiteit te starten.
    • Als u deelneemt aan een vergadering terwijl de co-activiteit al bezig is, ziet u bovenaan het scherm een blauwe banner. Als u de sessie met de co-activiteit wilt starten in de partner-app, tikt u in de banner in de Meet-app  of de Meet-app (origineel)  op Deelnemen.
  2. Optioneel: Als u de partner-app niet heeft geïnstalleerd op uw Android-apparaat, wordt u in de banner gevraagd de app te installeren. Tik in de banner op App downloaden.
    1. Ga naar de Play Store en download de partner-app.
    2. Ga terug naar de Meet-app  of de Meet-app (origineel)  (afhankelijk van welke app u heeft gebruikt om deel te nemen aan de vergadering) en tik in de blauwe banner bovenaan het scherm op Deelnemen.

Uw sessie met co-activiteiten beëindigen

1. Open de Meet-app waarin u heeft deelgenomen aan uw sessie met de co-activiteit (Meet of Meet (origineel) ).
  2. Ga naar de banner bovenaan het scherm.
  3. Tik op Live delen verlatenen danVerlaten.

U kunt ook de YouTube-app op uw telefoon sluiten om de sessie met de co-activiteit te beëindigen.

Tip: Co-activiteiten werken mogelijk niet goed op goedkopere apparaten omdat er een echo te horen kan zijn. U kunt een melding in de app krijgen waarin u wordt gevraagd een hoofdtelefoon te gebruiken.

Belangrijk: Als u een apparaat of account gebruikt dat niet wordt ondersteund, ziet u een bannermelding dat u niet kunt deelnemen aan de activiteit.

Co-activiteiten worden niet ondersteund voor:

• iOS-apparaten
  • Laptop- of computerbrowsers
  • Betaalde werk- of schoolaccounts
  • Accounts van gebruikers jonger dan 18 jaar
  • Iedereen met een Family Link-account