Contacten zoeken en uitnodigen voor Bellen via Meet

In Bellen via Google Meet kunt u mensen zoeken om te bellen als ze in uw contacten staan. Als ze niet in uw contacten staan, maar wel Bellen via Google Meet gebruiken, kunt u ze toevoegen.

Als u Bellen via Google Meet gebruikt op een ander apparaat met hetzelfde Google-account, worden uw contacten gesynchroniseerd op de verschillende apparaten.

Contacten synchroniseren voordat u begint

Synchroniseer uw contacten zodat u ze kunt zien in Google Meet. U kunt dit altijd weer uitzetten.

1. Open Instellingen op uw apparaat.
  2. Zoek naar Meet .
  3. Tik op Rechten en dan Contacten en dan Toestaan.

Tip: U kunt de toegang tot de contacten uit uw Google-account ook weer intrekken. Als u uw account verwijdert, kunt u bepaalde functies niet meer gebruiken, zoals Google Meet op meerdere apparaten. Ontdek hoe u uw Google-account verwijdert.

Contacten zoeken

Als u Bellen via Google Meet gebruikt op een ander apparaat met hetzelfde Google-account, worden uw contacten gesynchroniseerd op de verschillende apparaten.

Belangrijk: Als u een Google-account voor het werk of school gebruikt, worden uw contacten mogelijk niet gesynchroniseerd.

Contacten zoeken in Meet voor het web

1. Log op uw computer in op meet.google.com/calling/.
  2. Voer in het zoekvak de naam of het telefoonnummer van het contact in.
Zo stelt u in dat Google Meet geen toegang meer heeft tot de contacten op uw telefoon:
  1. Open de instellingen op uw mobiele apparaat.
  2. Tik op Meet.
  3. Zet Contacten  uit.

Tip: Zorg dat de persoon die u wilt bellen in uw contacten staat en Bellen via Meet gebruikt. Als dit het geval is en u deze persoon nog steeds niet kunt vinden, laat u het ons weten.

Bekijk hoe u uw contacten kunt zoeken en synchroniseren.

Iemand uitnodigen voor Bellen via Google Meet

Belangrijk: Op dit moment kunt u geen mensen uitnodigen voor Bellen via Meet via een webbrowser, maar wel via de mobiele app.

Als een van uw contacten Bellen via Meet niet gebruikt, kunt u die persoon via de mobiele app uitnodigen de app te downloaden, zodat u 1-op-1- en groepsvideogesprekken kunt voeren met elkaar.

1. Open Meet  op uw mobiele apparaat.
  2. Tik op Nieuw videogesprek.
  3. Zoek het contact dat u wilt uitnodigen en tik op Uitnodigen. Uw standaard sms-app wordt geopend met een vooraf geladen uitnodigingsbericht.
  4. Tik op Sturen.
De ontvanger krijgt het bericht en kan dan de app downloaden of rechtstreeks reageren via de melding.