Begränsa mobildataanvändning i Google Meet

Om du får slut på mobilabonnemangets månadsdata går det att minska mängden data du använder med Google Meet-appen. Tänk på att samtal i Meet-appen går över wifi och mobildata så att du kan ringa överallt där du har internetåtkomst.

Viktigt! När enheten är ansluten till wifi använder Meet fortfarande en liten mängd mobildata. Det håller konversationen igång om det uppstår problem med wifi-anslutningen. Sluta använda mobildata som reservmetod genom att följa anvisningarna i avsnittet Stänga av mobildata nedan.

Anslut till wifi

Kontrollera att den mobila enheten är ansluten till ett wifi-nätverk innan du ringer eller svarar på samtal.

Hantera mobil dataanvändning

Om du vill minska dataanvändningen eller ändra samtalskvaliteten går det att begränsa, öka eller slå på eller av mobildata.

Begränsa mobildataanvändning

Om det inte går att ansluta till ett wifi-nätverk sänker Meet automatiskt anslutningarna till 1 Mbit/s.

För äldre samtal (hette tidigare Duo):

1. Öppna Google Meet-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar följt av Samtalsinställningar följt av Inställningar i samtal.
  4. Aktivera Datasparläge.

För möten eller Meet-samtal (endast tillgängligt för Business och EDU):

1. Öppna Google Meet-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster.
  3. Tryck på Inställningar följt av Allmänt.
    • Obs! Användare med personliga konton ser detta under Inställningar följt av Mötesinställningar.
  4. Aktivera Begränsa dataanvändning.

Stänga av mobildata

Stäng av mobildata på telefonen om du vill säkerställa att Meet endast använder wifi och inte mobildata.

1. Öppna appen Inställningar på Android-enheten.
  2. Tryck på Dataanvändning.
  3. Stäng av Mobildata.