Mobiel datagebruik in Google Meet beperken

Als u bijna door de maandelijkse data van uw mobiele abonnement heen bent, kunt u het datagebruik van de Google Meet-app verlagen. Gesprekken in de Meet-app werken via wifi en mobiele data, zodat u overal kunt bellen waar u toegang tot internet heeft.

Belangrijk: Als uw apparaat verbonden is met wifi, gebruikt Meet nog steeds een kleine hoeveelheid mobiele data. Zo kunt u doorgaan met uw gesprek als de wifi-verbinding wegvalt. Als u geen mobiele data meer wilt gebruiken als back-up, volgt u de instructies in het gedeelte Mobiele data uitzetten hieronder.

Verbinding maken met wifi

Zorg dat uw mobiele apparaat verbonden is met een wifi-netwerk. Pas dan kunt u bellen of gebeld worden.

Mobiel datagebruik beheren

Als u uw datagebruik wilt verlagen of de gesprekskwaliteit wilt wijzigen, kunt u uw mobiele datagebruik beperken, verhogen of aan- of uitzetten.

Mobiel datagebruik beperken

Als u geen verbinding kunt maken met een wifi-netwerk, verlaagt Meet automatisch uw verbindingen naar 1 Mbps.

Voor verouderde gesprekken (voorheen Duo):

1. Open de Google Meet-app op uw Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu .
  3. Tik op Instellingen en dan Gespreksinstellingen en dan Instellingen tijdens gesprek.
  4. Zet Databesparingsmodus aan.

Voor vergaderingen of Meet-gesprekken (alleen beschikbaar voor bedrijven en EDU):

1. Open de Google Meet-app op uw Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu .
  3. Tik op Instellingen en dan Algemeen.
    • Opmerking: Gebruikers met een persoonlijk account gaan naar Instellingen en dan Instellingen voor vergaderingen.
  4. Zet Datagebruik beperken aan.

Mobiele data uitzetten

Als u wilt zorgen dat Meet alleen wifi gebruikt en niet uw mobiele data, kunt u mobiele data uitzetten op uw telefoon.

1. Open de app Instellingen op uw Android-apparaat.
  2. Tik op Datagebruik.
  3. Zet Mobiele data uit.