Din ljud- och videodata förblir privat med videomeddelanden som skickas i Google Meet

Data i video- eller röstmeddelanden i Meet-appen skyddas med end-to-end-kryptering. Det är bara avsändaren och mottagaren som känner till vad som sägs eller visas och Google kan inte se eller höra dina video- eller röstmeddelanden. När du aktiverar textning skickas dock ljuddata till Googles molntjänst för transkribering. Ingen videodata skickas och ljudinnehållet är inte länkat till personliga identifierare. Google sparar ingen data som en del av den här funktionen.

Läs mer om att skicka och läsa meddelanden.

Så här fungerar meddelanden

Det går att skicka video- eller röstmeddelanden med den nya Meet-appen. Du kan också aktivera textning för video- eller röstmeddelanden som du skickar och tar emot.

När du har spelat upp ett meddelande kan du när som helst spela upp det på nytt om du inte ändrar appinställningarna till att automatiskt radera video- eller röstmeddelanden 24 timmar efter uppspelning. När dina meddelanden raderas automatiskt tas de bort från alla dina enheter.

Så här skyddar vi din data

Video- och röstmeddelanden i Google Meet skickas med end-to-end-kryptering. Det innebär att meddelandets ljud- och videodata krypteras från din enhet till kontaktens enhet. Det krypterade ljudet och den krypterade bilden kan bara avkodas med en delad hemlig nyckel. Läs mer i informationsbladet om end-to-end-kryptering i Duo.

För att tillhandahålla textning skickas dock ljuddata från video eller röstmeddelanden till Googles taltjänst i molnet. Personliga identifierare tas bort innan ljuddata skickas, vilket innebär att ljudet inte är kopplat till dig.

Dina video- eller röstmeddelanden krypteras när de skickas till Googles taltjänst i molnet och medan de finns i Googles lagringssystem för textning. Google läser inte dina meddelanden och sparar inte ljuddata.

Du bestämmer själv

Aktivera textning

1. Öppna Google Meet på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster följt av Inställningar följt av Samtalsinställningar följt av Meddelandeinställningar
  3. Aktivera Textning till meddelanden.

Radera meddelanden efter 24 timmar

1. Öppna Google Meet på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster följt av Inställningar följt av Samtalsinställningar följt av Meddelandeinställningar.
  3. Inaktivera Spara meddelanden.