Uw audio- en videogegevens blijven privé als u videoberichten stuurt met Google Meet

Video- en spraakberichten in de Meet-app worden beschermd met end-to-end versleuteling. Zo houden we uw gegevens privé. Alleen de afzender en de ontvanger weten wat er wordt gezegd of getoond. Google kan uw video- of spraakberichten niet zien of horen. Maar als u ondertiteling aanzet, worden uw audiogegevens naar de transcriptieservice van Google Cloud gestuurd. Er worden geen videogegevens gestuurd en uw audiocontent wordt niet gekoppeld aan persoonlijke ID's. Google slaat geen gegevens op als onderdeel van deze functie.

Meer informatie over hoe u berichten achterlaat en checkt

Hoe berichten werken

U kunt video- en spraakberichten sturen met de nieuwe Meet-app. U kunt ook ondertiteling aanzetten voor de berichten die u stuurt en krijgt.

Nadat u een bericht heeft afgespeeld, kunt u het altijd opnieuw bekijken, tenzij u Meet heeft ingesteld om video- en spraakberichten 24 uur nadat ze zijn afgespeeld automatisch te verwijderen. Ze worden dan van al uw apparaten verwijderd.

Hoe we uw gegevens beschermen

Video- en -spraakberichten via Google Meet worden gestuurd met end-to-end versleuteling. Dit betekent dat de audio- en videogegevens van het bericht worden versleuteld tussen uw apparaat en het apparaat van uw contact. U kunt de versleutelde audio en video alleen decoderen met een gedeelde geheime sleutel. Meer informatie vindt u in het technische artikel over end-to-end versleuteling van Duo.

Voor ondertiteling worden audiogegevens van uw video- of spraakbericht naar de Google Cloud-spraakdienst gestuurd. Persoonlijke ID's worden verwijderd voordat de audiogegevens worden gestuurd, dus de audio wordt niet aan u gekoppeld.

Uw video- en spraakberichten worden versleuteld als ze naar de Google Cloud-spraakdienst worden gestuurd en als ze in het opslagsysteem van Google staan voor ondertiteling. Google leest uw berichten niet en bewaart uw audiogegevens niet.

U heeft het voor het zeggen

Ondertiteling aanzetten

1. Open Google Meet  op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen en dan Gespreksinstellingen en dan Instellingen voor berichten.
  3. Zet Ondertiteling voor berichten aan.

Berichten na 24 uur verwijderen

1. Open Google Meet  op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen en dan Gespreksinstellingen en dan Instellingen voorberichten.
  3. Zet Berichten opslaan uit.