Audio- ja videodatasi pysyy yksityisenä Google Meetissä lähetettyjen videoviestien avulla

Jotta datasi pysyy yksityisenä, Meet-sovelluksen video- ja ääniviestit suojataan päästä päähän ‐salauksella. Vain lähettäjä ja vastaanottaja tietävät, mitä sanotaan ja näytetään, eikä Google voi nähdä tai kuulla video- tai ääniviestejä. Huomaa kuitenkin, että kun laitat tekstityksen päälle, audiodata lähetetään Googlen pilvitranskriptiopalveluun. Videodataa ei lähetetä, eikä audiosisältöön linkitetä mitään henkilökohtaisia tunnisteita. Google ei tallenna mitään dataa tämän ominaisuuden osana.

Katso, miten voit poistua ja tarkistaa viestit.

Näin viestit toimivat

Voit lähettää video- tai ääniviestejä uudella Meet-sovelluksella. Voit myös laittaa päälle lähettämiesi ja vastaanottamiesi video- tai ääniviestien tekstitykset.

Voit palata viestiin toiston jälkeen milloin tahansa, ellet ole valinnut Meet-puheluiden asetuksista, että video- tai ääniviestit poistetaan automaattisesti 24 tunnin kuluttua toistamisesta. Kun viestit poistetaan automaattisesti, ne poistetaan kaikilta laitteiltasi.

Näin suojaamme datasi

Google Meetin video- ja ‐ääniviestit lähetetään päästä päähän salattuina. Se tarkoittaa, että viestin audio‑ ja videodata salataan sen siirtyessä laitteeltasi kontaktisi laitteelle. Salattu audio ja video voidaan purkaa vain jaetulla salaisella avaimella. Voit lukea lisää Duon päästä päähän ‑salausta koskevasta teknisestä artikkelista.

Tekstitystä varten video- tai ääniviestin audiodata lähetetään kuitenkin Googlen pilvipuhepalveluun. Ennen audiodatan lähettämistä siitä poistetaan henkilökohtaiset tunnisteet, joten audiota ei yhdistetä sinuun.

Video- tai ääniviestit salataan, kun ne lähetetään Googlen pilvipuhepalveluun ja kun ne ovat Googlen tallennusjärjestelmässä tekstitystä varten. Google ei lue viestejä eikä säilytä audiodataa.

Sinä päätät

Tekstitysten laittaminen päälle

1. Avaa Google Meet Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Asetukset ja sitten Puheluasetukset ja sitten Viestiasetukset
  3. Laita Viestien tekstitykset päälle.

Viestien poistaminen 24 tunnin kuluttua

1. Avaa Google Meet Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Asetukset ja sitten Puheluasetukset ja sitten Viestiasetukset.
  3. Laita Tallenna viestit pois päältä.

Muita artikkeleita