Läs mer om samtals- och möteskryptering i Google Meet

När du kommunicerar i Google Meet går det att använda:

Google Meet använder flera krypteringsmetoder för att säkerställa att din data är skyddad. Under enskilda och gruppsamtal där du ringer upp en person direkt, används end-to-end-kryptering för att maskera data med en kod som bara du och de andra i samtalet har åtkomst till. För möten och Meet-samtal i Google Meet krypteras din information under överföring och lagring i Googles datacenter. Organisationer kan även använda kryptering på klientsidan och få fullständig kontroll över sina krypteringsnycklar för att lägga till ytterligare skydd. Läs mer om kryptering på klientsidan.

Läs om hur end-to-end-krypterade äldre samtal i Meet (hette tidigare Duo) fungerar

End-to-end-kryptering:

• är en standardsäkerhetsmetod som skyddar kommunikationsdata.
  • är integrerat i alla äldre enskilda samtal och gruppsamtal i Meet (kallades tidigare Duo). är aktiverad som standard och går inte att inaktivera.
  • Endast personer i ett samtal känner till det som sägs eller visas.
  • Tillåter inte att Google ser, hör eller sparar ljud och video från samtalet.

För äldre enskilda och gruppsamtal i Meet (hette tidigare Duo) innebär end-to-end-kryptering att samtalets data (ljud och video) krypteras från din enhet till kontaktens enhet. Det krypterade ljudet och videon kan bara avkodas med en delad hemlig nyckel.

Nyckeln:

• Är ett nummer som skapas på din enhet och enheten som du ringer till. Den finns bara på dessa enheter.
  • Den försvinner när samtalet avslutas.
  • Delas inte med:
    • Google
    • Andra användare
    • Andra enheter

Även om någon får åtkomst till samtalsdata kan de inte förstå den utan nyckeln.

Så här skyddar vi data i enskilda samtal

Delade hemliga nycklar stannar på uppringarens enheter

Enheten dekrypterar samtalets ljud och video med en delad hemlig nyckel. Den här nyckeln skapas på din och kontaktens enhet och raderas efter samtalet. Den delas inte på en server.

Vad behövs för en delad nyckel?

För att beräkna den delade nyckeln behöver varje enhet:

• En privat nyckel som bara sparas på din enhet
  • En offentlig nyckel som sparas på Duos servrar

Första gången du konfigurerar eller länkar samtalskontot i Meet skapar enheten flera privata/offentliga nyckelpar. På det här sättet är du redo för flera end-to-end-krypterade samtal.

Så här skapas delade hemliga nycklar

• Enheterna utbyter offentliga nycklar men avslöjar inte de privata nycklarna.
  • Därefter använder varje enhet sin privata nyckel och den andra enhetens offentliga nyckel till beräkna den delade hemliga nyckeln. Beräkningen utförs med en matematisk process som kallas kryptografi.

Googles servrar kan inte avkoda samtalet

När du ringer någon annan på Duo går samtalets ljud och video oftast direkt från din enhet till den andra enheten. Den här anslutningen kallas peer-to-peer. Samtalet går inte över en Google-server.

Ibland är peer to peer-anslutning inte tillgänglig, när till exempel en nätverksinställning blockerar den. I sådant fall skickar en Google reläserver samtalets ljud och video mellan din enhet och enheten du ringer. Servern kan inte avkoda samtalet eftersom den inte har den delade hemliga nyckeln.

Så här skyddar vi din data i gruppsamtal

Gruppsamtal förblir privata på servern

Gruppsamtal är också end-to-end-krypterade. De går genom en Google-server för att säkerställa att gruppsamtal har hög kvalitet.

Den servern dirigerar samtalets ljud och video till andra i gruppen. När servern dirigerar samtal använder den information om samtalet, till exempel från vilken enhet videon kommer. Servern har inte åtkomst till end-to-end-krypteringsnycklar och kan inte dekryptera mediet.

Gruppsamtal använder flera nycklar

För att delta i samtal som går över en server använder varje gruppmedlems enhet automatiskt:

• En avsändarnyckel som krypterar samtalets ljud och video. När någon startar ett gruppsamtal utbyter varje enhet den här nyckeln med de andra enheterna.
  • En klient till server-nyckel som krypterar information om samtalet. Varje enhet utbyter den här nyckeln med servern.

Det här gör nycklarna

Nycklarna fungerar för att:

• Kryptera samtalets ljud och video så att bara andra i gruppen hör och ser det.
  • Avkoda ljud, video och information från andra personer i gruppsamtalet.

Nycklar kan ändras under gruppsamtal

Alla enheter utbyter nya avsändarnycklar om antingen:

• Någon lämnar en grupp.
  • En person som inte är en del av gruppen läggs till i den under samtalet.

Om en person i gruppen inte går med i gruppsamtalet direkt kan den enheten fortfarande använda allas avsändarnycklar. Därför kan personen gå med i samtalet när som helst medan det är pågår.

När gruppsamtalet avslutas raderas nycklarna.

Läs mer om end-to-end-kryptering i Duos tekniska dokumentation.

Google Meet använder viss information om dina äldre samtal i Meet (hette tidigare Duo) för att åtgärda problem, till exempel:

• Varför och när ett samtal avbryts eller försenas
  • Uppringarens och mottagarens enhets-ID
  • Telefonnummer till personer i ett gruppsamtal

Den här informationen lagras säkert på Googles servrar i ungefär en månad.

Läs om hur molnkrypterade möten fungerar

I syfte att säkerställa datasäkerhet och integritet stöder Google Meet dessa molnkrypteringsåtgärder för möten och Meet-samtal:

• Som standard krypteras mötes- och Meet-samtalsdata under överföringen mellan klienten och Googles datacenter för möten som äger rum i Google Meet.
  • Som standard krypteras mötes- och Meet-samtalsinspelningar som lagras på Google Drive i viloläge.
  • Krypteringen av mötes- och Meet-samtal följer:
    • Internet Engineering Task Forces säkerhetsstandarder för Datagram Transport Layer Security (DTLS)
    • SRTP (Secure Real-time Transport Protocol)

Läs mer om DTLS och SRTP.