Använda tillägg i Google Meet

På din stationära eller bärbara dator kan du använda Google Meet-tillägg för att förbättra samarbete, produktivitet och den övergripande upplevelsen av dina möten.

Du kan installera tillägg under möten från aktivitetspanelen i Google Meet eller utanför mötet direkt från Google Workspace Marketplace.

Tips! Google Workspace-administratören kan ha förinstallerat vissa tillägg åt dig.

Om tillägg från tredje part

Viktigt! Google Workspace Marketplace innehåller tillägg från tredje part som är kompatibla med Meet men som inte har skapats av Google.

Tillägg som kräver autentisering från tredje part kanske inte fungerar som förväntat. Om du använder Meet-tillägg i webbläsaren Google Chrome och det inte fungerar:

1. Ändra inställningarna för cookies till att tillåta tredjepartscookies tillfälligt.
  2. Läs in mötet på nytt och gå med i det på nytt.
  3. Öppna tillägget igen.

Om du behöver mer hjälp med ett tillägg från tredje part på Google Workspace Marketplace:

1. Öppna sidan för tillägget.
  2. Scrolla till avsnittet Ytterligare information.
  3. Klicka på länken under Support.

Kvalificering

Du kan inte använda tillägg om

• Workspace-administratören har blockerat tillägget.
  • Du använder Meet med ett Family Link-konto.
  • Mötesvärden har angett dig som Skrivskyddat.
  • Du är inte inloggad med Google-konto
  • Du är yngre än samtyckesåldern i ditt land.

Begränsningar och kända problem

Använda helskärm

När du använder ett tillägg fungerar inte helskärmsläget när du:

• Dubbelklickar på skärmen för att återgå till helskärm.
  • Klickar på Fler alternativ följt av Helskärm .

Så här använder du helskärmsläge:

1. Klicka på Anpassa och styr Google Chrome uppe till höger i webbläsaren Chrome.
  2. Klicka på Helskärm på rullgardinsmenyn.
Använda tillägg med Google Workspace for Education

För närvarande kan du inte aktivera appar från tredje part för användare under 18 år i Google Meet.

Installera ett utvalt tillägg från tredje part i Google Meet

Viktigt! Utvalda tillägg finns högst upp på panelen Aktiviteter.

1. Klicka på Aktiviteter nere till höger.
  2. Klicka på det utvalda tillägget som du vill installera högst upp på panelen Aktiviteter.
  3. Klicka på Installera på sidan Tillägg som öppnas i Meet.
    • Ett popup-fönster visas där du ombeds att välja Google-kontot där du vill ha åtkomst till tillägget. Välj samma Google-konto som du använde när du gick med i mötet.
  4. Klicka på Tillåt när du ombeds att ge appen åtkomst till ditt Google-konto.

Installera andra tillägg från tredje part i Google Meet

1. Klicka på Aktiviteter nere till höger.
  2. Klicka på + Hämta tillägg längst ned på panelen Aktiviteter.
  3. Klicka på Sök efter appar på panelen Google Workspace Marketplace.
    • Tips! Sökfältet finns uppe till höger på panelen Google Workspace Marketplace.
  4. Skriv och sök efter tillägget.
  5. Klicka i sökresultaten på tillägget som du vill installera.
  6. Klicka på Installera när sidan Tillägg öppnas.
    • Ett popup-fönster öppnas där du ombeds att välja Google-kontot där du vill använda tillägget. Välj samma Google-konto som du använde när du gick med i mötet.
  7. Klicka på Tillåt när du ombeds att ge appen åtkomst till ditt Google-konto.

Starta samarbete med ett tillägg från tredje part

1. Klicka på Aktiviteter nere till höger i mötet.
  2. Klicka på tillägget som du vill använda.
  3. Följ de villkorsstyrda stegen för det valda tillägget.
    • Beroende på vilket tillägg från tredje part du väljer blir du antingen ombedd att logga in på tilläggsappen genom ditt Google-konto eller fortsätta utan att logga in. Följ anvisningarna på skärmen om tilläggsappen kräver att du loggar in för att logga in på tredjepartsappen.
    • Beroende på tillägg visas en ny skärm på tilläggspanelen där du måste välja eller ange några alternativ.
      • Exempel: I det här steget går det att välja en specifik fil för samarbeta med andra.
    • Beroende på tillägg måste du kanske dela filåtkomst med andra mötesgäster. Följ anvisningarna på skärmen för att ge åtkomst.
  4. Klicka på Starta aktivitet när du har slutfört de villkorsstyrda stegen.
  5. Klicka på Fortsätt när popup-meddelandet Andra som har tillägget installerat kan interagera med innehållet på huvudskärmen visas.
    • Andra mötesdeltagare kan nu samarbeta med dig när du använder tillägget från tredje part i Meet.
  6. Valfritt men rekommenderat: Säkerställ att deltagare som inte har tillägget kan se samarbetet:
    • Klicka på Skärmdelning följt av Tillåt när ett samarbete börjar högst upp i den pågående aktiviteten Tillägg på bannern.
  7. Avsluta samarbetet genom att klicka på Avsluta aktivitet högst upp i fältet Tillägg på bannern.

Tips! Det går endast att samarbeta med ett tillägg i taget.

Gå med i samarbete i ett tillägg från tredje part

Om tillägget är installerat:

1. Klicka på Gå med i samarbete uppe till höger när mötesvärden inleder samarbetet.
  2. Börja samarbeta i filen direkt.

Om tillägget inte är installerat:

1. Klicka på Installera tillägget uppe till höger när en mötesvärd inleder samarbetet.
  2. Klicka på Installera i popup-fönstret.
  3. Ett popup-fönster öppnas där du ombeds att välja Google-kontot där du vill använda tillägget.
    • Välj samma Google-konto som du använde när du gick med i mötet.
  4. Klicka på Gå med i samarbete uppe till höger när tillägget är installerat.
    • Grundat på tillägget du väljer:
      • Blir du ombedd att logga in i tilläggsappen genom ditt Google-konto. Logga in genom att följa anvisningarna på skärmen.
      • Det går att fortsätta utan att logga in.

Tips! Det går inte att använda tillägg från tredje part om:

• Workspace-administratören blockerar dig från att använda ett visst tillägg.
  • Du använder Meet med ett Family Link-konto. Om du använder Family Link-konto går det inte att installera tillägg.

Lämna samarbete

1. Klicka på Aktiviteter nere till höger.
  2. Klicka på Aktivt tillägg följt av Lämna aktivitet.