Google Meet ‑laajennusten käyttäminen

Tietokoneen Google Meet ‑laajennuksilla yhteistyö, tuottavuus ja kokonaisvaltainen kokouskokemus saavat lisäpuhtia.

Voit asentaa laajennuksia kokousten aikana Google Meetin toimintopaneelista ja kokousten ulkopuolella suoraan Google Workspace Marketplacesta.

Vinkki: Google Workspace ‑järjestelmänvalvoja on voinut esiasentaa joitain laajennuksia.

Kolmansien osapuolten laajennukset

Tärkeää: Google Workspace Marketplacessa on kolmansien osapuolten laajennuksia, jotka ovat Meet-yhteensopivia mutta eivät Googlen kehittämiä.

Kolmannen osapuolen todennusta edellyttävät laajennukset eivät ehkä toimi odotetulla tavalla. Jos käytät Meet-laajennuksia Google Chrome ‑selaimessa, ja laajennukset eivät toimi:

1. Muuta evästeasetuksia ja salli kolmannen osapuolen evästeet tilapäisesti.
  2. Päivitä kokous ja liity siihen uudelleen.
  3. Avaa laajennus uudelleen.

Jos tarvitset lisää apua Google Workspace Marketplacen kolmannen osapuolen laajennuksen kanssa:

1. Siirry laajennuksen sivulle.
  2. Vieritä Lisätietoja-kohtaan.
  3. Klikkaa Tuki-kohdan alla olevaa linkkiä.

Vaatimukset

Et voi käyttää laajennusta, jos

• Workspace-järjestelmänvalvoja on estänyt laajennuksen
  • käytät Meetiä Family Link ‐tilillä
  • kokouksen järjestäjä on valinnut sinulle "Vain katseluoikeus" ‑roolin
  • et ole kirjautunut sisään Google-tilillä
  • et ole ylittänyt maassa sovellettavaa käyttöikärajaa.

Rajoitukset ja tunnetut ongelmat

Koko näytön tilan käyttäminen

Kun käytät laajennusta, koko näytön tila ei toimi näissä tapauksissa:

• Kaksoisklikkaat näyttöä koko näytön tilaan siirtymiseksi.
  • Valitset Lisäasetukset ja sitten Koko näyttö .

Koko näytön tilan käyttäminen:

1. Valitse Chrome-selaimen oikeasta yläkulmasta Google Chromen muokkaaminen ja hallinta.
  2. Valitse avattavasta valikosta Koko näyttö .
Google Workspace for Education ‑laajennusten käyttö

Tällä hetkellä kolmansien osapuolten sovelluksia ei voi ottaa käyttöön alle 18-vuotiaille Google Meet ‑käyttäjille.

Suositellun kolmannen osapuolen laajennuksen asentaminen Google Meetissä

Tärkeää: Suositellut laajennukset löytyvät Toiminnot-paneelin yläreunasta.

1. Valitse oikeasta alakulmasta Toiminnot .
  2. Klikkaa asennettavaa suositeltua laajennusta Toiminnot-paneelin yläreunasta.
  3. Valitse Meetissä avautuvalta laajennussivulta Asenna.
    • Näytölle avautuu ponnahdusikkuna, jossa sinua pyydetään valitsemaan Google-tili, jolla haluat käyttää laajennusta. Valitse sama Google-tili, jolla liityit kokoukseen.
  4. Kun sinua kehotetaan sallimaan sovelluksen pääsy Google-tilille, valitse Salli.

Muiden kolmansien osapuolten laajennusten asentaminen Google Meetissä

1. Valitse oikeasta alakulmasta Toiminnot .
  2. Valitse Toiminnot-paneelin alareunasta + Lataa laajennuksia.
  3. Valitse "Google Workspace Marketplace" ‑paneelista Hae sovelluksia .
    • Vinkki: "Google Workspace Marketplace" ‑paneelin oikeassa yläkulmassa on hakukenttä.
  4. Kirjoita laajennuksen nimi ja tee haku.
  5. Klikkaa asennettavaa laajennusta hakutuloksista.
  6. Kun laajennussivu avautuu, valitse Asenna.
    • Näytölle avautuu ponnahdusikkuna, jossa sinua pyydetään valitsemaan Google-tili, jolla haluat käyttää laajennusta. Valitse sama Google-tili, jolla liityit kokoukseen.
  7. Kun sinua kehotetaan sallimaan sovelluksen pääsy Google-tilille, valitse Salli.

Yhteiskäytön aloittaminen kolmannen osapuolen laajennuksella

1. Kun olet kokouksessa, valitse oikeasta alakulmasta Toiminnot .
  2. Klikkaa laajennusta, jota haluat käyttää.
  3. Seuraa vaiheita valitsemasi laajennuksen perusteella:
    • Valitsemastasi kolmannen osapuolen laajennuksesta riippuen sinua pyydetään kirjautumaan laajennussovellukseen Google-tilin kautta tai voit jatkaa kirjautumatta sisään. Jos laajennussovellus edellyttää kirjautumista, kirjaudu kolmannen osapuolen sovellukseen seuraamalla näytön ohjeita.
    • Laajennuksesta riippuen näet laajennuspaneelissa uuden näytön, jossa sinua pyydetään valitsemaan tai lisäämään muutama vaihtoehto.
      • Esimerkki: Tässä vaiheessa voit valita tietyn tiedoston muiden kanssa yhteiskäytettäväksi.
    • Laajennuksesta riippuen sinun on ehkä jaettava tiedoston pääsyoikeudet muille kokouksen osallistujille. Anna pääsyoikeudet seuraamalla näytön ohjeita.
  4. Kun olet tehnyt nämä vaiheet, valitse Aloita yhteiskäyttö.
  5. Valitse avautuvasta "Muut, jotka ovat asentaneet laajennuksen, voivat käyttää sisältöä päänäytöllä" ‑ponnahdusikkunasta Jatka.
    • Yhteiskäyttö kokouksen muiden osallistujien kanssa on nyt mahdollista Meetissä kolmannen osapuolen laajennuksella.
  6. Valinnainen mutta suositeltu: Varmista, että osallistujat, joilla ei ole laajennusta, voivat seurata yhteiskäyttöä:
    • Kun yhteiskäyttö alkaa, valitse käynnissä olevan laajennustoiminnon yläreunan bannerista Näytön jakaminen ja sitten Salli.
  7. Lopeta yhteiskäyttö valitsemalla käynnissä olevan laajennustoiminnon yläreunan bannerista Lopeta yhteiskäyttö.

Vinkki: Yhteiskäyttö on mahdollista vain yhdessä laajennuksessa kerrallaan.

Yhteiskäyttöön liittyminen kolmannen osapuolen laajennuksessa

Jos olet asentanut laajennuksen:

1. Kun kokouksen järjestäjä aloittaa yhteiskäytön, valitse oikeasta yläkulmasta Liity yhteiskäyttöön.
  2. Tiedoston yhteiskäytön voi aloittaa heti.

Jos et ole asentanut laajennusta:

1. Kun kokouksen järjestäjä aloittaa yhteiskäytön, valitse oikeasta yläkulmasta Asenna laajennus.
  2. Valitse ponnahdusikkunasta Asenna.
  3. Näytölle avautuu ponnahdusikkuna, jossa sinua pyydetään valitsemaan Google-tili, jolla haluat käyttää laajennusta.
    • Valitse sama Google-tili, jolla liityit kokoukseen.
  4. Kun laajennus on asennettu, valitse oikeasta yläkulmasta Liity yhteiskäyttöön.
    • Valitsemasi laajennuksen perusteella:
      • Sinua pyydetään kirjautumaan laajennussovellukseen Google-tilin kautta. Kirjaudu sisään seuraamalla näytön ohjeita.
      • Voit jatkaa kirjautumatta sisään.

Vinkkejä: Et voi käyttää kolmannen osapuolen laajennusta, jos

• Workspace-järjestelmänvalvoja on estänyt tietyn laajennuksen käytön
  • käytät Meetiä Family Link ‐tilillä (laajennuksia ei voi asentaa, jos käytössä on Family Link ‐tili).

Yhteiskäytöstä poistuminen

1. Valitse oikeasta alakulmasta Toiminnot .
  2. Valitse Aktiivinen laajennus ja sitten Poistu yhteiskäytöstä.