Lås video under ett Google Meet-möte

Obs! Om du vill använda Videolås måste du först aktivera Värdhantering.

Som mötesvärd eller medvärd kan du låsa deltagarnas kameror så att de inte kan aktivera video. När du inaktiverar Videolås kan alla använda sin video igen. Videolåset gäller inte för dig eller andra mötesvärdar. Det går bara att ställa in ett videolås på datorn eller en iOS-enhet, men låsinställningarna gäller alla enheter.

När en deltagares video har låsts kan den inte presentera eller dela skärmen. Om deltagaren måste dela sin skärm måste du flytta upp den till medvärd.

Lås deltagarnas video

Viktigt! När du aktiverar Videolås kan mobila deltagare tas bort från mötet om deras enheter inte har det:

• Den senaste versionen av appen Meet eller Gmail
  • Android OS version M eller senare
  • iOS version 12 eller senare

När du inaktiverar Videolås kan borttagna deltagare gå med igen.

Lås deltagarnas video

1. Klicka på Värdkontroller längst ned till höger under mötet.
  2. Aktivera eller inaktivera Slå på video i sidopanelen som öppnas.

Tips! När du har stängt av Videolås måste deltagarna slå på sina kameror manuellt.