Apujärjestäjien lisääminen Google Meetiin

Järjestäjän tehtävät ovat käytettävissä kaikissa Google Workspace ‐versioissa. Kun Järjestäjän tehtävät on laitettu päälle, kokouksen järjestäjät voivat käyttää seuraavia turvaominaisuuksia:

• Chat-lukitus
  • Esityslukitus
  • Audiolukitus
  • Videolukitus
  • Kokouksen päättäminen kaikilta
  • Kaikkien mykistäminen

Joissakin Workspace-versioissa Google Meet ‐kokouksiin voi lisätä jopa 25 apujärjestäjää "Järjestäjän tehtävät" ‑ominaisuuden avulla.

Edellytykset

Apujärjestäjiä voi lisätä seuraavissa Workspace-versioissa:

• Business Standard
  • Business Plus
  • Essentials
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Kaikki Workspace for Education ‐versiot
  • Workspace Individual

Tärkeää:

• Riippuen siitä, mitä Google Workspace ‑versiota käytät, järjestäjän tehtävät voivat olla oletusarvoisesti päällä tai poissa päältä. Järjestäjän tehtävät voi laittaa päälle tai pois päältä kokouksessa. Workspace-järjestelmänvalvojat voivat valita oletusarvot verkkotunnukselleen.
  • Osallistujan on oltava kokouksessa, jotta hänestä voi tulla järjestäjä. Classroom-kokousten järjestäjät voivat tehdä opettajista apujärjestäjiä ennen kokousta.
  • Apujärjestäjät voivat laittaa järjestäjän tehtävät pois päältä. Vain pääjärjestäjä voi ottaa järjestäjän tehtävät uudelleen käyttöön kaikkien muiden järjestäjien puolesta.
  • Osallistujia ei voi nimetä apujärjestäjiksi eikä apujärjestäjän roolia voi poistaa heiltä pienryhmähuoneista käsin. Osallistujien on palattava päähuoneeseen, jotta heille voi myöntää järjestäjän oikeudet.
  • Vain pääjärjestäjä saa kokoustiedot, kuten läsnäoloraportit ja äänestystiedot, mutta hän voi jakaa niitä apujärjestäjille.
  • Järjestäjän tehtävät ‑asetukset tallennetaan toistuvia kokouksia ja samalla kokouskoodilla myöhemmin järjestettäviä kokouksia varten. Apujärjestäjät on nimettävä toistuvissa kokouksissa uudelleen.
  • Suosittelemme, että laitat Järjestäjän tehtävät ‑asetukset päälle ennen pienryhmähuoneiden käyttöä. Järjestäjän tehtävät ‑asetuksia ei voi muuttaa, kun pienryhmähuoneet ovat käytössä. Tämä estää nimittämästä apujärjestäjiä, jotka voivat vastata pienryhmähuoneista ja käyttää kokouksen turvaominaisuuksia.
  • Jos järjestäjän tehtävät eivät ole päällä kokouksessa, kaikki organisaatiosi jäsenet voivat tallentaa kokouksen. Jos haluat, että organisaation ulkopuolinen osallistuja voi tallentaa kokouksen, sinun on tehtävä hänestä apujärjestäjä.  Jos järjestäjän tehtävät ovat päällä, vain pääjärjestäjä ja nimitetyt apujärjestäjät voivat aloittaa kokouksen.

Kokouksen artefaktien jakaminen apujärjestäjille

Tietyt Google Meetin ominaisuudet luovat kokouksen artefakteja, jotka

• jaetaan automaattisesti kokouksen ensisijaiselle järjestäjälle
  • sisältävät Meet-tallenteita, läsnäoloraportteja, äänestysraportteja ja muita dokumentteja.

Jos haluat apujärjestäjien saavan kokouksen artefakteja, tee näin:

• Laita järjestäjän tehtävät päälle, jotta apujärjestäjiä voi lisätä.
  • Lisää apujärjestäjiä tapahtuman luomisen tai muokkaamisen yhteydessä Google Kalenterissa.
  • Valitse artefaktien jakamisruutu, kun lisäät apujärjestäjiä Google Kalenterissa.

Tärkeää:

• Jos lisäät apujärjestäjän käynnissä olevan kokouksen aikana, hän ei saa kyseiseen kokoukseen liittyviä artefakteja. Hänet on lisättävä apujärjestäjäksi tapahtuman luomisen tai muokkaamisen yhteydessä Google Kalenterissa.
  • Jos poistat apujärjestäjän kesken kokouksen, hän saa kyseisen kokouksen artefaktit. Hän ei kuitenkaan saa artefakteja tulevista kokouksista, joissa käytetään samaa koodia.
  • Käynnissä olevaan kokoussarjaan lisätyt apujärjestäjät saavat artefaktit tulevista kokouksista, joissa käytetään samaa koodia.
  • Google Classroom ‐kokouksissa kaikki apuopettajat saavat apujärjestäjien oikeudet, ja he saavat automaattisesti kokouksen artefaktit. Apujärjestäjiä ei voi poistaa Google Classroomista.
    • Jos käyttäjä poistetaan apuopettajista, hän ei enää saa kokouksen artefakteja.

Apujärjestäjien lisääminen ja kokouksen artefaktien jakaminen

Tärkeää: Tämän voi tehdä vain tietokoneella.

1. Avaa Google Kalenteri selaimella.
  2. Klikkaa tapahtumaa tai kokousta, johon haluat lisätä apujärjestäjän.
  3. Klikkaa ponnahdusvalikosta Muokkaa tapahtumaa .
    • Jos tapahtumaan ei ole liitetty kokousta, klikkaa Lisää Google Meet ‐videokonferenssi.
  4. Klikkaa Videopuheluasetukset .
  5. Laita Järjestäjän tehtävät päälle ponnahdusvalikosta.
  6. Klikkaa vasemmalta Apujärjestäjät People Tab.
  7. Merkkaa ruutu valituksi kohdasta "Puheluartefaktit jaetaan järjestäjän ja apujärjestäjien kanssa".
  8. Lisää osallistujia apujärjestäjiksi.

Apujärjestäjän lisääminen ennen kokouksen alkua

Tärkeää: Suosittelemme lisäämään apujärjestäjän ennen kokouksen alkua.

Apujärjestäjän lisääminen uuteen kokoukseen

1. Avaa Google Kalenteri selaimella.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Luo.
  3. Valitse avattavasta valikosta Tapahtuma.
  4. Lisää kokouksen osallistujat.
    • Jos tapahtumaan ei ole liitetty kokousta, klikkaa Lisää Google Meet ‐videokokous.
  5. Klikkaa Videopuheluasetukset .
  6. Laita Järjestäjän tehtävät päälle ponnahdusvalikosta.
  7. Klikkaa vasemmalta Apujärjestäjät People Tab.
  8. Lisää niiden osallistujien nimet, jotka haluat lisätä apujärjestäjiksi.
  9. Valitse nimet avattavasta valikosta.
  10. Klikkaa ponnahdusvalikosta Tallenna.
  11. Tallenna Google Kalenteri ‐tapahtuma klikkaamalla Tallenna.

Apujärjestäjän lisääminen nykyiseen kokoukseen

Tärkeää: Tämän muutoksen voi tehdä vain kokouksen luonut henkilö. Jos joku toinen loi kokouksen, hän voi lisätä sinut apujärjestäjäksi tai siirtää kokouksen sinulle ennen kuin lisäät apujärjestäjiä.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneen selaimella.
  2. Klikkaa tapahtumaa tai kokousta, johon haluat lisätä apujärjestäjän.
  3. Klikkaa ponnahdusvalikosta Muokkaa tapahtumaa .
    • Jos tapahtumaan ei ole liitetty kokousta, klikkaa Lisää Google Meet ‐videokokous.
  4. Klikkaa Videopuheluasetukset .
  5. Laita Järjestäjän tehtävät päälle ponnahdusvalikosta.
  6. Valitse vasemmalta Apujärjestäjät People Tab.
  7. Lisää niiden osallistujien nimet, jotka haluat lisätä apujärjestäjiksi.
  8. Valitse avattavasta valikosta haluamasi nimi.
  9. Klikkaa ponnahdusvalikosta Tallenna.
  10. Tallenna Google Kalenteri ‐tapahtuma klikkaamalla Tallenna.

Järjestäjän tehtävien käyttäminen kokouksessa

Järjestäjän tehtävien laittaminen päälle tai pois päältä

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen meet.google.com.
  2. Liity kokoukseen.
  3. Klikkaa oikeasta alakulmasta Järjestäjän asetukset .
  4. Laita Järjestäjän tehtävät päälle avautuvasta sivupaneelista.
  5. Jos haluat ottaa ominaisuuden pois päältä, klikkaa Järjestäjän tehtävät ja sitten Laita pois päältä Toggle Off.

Apujärjestäjän lisääminen tai poistaminen

1. Valitse kokousnäytön oikeasta alakulmasta Näytä kaikki People Tab.
  2. Etsi Osallistujat-välilehdeltä osallistujan nimi tai käytä hakutoimintoa.
  3. Valitse nimen vierestä Valikko ja sittenMyönnä järjestäjän hallintaoikeudet Add people and bots.

Kun uusille apujärjestäjille on myönnetty järjestäjän oikeudet, Järjestäjän asetukset ‐kuvake näkyy heidän näyttöjensä alareunassa.