Läs mer om Meet-layout för dator

Efter feedback från användare har vi förenklat Google Meets datorversion för att ge mer plats för videoflöden, innehåll och göra det enklare att hitta kontroller.

Hitta dina kontroller

Kontrollerna finns mötesfönstrets nedre fält. Det nedre fältet är alltid synligt.

• Möteskoden finns nere till vänster.
  • När skärmen är maximerad visas en klocka nere till vänster.
  • Mikrofon, kamera, textning, handuppräckning, presentationskontroller, fler alternativ och lägg på-knappen i mitten.
  • Knappen för att lämna mötet finns längst till höger, borta från kamera- och mikrofonknapparna, så att du inte lägger på oavsiktligt.

Tips! När du pekar på en knapp visas namnet på knappen.

• Längst ned till höger finns mötesinformation såsom anslutningsinformation, personpanel, chattpanel och aktivitetspanelen för smågrupper, omröstningar, frågor och svar, med mera.
  • Viktigt! Education-användare har knappen Värdkontroller intill aktivitetspanelen.

Visa vad du presenterar

Nu kan du visa andra deltagare och vad du presenterar på skärmen. Peka på presentationsflödet för att:

• Lossa presentationen för att visa den som en ruta och visa fler deltagare.
  • Stänga av ljud i presentationen.
  • Ta bort en presentation från ett möte när någon enbart går med för att presentera.

Du kan inte interagera med presentationsinnehåll i mötesfönstret. Du kan ändra bilder eller bläddra igenom dokumentet i fönstret du presenterar.

Tips! Dela ditt innehåll på en annan flik (rekommenderas) eller i ett annat fönster än mötesfönstret för bättre presentationer och för att undvika spegling. Dela hela skärmen genom att om möjligt flytta presentationen till en annan skärm.

Ändra självvisningen

Om du deltar i ett möte med en person visas självvisningen automatiskt som en flytande bild intill den andra deltagaren. Om någon annan går med eller en presentation läggs till läggs självvisningen automatiskt till i rutnätet. I båda fallen kan du växla mellan den flytande bilden och rutnätet. Ditt val sparas för framtida möten.

• Peka på självvisningen för att fästa eller lossa dig själv, växla från en flytande till uppdelad bild eller minimera videoflödet på skärmen.
  • Så här kan du ändra självvisningens storlek:
    • Dra i självvisningsfönstrets hörn.
    • Dra självvisningsfönstret till något av de fyra hörnen i mötesfönstret.

Viktigt! Om du minimerar videoflödet gäller det bara vyn.

• I vissa fall visas självvisningen med gråa fält längst upp och längst ned för att visa allt som kameran ser. Andra deltagare ser kanske en beskuren version av videoflödet.

Hitta den uppdaterade uppdelade bilden

Använd uppdelad bild för att visa fler deltagare samtidigt.

• Om du vill visa fler deltagares rutor maximerar du Meet-fönstret eller ändrar layouten i Fler alternativ .
  • När någon talar har rutan en blå kontur.
  • När en deltagare är avstängd visas ikonen Ignorera på panelen.

Hitta mötes- eller samtalsfliken med Sök bland flikar

1. Klicka på Sök bland flikar uppe till höger i webbläsaren Chrome.
  2. Välj mötes- eller samtalsfliken.
    • Tips! Det separata avsnittet Ljud och videot visas om du har en flik med ljud eller video i realtid.

Tips! Det går även att använda ett kortkommando:

• På Windows-datorer och Chromebook: Ctrl + Skift + A.
  • I macOS: Skift + Apple Command Key + A.

Använda bild-i-bild

Läs mer om att använda bild-i-bild i Google Meet.

Förstå hur tredjepartstillägg fungerar med Google Meet

Vissa Meet-tillägg från tredje part kan orsaka oväntade mötesproblem. Till exempel kan videoflöden eller sidopaneler vara avklippta eller saknas. För bästa resultat bör du inaktivera tillägg från tredje part.

Inaktivera externa Meet-tillägg från tredje part

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer 3 dot menu icon följt av Fler verktyg följt av Tillägg uppe till höger.
  3. Inaktivera tillägget intill Meet-tillägget.