Finn ut mer om Meet-oppsettet for datamaskiner

Basert på tilbakemeldinger fra brukerne har vi forenklet Google Meet-versjonene for datamaskiner (både stasjonære og bærbare) slik at du får mer plass til videofeeder og innhold, samtidig som det er enklere å finne frem til kontrollene.

Finn kontrollene dine

Du finner alle kontrollene i den nederste raden i møtevinduet. Det nederste feltet er alltid synlig.

• Møtekoden vises nederst til venstre.
  • Når skjermen er maksimert, vises en klokke nederst til venstre.
  • Mikrofon, kamera, teksting, håndsopprekking, presentasjonskontroller, flere alternativer og legg på-knappen vises i midten.
  • For at du ikke skal legge på ved et uhell, er knappen for å forlate møtet plassert helt til høyre – i god avstand fra kameraknappen og mikrofonknappen.

Tips: Når du peker på en knapp, vises navnet på knappen.

• Nederst til høyre finner du møtedetaljer som informasjon om deltakelse, Folk-panelet, Chat-panelet og aktivitetspanelet for grupperom, avstemninger, spørsmål og svar med mer.
  • Viktig: Education-brukere finner knappen for vertskontroller ved siden av aktivitetspanelet.

Se hva du presenterer

Nå kan du se andre deltakere og samtidig hva du presenterer på skjermen. Pek på presentasjonsfeeden for å

• løsne presentasjonen din for å se den som en rute, slik at du kan se flere deltakere
  • kutte all lyd i presentasjonen
  • fjerne en presentasjon fra et møte når noen blir med kun for å presentere

Du kan ikke håndtere presentasjonsinnhold fra møtevinduet. Du kan bytte lysbilde eller rulle gjennom dokumentet fra vinduet du presenterer.

Tips: For å gjøre presentasjonene bedre og unngå speiling bør du dele innholdet fra en annen fane (anbefales på det sterkeste) eller et annet vindu enn møtevinduet. Hvis du må dele hele skjermen, kan du flytte presentasjonen til en annen skjerm hvis det er mulig.

Endre speilvisningen

Hvis du er i et møte med én person, vises speilvisningen din automatisk som et svevende bilde ved siden av den andre deltakeren. Hvis noen andre blir med i en presentasjon, eller hvis en presentasjon blir lagt til, blir speilvisningen din automatisk lagt til i rutenettet. I begge tilfeller kan du bytte mellom det svevende bildet og rutenettet. Valget ditt lagres for fremtidige møter.

• Pek på speilvisningen din for å feste eller løsne deg selv, bytte fra et svevende bilde til rutevisning eller minimere videofeeden din fra skjermen.
  • Slik endrer du størrelsen på speilvisningen din:
    • Dra hjørnene av speilvisningen din.
    • Dra speilvisningen til et av de fire hjørnene av møtevinduet.

Viktig: Hvis du minimerer videofeeden, gjelder dette bare for din visning.

• I noen tilfeller kan speilvisningen din vises med grå søyler øverst og nederst, slik at du kan se alt som fanges opp av kameraet ditt. Andre deltakere kan kanskje se en beskåret versjon av videofeeden din.

Finn den oppdaterte rutevisningen

Du kan bruke rutevisning for å se flere deltakere samtidig.

• For å se flere deltakeres ruter, maksimer Meet-vinduet ditt eller endre oppsettet ditt fra Flere alternativer .
  • Når noen snakker, er ruten hens uthevet i blått.
  • Når lyden til en deltaker er kuttet, vises et ikon for kuttet lyd i ruten hens.

Finn møte- eller samtalefaner med «Søk i faner»

1. Øverst til høyre i Chrome-nettleseren klikker du på Søk i faner .
  2. Velg møte- eller samtalefanen.
    • Tips: En egen «Lyd og video»-del vises hvis du har en fane med direktelyd eller video.

Tips: Du kan også bruke en hurtigtast:

• på Windows-PC og Chromebook: Ctrl + Shift + A.
  • på macOS: Shift + Kommando-tasten for Apple + A.

Bruk bilde-i-bilde

Finn ut hvordan du bruker bilde-i-bilde med Google Meet.

Forstå hvordan utvidelser fra tredjeparter fungerer sammen med Google Meet

Enkelte tredjeparts Meet-utvidelser kan føre til uventede møteproblemer. Det kan for eksempel hende at videofeeder eller sidepaneler blir avkuttet eller mangler. For å få best mulig ytelse bør du slå av tredjepartsutvidelser.

Slå av eksterne Meet-utvidelser fra tredjeparter

1. Åpne Chrome på datamaskinen din.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer 3 dot menu icon og så Flere verktøy og så Utvidelser.
  3. Slå av bryteren ved siden av Meet-utvidelsen.