Meer informatie over de Meet-indeling voor uw computer

Op basis van uw feedback hebben we de desktop- en laptopversies van Google Meet vereenvoudigd zodat u meer ruimte heeft voor videofeeds en content en bedieningselementen makkelijker kunt vinden.

De bedieningselementen vinden

U vindt alle functies in de onderste balk van het vergadervenster. De onderste balk is altijd zichtbaar.

• De code van de vergadering staat linksonder.
  • Als het scherm is gemaximaliseerd, wordt linksonder een klok weergegeven.
  • De knoppen voor de microfoon, camera, ondertiteling, hand opsteken, presentatiebediening, meer opties en ophangen staan het midden.
  • De knop 'Vergadering verlaten' staat helemaal rechts, ver van de camera- en microfoonknop verwijderd, om te voorkomen dat u per ongeluk ophangt.

Tip: Als u de muisaanwijzer op een knop plaatst, wordt de naam van de knop weergegeven.

• Rechtsonder kunt u details van de vergadering zien, zoals deelname-informatie, het deelvenster Mensen, het chatvenster en het activiteitenvenster voor breakoutruimten, polls, vragen en antwoorden en meer.
  • Belangrijk: Education-gebruikers kunnen de knop Opties voor host naast het activiteitenvenster vinden.

Bekijken wat u presenteert

U kunt nu tegelijkertijd andere deelnemers en wat u op het scherm presenteert zien. Plaats de muisaanwijzer op uw presentatiefeed om het volgende te doen:

• Uw presentatie losmaken om deze als tegel weer te geven, zodat u extra deelnemers kunt zien.
  • Geluid in uw presentatie uitzetten.
  • Een presentatie verwijderen uit een vergadering wanneer iemand alleen deelneemt om te presenteren.

U kunt geen interactie hebben met presentatiecontent in het vergadervenster. U kunt dia's wijzigen of door het document scrollen in het venster dat u presenteert.

Tip: Voor betere presentaties en om oneindige weerspiegeling te voorkomen, moet u de content delen op een ander tabblad (sterk aanbevolen) of venster dan het vergadervenster. Als u het volledige scherm wilt delen, verplaatst u de presentatie indien mogelijk naar een ander beeldscherm.

Uw zelfweergave wijzigen

Als u deelneemt aan een vergadering met één persoon, wordt uw zelfweergave automatisch weergegeven als zwevende afbeelding naast de andere deelnemer. Als iemand anders deelneemt of een presentatie wordt toegevoegd, wordt uw zelfweergave automatisch aan het raster toegevoegd. In beide gevallen kunt u schakelen tussen de zwevende afbeelding en het raster. Uw keuze wordt opgeslagen voor toekomstige vergaderingen.

• Plaats de muisaanwijzer op uw zelfweergave om uzelf vast te zetten of los te maken, te schakelen van een zwevende afbeelding naar de tegelweergave of uw videofeed op het scherm te minimaliseren.
  • Als u het formaat van uw zelfweergave wilt wijzigen, kunt u het volgende doen:
    • Sleep de hoeken van uw zelfweergavevenster.
    • Sleep uw zelfweergavevenster naar een van de 4 hoeken van het vergadervenster.

Belangrijk: Als u uw videofeed minimaliseert, is dit alleen van toepassing op uw weergave.

• In sommige gevallen kan uw zelfweergave worden weergegeven met grijze balken boven- en onderaan om u alles te laten zien wat de camera ziet. Andere deelnemers kunnen een bijgesneden versie van uw videofeed zien.

De geüpdatete tegelweergave vinden

In de tegelweergave kunt u meer deelnemers tegelijk zien.

• Als u meer tegels van deelnemers wilt zien, kunt u het Meet-venster maximaliseren of de lay-out wijzigen via Meer opties .
  • Als iemand spreekt, wordt de tegel blauw weergegeven.
  • Als het geluid van een deelnemer uitstaat, wordt op de tegel van de deelnemer het icoon Geluid uit weergegeven.

Uw vergadering of gesprek vinden met het tabblad Zoeken

1. Klik rechtsboven in de Chrome-browser op het tabblad Zoeken .
  2. Selecteer het tabblad voor uw vergadering of gesprek.
    • Tip: U ziet een apart gedeelte Audio en video als u een tabblad met live audio of video heeft.

Tip: U kunt ook een sneltoets gebruiken:

• Op Windows-pc en Chromebook: Ctrl + Shift + A.
  • Op macOS: Shift + Apple Command Key + A.

Scherm-in-scherm gebruiken

Meer informatie over scherm-in-scherm gebruiken met Google Meet

Begrijpen hoe extensies van derden werken met Google Meet

Sommige Meet-extensies van derden kunnen onverwachte problemen met vergaderingen veroorzaken. Videofeeds en zijvensters kunnen bijvoorbeeld worden afgekapt of ontbreken. Voor de beste prestaties moet u extensies van derden uitschakelen.

Externe Meet-extensies van derden uitschakelen

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer 3 dot menu iconen dan Meer hulpprogramma'sen dan Extensies.
  3. Schakel de extensie uit naast de Meet-extensie .