Lue lisää Meetin asettelusta tietokoneella

Käyttäjien palautteen perusteella selkeytimme pöytäkoneiden ja kannettavien tietokoneiden Google Meet ‑versioita, jotta videosyötteille ja sisällölle jää enemmän tilaa ja jotta säätimet ovat helpommin löydettävissä.

Säätimien sijainti

Löydät kaikki säätimet kokousikkunan alapalkista. Alapalkki on aina näkyvissä.

• Kokouskoodi näkyy vasemmassa alakulmassa.
  • Kun näyttö on suurennettu, vasemmassa alakulmassa näkyy kello.
  • Mikrofonin, kameran, tekstitysten, käden noston ja esitystoimintojen säätimet, lisäasetukset ja lopetuspainike ovat keskellä.
  • Jotta et poistu kokouksesta vahingossa, lopetuspainike on oikeassa reunassa, kaukana kamera- ja mikrofonipainikkeista.

Vinkki: Kun osoitat painiketta, näet sen nimen.

• Oikeasta alakulmasta löydät kokouksen tiedot, kuten liittymistiedot, osallistujapaneelin, chat-paneelin ja toimintopaneelin, josta saat käyttöön pienryhmähuoneet, kyselyt, K & V ‑toiminnon ja muita ominaisuuksia.
  • Tärkeää: Education-versioissa Järjestäjän asetukset ‑painike on toimintopaneelin vieressä.

Oman esityksen näkeminen

Voit nyt nähdä yhtä aikaa näytöllä sekä muut osallistujat että oman esityksesi. Osoittamalla esityssyötettäsi voit

• irrottaa esityksesi näkymään yhdessä ruudussa, jotta voit nähdä muut osallistujat
  • mykistää minkä tahansa audion esityksestäsi
  • poistaa esityksen kokouksesta, kun joku liittyy vain omaa esitystään varten.

Et pääse käyttämään esityksen sisältöä kokousikkunasta. Voit vaihtaa dioja tai vierittää dokumenttia siitä ikkunasta, jonka olet jakanut esitystäsi varten.

Vinkki: Jotta esityksesi onnistuu paremmin ja vältät peilautumisen, jaa sisältösi eri välilehdellä (vahva suositus) tai ikkunassa kokousikkunan sijaan. Jos sinun täytyy jakaa koko näyttösi, siirrä esityksesi toiseen näyttölaitteeseen, jos mahdollista.

Oman kuvan muuttaminen

Jos olet kokouksessa yhden henkilön kanssa, oma kuvasi näkyy automaattisesti kelluvana toisen osallistujan vieressä. Jos kokoukseen liittyy joku kolmas tai siihen lisätään esitys, oma kuvasi lisätään automaattisesti ruudukkoon. Molemmissa tapauksissa voit vaihtaa kelluvasta kuvasta ruudukkoon ja päinvastoin. Valintasi tallennetaan tulevia kokouksia varten.

• Voit kiinnittää tai irrottaa itsesi, vaihtaa kelluvasta kuvasta ruudukkonäkymään tai pienentää videosyötteesi näytöltäsi osoittamalla omaa kuvaasi.
  • Voit muuttaa oman kuvasi kokoa seuraavilla tavoilla:
    • Vedä oman kuvasi kulmista.
    • Vedä oma kuvasi johonkin kokousikkunan neljästä kulmasta.

Tärkeää: Jos pienennät videosyötteesi, se pienenee vain omassa näkymässäsi.

• Joissakin tapauksissa oman kuvasi ylä- ja alareunassa voi olla harmaa palkki, jotta näet kaiken, mitä kamerasi kuvaa. Muut osallistujat saattavat nähdä videosyötteesi rajatun version.

Päivitetty ruudukkonäkymä

Ruudukkonäkymän avulla näet kerralla enemmän osallistujia.

• Jos haluat nähdä useampien osallistujien ruudut, suurenna Meet-ikkuna tai vaihda asettelua Lisäasetukset  ‑kohdasta.
  • Kun osallistuja puhuu, hänen ruudussaan näkyy sininen reunus.
  • Kun osallistuja on mykistetty, hänen ruudussaan näkyy mykistyskuvake .

Kokous- tai puheluvälilehtien hakeminen Hae välilehtiä ‑ominaisuudella

1. Valitse Chrome-selaimen oikeasta yläkulmasta Hae välilehtiä .
  2. Valitse kokouksen tai puhelun välilehti.
    • Vinkki: Jos sinulla on liveaudiota tai -videota sisältävä välilehti, näet erillisen "Audio ja video" ‑osion.

Vinkki: Voit myös käyttää pikanäppäimiä:

• Windows ja Chromebook: Ctrl + Shift + A.
  • macOS: vaihto + Applen komentonäppäin + A.

Pikkuruudun käyttäminen

Lue lisää Google Meetin pikkuruudun käyttämisestä.

Kolmannen osapuolen laajennusten käyttäminen Google Meetin kanssa

Jotkin kolmannen osapuolen Meet-laajennukset voivat aiheuttaa odottamattomia virheitä kokouksissa. Esimerkiksi videosyötteet tai sivupaneelit eivät ehkä näy kunnolla tai ne puuttuvat. Meet toimii parhaiten, kun poistat kolmannen osapuolen laajennukset käytöstä.

Kolmannen osapuolen Meet-laajennusten poistaminen käytöstä

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää 3 dot menu icon ja sitten Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.
  3. Laita laajennus pois päältä Meet-laajennuksen vierestä .