Miten Google huolehtii yksityisyydestäsi ja antaa sinulle päätösvallan

Verkkoturvallisuudestasi huolehtiminen tarkoittaa tietojesi suojaamista ja yksityisyytesi kunnioittamista. Tämän takia keskitymme jokaisessa tuotteessamme pitämään tietosi turvassa ja käsittelemään niitä vastuullisesti sekä annamme sinulle päätösvallan. Päivästä toiseen tiimimme pyrkivät tekemään Googlen tuotteista turvallisempia riippumatta siitä, mitä niillä teet — selaat nettiä, käytät sähköpostia tai haet reittiohjeita.
Voit aina muuttaa datan yksityisyysasetuksia Google-tililläsi. Turvallisuuskeskuksestamme voit lukea lisää datan yksityisyystyökaluista ja ‑asetuksista.

Datan avulla hyödyllisempiä Google-tuotteita ja ‐palveluita

Toimintadatan avulla tuotteista ja palveluista tulee hyödyllisempiä

Google-tilillesi tallennetun tapahtumadatan ansiosta voit saada hyödyllisiä ja personoituja kokemuksia Googlen tuotteissa, esimerkiksi nopeammat haut ja automaattiset ehdotukset. Voit milloin tahansa päättää, mitkä tapahtumat tallentuvat tilillesiladata dataasi tai poistaa tapahtumiasi.
Datan avulla voimme myös
  • varmistaa, että palvelut toimivat suunnitellusti
  • seurata palvelukatkoksia tai hakea ratkaisuja ilmoittamiisi ongelmiin
  • kehittää palveluitamme: jos esimerkiksi tiedämme, mitkä hakutermit kirjoitetaan usein väärin, voimme parantaa oikeinkirjoitusominaisuuksia eri palveluissamme.

Google ei myy henkilökohtaisia tietojasi

Emme myy henkilökohtaisia tietojasi kenellekään. Mainonnan ansiosta voimme tarjota tuotteitamme maksutta. Mainonta myös auttaa kanssamme yhteistyötä tekeviä sivustoja ja sovelluksia rahoittamaan sisältöään. Henkilökohtaiset tietosi eivät ole myytävänä. Huolehdimme datasi yksityisyydestä joka vaiheessa, kun näytämme sinulle mainoksia. Lue lisää siitä, miten mainokset toimivat.

Yksityisyysasetusten muuttaminen

Hallitse henkilökohtaisia tietojasi helppokäyttöisillä asetuksilla
Tärkeät tiedot sekä yksityisyys- ja suojausasetukset löytyvät Google-tililtäsi. Olemme luoneet työkaluja, kuten hallintapaneelin ja Omat tapahtumat, jotka tekevät Google-tilillesi tallennetun datan näkemisestä helppoa. Työkaluihin kuuluu myös vahvoja yksityisyysasetuksia, kuten Toimintojen hallinta, jonka avulla voit valita, mitä Google-tilillesi tallennetaan.
Kohdassa Yksityisyysasetusten tarkistus voit valita itsellesi sopivat yksityisyysasetukset.
Tee tilistäsi turvallisempi yksilöllisillä suosituksilla
Tietoturvatarkistus tekee Google-tilisi tietoturvan tarkastamisesta helppoa, ja saat yksilöllisiä vinkkejä tilisi turvallisuuden parantamiseen.
Voit parantaa tilisi tietoturvaa kaksivaiheisella vahvistuksella, tai Lisäsuojaus-ohjelmalla, joka on Googlen vahvin tilin suojaus.
Lue lisää tilin suojauksen parantamisesta.
Päätä, mitä dataa ja tapahtumia mainosten personointiin käytetään
Kun käytät Google-sovelluksia, voit valita, mitä dataa ja tapahtumia mainosten personointiin voidaan käyttää, tai voit ottaa mainosten personoinnin kokonaan pois käytöstä. Tarjoamme sinulle helppokäyttöiset mainosasetukset, joilla voit valita mainosten personointiin käytetyn datan. Data sisältää toimintaasi perustuvat oletukset kiinnostuksen kohteistasi, vuorovaikutuksen muiden mainoskumppaniemme kanssa sekä Google-tilillesi lisäämäsi tiedot.
Kun kirjaudut Google-tilillesi, voit muuttaa mainosten personointia tai laittaa personoidut mainokset kokonaan pois päältä mainosasetuksista.
iOS 14 ‐päivityksestä alkaen Google ei enää käytä personoituihin mainoksiin ja mainoksiin liittyvään mittaukseen mainostunnusta (IDFA) tai muita tietoja, jotka kuuluvat Applen App Tracking Transparency ‐käytännön (iOS) piiriin.
Turvallisuuskeskuksesta saat lisätietoa Google-mainoksista ja datasta.
Hakuhistorian hallinta
Dataa, kuten hakutermejä ja käyttämiäsi linkkejä, voidaan tallentaa Google-tilillesi asetuksistasi riippuen. Tämä data auttaa käyttökokemuksesi parantamisessa. Esimerkiksi viimeaikaisten tapahtumien avulla voit jatkaa siitä, mihin viimeksi jäit Haussa. Google voi myös ennakoida avainsanoja kirjoittaessasi ja tarjota nopean pääsyn viimeisimpiin hakuihin ennen kuin edes alat kirjoittaa.
Hakuasetuksista voit katsoa ja poistaa Google-tilisi hakuhistoriaa, saada nopean pääsyn tarvitsemiisi yksityisyysasetuksiin ja lukea lisää Haun toiminnasta Datasi Haussa ‑sivulta. Voit valita Verkko- ja sovellustoiminnasta, että hakuhistoria poistetaan automaattisesti ja jatkuvasti 3, 18 tai 36 kuukauden jälkeen.Jotta voimme tehdä tilisi kokemuksesta personoidumman, verkko- ja sovellustoiminta tallentaa dataa Googlen palveluissa tekemistäsi asioista, mukaan lukien niihin liittyviä tietoja, kuten sijainnin.
Käyttötietojasi voidaan säilyttää selaimessasi, vaikka olisit poistanut ne Omista tapahtumista. Katso, miten voit poistaa selaustoimintaa.
Vinkki: Suojauksen parantamiseksi voit edellyttää lisätodennusvaihetta koko historian näkemiseen Omissa tapahtumissa.
Sijaintihistorian hallinta
Sijaintihistoria on Google-tilin asetus, joka luo aikajanan eli henkilökohtaisen kartan. Se auttaa sinua muistamaan paikat, joissa käyt, käyttämäsi reitit ja tekemäsi matkat, kun mukanasi on mobiililaite, jolla
  • olet kirjautuneena Google-tilillesi
  • sijaintihistoria on päällä
  • sijainnin ilmoittaminen on päällä.
Lue lisää sijaintihistorian poistamisesta. Voit myös valita, että sijaintihistoriasta poistetaan automaattisesti yli 3, 18 tai 36 kuukautta vanhat tiedot.
Muun sijaintidatan hallinta sovelluksissasi
Puhelimet voivat lähettää sijaintitietoa sovelluksille ja verkkosivuille, jos laitteesi sijaintiasetus on päällä, ja sovelluksesi ja selaimesi käyttöoikeudet sallivat sen. Laitteesi sijaintiasetusten kautta voit päättää, onko sijainti saatavilla mille tahansa sovellukselle tai verkkosivulle, myös Googlelle. Jotkut Google-sovellukset käyttävät suurin piirtein alueeseesi liittyviä IP-osoitteita arvioidakseen sijaintisi. Jotkut Google-sovellukset voivat myös saada tietoja karkeasta alueestasi internetpalveluntarjoajan määrittämän IP-osoitteen perusteella.
Tärkeää: Avaamillasi sovelluksilla tai verkkosivustoilla, myös Googlella, voi olla pääsy laitteesi IP-osoitteeseen. Tämä tarkoittaa, että kaikki avaamasi sovellukset ja verkkosivustot voivat nähdä jotain tietoa sijainnistasi. Voit estää tämän VPN:n avulla.
Tapahtumien poistaminen
Tärkeää: Omissa tapahtumissa ei säilytetä sisältöä tai tiedostoja, kuten asiakirjoja, sähköposteja tai kuvia. Voit ylläpitää sisältöä ja tiedostoja suoraan tuotteilla, kuten Drivella, Gmaililla tai Kuvilla.

Tapahtumien poistaminen manuaalisesti

1. Siirry osoitteeseen myactivity.google.com.
  2. Vieritä alas toimintaasi.
  3. Valitse Poista .
  4. Valitse "Poista toiminta" ‑kohdan alta ajanjakso. Voit poistaa kaikki tapahtumat valitsemalla Koko historia.
  5. Valitse, mistä palveluista tapahtumat poistetaan.
  6. Valitse Seuraava ja sitten Poista.

Tapahtumien poistaminen automaattisesti

1. Siirry osoitteeseen myactivity.google.com.
  2. Valitse "Google-toimintani" -kohdasta tapahtumatyyppi:
    • Verkko- ja sovellustoiminta
    • Sijaintihistoria
    • YouTube-historia
  3. Valitse Automaattinen poisto.
  4. Valitse, kuinka kauan haluat säilyttää tapahtumasi, ja tallenna valinta klikkaamalla ja sitten Seuraava ja sitten Vahvista.
Osa tapahtumista voi vanhentua valitsemaasi ajanjaksoa aiemmin.

Selaustietojen poistaminen

Käyttötietojasi voidaan säilyttää selaimessasi, vaikka olisit poistanut ne Omista tapahtumista.

Muiden tapahtumien poistaminen

1. Siirry osoitteeseen myactivity.google.com.
  2. Valitse toimintasi yläpuolelta hakukentästä Lisää ja sittenMuu Google-toiminta.
  3. Tämän jälkeen voit
    • poistaa tietyt tapahtumat: valitse tapahtuman alapuolelta Poista
    • poistaa muualle tallennettuja tapahtumia: valitse tapahtuman alta Siirry, Näytä tai Hallinnoi.
Jos haluat lisätietoa Google-tilin tapahtumien ja datan poistamisesta, siirry tietosuojan ohjekeskukseen.