Hold avstemninger i Google Meet

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Viktig:

• Når du oppretter en avstemning i en direktesending, blir den automatisk tilgjengelig for både møtedeltakere og deltakere i direktesendingen. Verter kan ikke slå av avstemninger for brukere av direktesendinger.
  • Du kan ikke opprette avstemninger, men du kan svare på avstemninger via mobilenheter.
Krav for å kunne bruke avstemninger i Google Meet.

Viktig: Funksjonen for avstemninger i Google Meet er tilgjengelig i disse Google Workspace-utgavene:

• Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • G Suite Business
  • Nonprofits
  • Workspace Individual-abonnent

Tips: Workspace-administratorer kan slå denne funksjonen på eller av for hele organisasjonen.

Hold avstemninger i Google Meet-møter

For møtemoderatorer:

Som møtemoderator kan du lage avstemninger der deltakerne kan avgi stemmer. Etter møtet mottar moderatoren automatisk en rapport på e-post med resultatene av avstemningen. Rapporten inneholder deltakernes navn og svar. Ved anonyme avstemninger deles ikke deltakernes navn.

Den som planlegger eller starter et møte, blir vert for møtet. Hvis du overfører et møte til – eller planlegger et møte i – en annen persons kalender, kan det hende at den andre personen blir vert for møtet. Som standard har hvert møte kun én møtevert, men du kan legge til opptil 25 medverter når du har blitt med i møtet.

Opprett avstemninger

1. Nederst til høyre i et møte klikker du på Aktiviteter  og deretter klikk på Avstemninger.
  2. Klikk på Start en avstemning
  3. Skriv inn et spørsmål og legg til alternativer for avstemningen.
    • Tips: Du kan la brukerne svare anonymt på avstemninger. Slå på «Svar vises uten navn»  før du lagrer eller starter avstemningen.
  4. Utfør en av disse handlingene:
    • Legg ut avstemningen ved å klikke på Start.
    • For å lagre avstemningen, slik at du kan starte den senere, klikker du på Lagre.

Tips: Avstemninger du lagrer, står oppført under Avstemninger så lenge møtet pågår. Når samtalen er ferdig, slettes alle avstemninger for godt. Møtemoderatorene får en avstemningsrapport via e-post når møtet er ferdig.

5. Du kan stemme i din egen avstemning så snart den er i gang, ved å velge et av alternativene og så og deretter klikke på Stem.

Moderer avstemninger

1. Nederst til høyre i et møte klikker du på Aktiviteter  og deretter klikk på Avstemninger.
  2. Valgfritt: For å la deltakerne se resultatene av en avstemning, gå til «La alle se resultatene» og klikk på bryteren for å slå den på .
  3. Valgfritt: For å lukke en avstemning og hindre andre i å svare, klikk på Avslutt avstemningen.
    • Tips: Deltakerne kan fortsatt se avstemningen.
  4. For å slette en avstemning permanent fra listen over avstemninger, klikk på Slett .
    • Tips: Ingen kan se slettede avstemninger.

Se på avstemningsrapporter

Hvis det holdes avstemninger under et møte, mottar moderatoren en rapport på e-post om avstemningene etter møtet. Rapporten inneholder møtedeltakernes navn og svar.

1. Åpne e-posten med avstemningsrapporten.
  2. Klikk på rapportvedlegget.

For møtedeltakere:

Som møtedeltaker kan du sende inn svar på avstemninger.

Du får et varsel i møtet når moderatoren starter en avstemning. Sørg for å sende inn svaret ditt før avstemningen eller møtet avsluttes.

Viktig: Når du svarer anonymt på en avstemning, skjules detaljene for

• andre møtedeltakere
  • moderatorene
  • Workspace-administratoren din

Når du svarer på en avstemning, deles svaret i sin helhet med Google. Avstemningen blir anonymisert eller slettet senere, i henhold til retningslinjene for oppbevaring av data.

1. Nederst til høyre i et møte kan du klikke på Aktiviteter  og deretter klikk på Avstemninger.
  2. I avstemningen velger du svaret ditt og deretter klikk på Stem.
    Tips: Når du har klikket på Stem, kan du ikke endre svaret ditt.