Polls uitvoeren in Google Meet

Belangrijk: Polls uitvoeren in Google Meet is beschikbaar in deze Google Workspace-versies:

• Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • G Suite Business
  • Nonprofits
  • Workspace Individual-abonnee

Tip: Workspace-beheerders kunnen deze functie aan- of uitzetten voor hun hele organisatie.

Een poll uitvoeren in een videogesprek

Voor moderators van vergaderingen:

Als moderator van de vergadering kunt u polls maken waarop de deelnemers kunnen stemmen. Na de vergadering krijgt de moderator automatisch een e-mail met een rapport van de pollresultaten. In het rapport staan de namen en antwoorden van de deelnemers.

Iedereen die een vergadering plant of start, wordt de host van de vergadering. Als u een vergadering overzet naar of plant in de agenda van iemand anders, kan de andere persoon de host van de vergadering worden. Standaard is er maar 1 host per vergadering, maar u kunt maximaal 25 co-hosts toevoegen zodra u deelneemt aan de vergadering.

Een poll maken

1. Klik in een vergadering rechtsonder op Activiteiten  and then klik op Polls.
  2. Klik op Een poll starten.
  3. Voer een vraag in en voeg opties toe voor de poll.
  4. Maak een keuze:
    • Als u de poll wilt posten, klikt u op Starten.
    • Als u de poll wilt opslaan zodat u deze later kunt starten, klikt u op Opslaan.
      Tip: Polls die u opslaat, blijven gedurende het videogesprek zichtbaar onder Polls. Nadat het gesprek is afgelopen, worden alle polls definitief verwijderd. Moderators van vergaderingen krijgen per e-mail een poll-rapport toegestuurd aan het einde van de vergadering.

Een poll modereren

1. Klik in een vergadering rechtsonder op Activiteiten  and then klik op Polls.
  2. Optioneel: Als u wilt dat deelnemers de resultaten van een poll kunnen zien, klikt u naast 'Iedereen de resultaten laten zien' op Inschakelen "".
  3. Optioneel: Als u een poll wilt sluiten en geen reacties wilt toestaan, klikt u op Poll beëindigen.Tip: Deelnemers kunnen de poll nog steeds bekijken.
  4. Als u een poll definitief wilt verwijderen uit de lijst met polls, klikt u op Verwijderen "".Tip: Niemand kan verwijderde polls bekijken.

Het rapport van een poll bekijken

Na een vergadering krijgt de moderator een e-mail met een rapport voor alle polls die zijn uitgevoerd in de vergadering. In het rapport staan de namen en antwoorden van de deelnemers.

1. Open de e-mail met het rapport van de poll.
  2. Klik op de bijlage.

Voor deelnemers aan de vergadering:

Als deelnemer aan de vergadering kunt u een reactie voor een poll indienen.

U krijgt een melding in de vergadering wanneer de moderator een poll begint. Stuur uw antwoord in voordat de poll of vergadering voorbij is.

1. Klik in een vergadering rechtsonder op Activiteiten  and then klik op Polls.
  2. Selecteer uw antwoord in de poll and then klik op Stemmen.
    Tip: Nadat u op Stemmen heeft geklikt, kunt u uw reactie niet meer wijzigen.