Räcka upp handen i Google Meet.

Räck upp handen i Google Meet för att informera moderatorn att du vill tala.

Om moderatorer

Alla som schemalägger eller startar ett möte blir mötesvärd. Om du överför eller schemalägger ett möte i någon annans kalender kan den personen bli mötesvärd. Som standard finns det bara en mötesvärd per möte, men du kan lägga till upp till 25 medvärdar inne i mötet.

Moderatorer får aviseringar om uppräckta händer i ordningen de räcks upp. När en deltagare har talat eller ställt en fråga kan du ta ned handen så att andra får tala.

Räck upp eller ta ned handen

När någon räcker handen informeras alla deltagare. Ikonen Handuppräckning visas i deltagarens egen vy och flyttas till huvudrutnätet så att moderatorerna ser deltagare med uppräckta händer.

Räck upp handen så här:

1.  Scrolla längst ned på skärmen följt av klicka på Handuppräckning Hand Raise.

Ta ned handen så här:

1. Scrolla längst ned på skärmen följt av klicka på Ta ned hand Hand Raise.

Tips! Du eller moderatorn kan ta ned handen. Om moderatorn tar ned din hand får du en avisering. Om du pratar och inte tar ned handen, tas den ned automatiskt. Klicka på Avbryt om du vill behålla handen uppe.

Ta ned händer som moderator

När någon höjer handen ser moderatorn en avisering längst ned i mötesfönstret. Stäng aviseringen genom att klicka på Stäng eller Öppna kö

Det går även att öppna panelen med personer och visa ta ned händerna:

1. Klicka på Personer People Tab längst ned till höger.
  2. Rulla till avsnittet Uppräckta händer.
  3. Ta ned en hand genom att klicka på Ta ned hand Hand Raise intill en deltagares namn.
  4. Ta ned alla händerna genom att rulla till Uppräckta händer och klicka på Ta ned alla.
Tips! Om en moderator presenterar på en annan flik och en hand räcks upp, får moderatorn en ljudavisering.

Räcka upp handen med rörelsedetektering

Obs!

• Om du vill räcka upp handen med rörelsedetektering slår du på kameran och kontrollerar att funktionen är aktiverad i inställningarna.
  • Funktionen finns för:
    • Google Workspace Business Plus
    • Business Standard
    • Enterprise Essentials
    • Enterprise Plus
    • Enterprise Standard
    • Enterprise Starter
    • Education Plus
    • Teaching and Learning Upgrade-kunder
    • Google Workspace Individual-prenumeranter

Du kan använda en handrörelse för att räcka upp handen i ett videosamtal. När du räcker upp handen visas en markerad handuppräckningsikon Hand Raise och den är synlig för alla samtalsdeltagare.

Aktivera rörelseidentifiering för att räcka upp handen:

1. Under mötet klickar du på Fler alternativ följt av Inställningar .
  2. Klicka på Reaktioner till vänster.
  3. Aktivera Handuppräckningsrörelse.

Klicka på Handuppräckning Hand Raise om du vill ta ned handen.

Tips!

• När du räcker upp handen visas meddelandet Räck upp handen en kort stund. När du tar ned handen medan meddelandet visas inaktiveras handuppräckningen.
  • Funktionen fungerar bara om en hand är synlig och måste vara borta från ansiktet och kroppen.
  • Rörelsedetektering är inaktiverat om du är en aktiv talare i mötet. När du inte längre är en aktiv talare i samtalet aktiveras rörelseidentifieringen igen.