Ställ frågor till deltagarna i Google Meet

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Obs!

• När du skapar Frågor och svar i en livestream är den automatiskt tillgänglig för både mötesdeltagare och livestream-deltagare. Värdar kan inaktivera frågor och svar för livestreamdeltagare från datorn.
  • Du får ha högst 500 frågor per Frågor och svar.
Krav för att använda Frågor och svar i Google Meet

Viktigt! Frågor och svar i Google Meet är tillgängliga för användare med dessa Google Workspace-utgåvor:

• Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • G Suite Business
  • Nonprofits
  • Workspace Individual

Ställa frågor till deltagarna i ett Google Meet-möte

Alla i ett möte kan ställa frågor. Frågorna visas tills de raderas eller döljs.

Efter mötet får moderatorn en detaljerad rapport med alla frågor.

Alla som schemalägger eller startar ett möte blir mötesvärd. Om du överför eller schemalägger ett möte i någon annans kalender kan den personen bli mötesvärd. Som standard finns det bara en mötesvärd per möte, men du kan lägga till upp till 25 medvärdar inne i mötet.

Aktivera frågor och svar

Obs!

• Frågor och svar aktiveras automatiskt för alla användare utom Google Workspace for Education-användare. Mötesvärdar kan aktivera frågor och svar under mötet för Education-användare.
  • Värdar kan inaktivera Frågor och svar från en popup när de startar livestreamen på sin dator eller inaktivera den under Värdkontroller.
  1. Klicka på Värdkontroller nere till höger på skärmen.
  2. Scrolla till Mötesaktiviteter.
  3. Aktivera Tillåt frågor i Frågor och svar Toggle ON.

Tips! Det går som standard att ställa frågor anonymt. Inaktivera Tillåt anonyma frågor (Frågor och svar) Toggle Off om du vill stoppa dem.

Aktivera Frågor och svar i mobilen
  1. Tryck på Fler kontroller följt av Värdkontroller .
  2. Scrolla till Mötesaktiviteter.
  3. Aktivera Tillåt frågor i Frågor och svar Toggle ON.

Tips! Det går som standard att ställa frågor anonymt. Inaktivera Tillåt anonyma frågor (Frågor och svar) Toggle Off om du vill stoppa dem.

Visa och hantera frågor

Viktigt! Alla ställda frågor inkluderas i rapporten Frågor som skickas till moderatorerna efter mötet.

1. Klicka på Aktiviteter  följt av Frågor och svar längst ned till höger på skärmen.
  2. Filtrera frågor genom att klicka på nedåtpilen intill Alla frågor.
  3. Välj ett alternativ:
    • Radera en fråga: Klicka på Radera på frågan.
      • Tips! Det går endast att visa raderade och anonyma raderade frågor i rapporten, inte i själva mötet.
    • Rösta upp en fråga: Klicka på Rösta upp på frågan.
    • Dölj en fråga: Klicka på Dölj på frågan.
    • Markera en fråga som besvarad: Klicka på Markera som besvarad på frågan.
      • Tips! Markera en fråga som besvarad för att meddela deltagarna att den har blivit besvarad.
    • Så här sorterar du frågor i ordningsföljd eller med flest röster:
      1. Klicka på nedåtpilen intill Populärt.
      2. Välj ett alternativ.
Visa och hantera frågor på telefonen

Viktigt! Alla ställda frågor inkluderas i rapporten Frågor som skickas till moderatorerna efter mötet.

1. Tryck på Fler kontroller följt av Aktiviteter följt av Frågor och svar.
  2. Filtrera frågor genom att trycka på nedåtpilen intill Alla frågor.
  3. Välj ett alternativ:
    • Radera en fråga: Tryck på Radera på frågan.
      • Tips! Det går endast att visa raderade och anonyma raderade frågor i rapporten, inte i själva mötet.
    • Rösta upp en fråga: Tryck på Rösta upp på frågan.
    • Dölj en fråga: Tryck på Dölj på frågan.
    • Markera en fråga som besvarad: Tryck på Markera som besvarad på frågan.
      • Tips! Markera en fråga som besvarad för att meddela deltagarna att den har blivit besvarad.
    • Så här sorterar du frågor i ordningsföljd eller med flest röster:
      1. Klicka på nedåtpilen intill Populärt.
      2. Välj ett alternativ.

Moderera Frågor och svar

Läs igenom frågorna under möten och i livestreamar innan de visas för mötesdeltagarnas modererade Frågor och svar:

Obs!

• Moderering är inaktiverat som standard.

• Värdar kan bara moderera genom webben på datorn.

Så här aktiverar du moderering som värd när du har gått med i mötet:

1. Klicka på Värdkontroller nere till höger på skärmen.

2. Scrolla ned till Mötesaktiviteter.

3. Aktivera moderering av frågor genom att aktivera Dölj varje fråga tills en värd godkänner Toggle ON.

Moderera frågor så här:

1. Sök efter frågan märkt med Väntar på godkännande på datorn.

2. Välj Godkänn eller Radera frågan.

• Tips! Värden kan inte massgodkänna frågor.

Tips! Värden kan stänga av moderering av frågor under mötet med Värdkontroller. Redan ställda frågor påverkas inte av ändringen.

Ställ en fråga

När du ställer en fråga får alla i mötet en avisering.

När du ställer en fråga anonymt döljs dina uppgifter för:

• Andra mötesdeltagare
  • moderatorerna
  • Workspace-administratören.

Frågan delas i sin helhet med Google. Frågan anonymiseras eller raderas senare enligt vår lagringspolicy.

1. Klicka på Aktiviteter följt av Frågor och svar följt av Ställ en fråga på datorn.
  2. Skriv frågan följt av klicka på Lägg upp.

Tips! Ställ frågan anonymt genom att markera alternativet intill Skriv anonyma inlägg.

Ställ en fråga på telefonen
  1. Tryck på Fler kontroller följt av Aktiviteter följt av Frågor och svar följt av Ställ en fråga.
  2. Skriv frågan följt av tryck på Lägg upp.

Tips! Ställ frågan anonymt genom att markera alternativet intill Skriv anonyma inlägg.

Visa en frågerapport

Efter mötet skickas en frågerapport per e-post till moderatorn. I e-postmeddelandet finns en lista med ställda, dolda, moderatorgodkända eller raderade frågor tillsammans med namnen på personerna som lade upp frågorna.

1. Öppna e-postmeddelandet med rapporten Frågor.
  2. Klicka på den bifogade rapporten.