Deelnemers vragen stellen in Google Meet

Belangrijk: Vraag en antwoord in Google Meet is beschikbaar voor gebruikers met deze Google Workspace-versies:

• Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • G Suite Business
  • Non-profitorganisaties

Deelnemers vragen stellen in een videogesprek

Voor moderators van vergaderingen:

Iedereen in een vergadering kan vragen stellen. De vragen worden weergegeven totdat ze worden verwijderd of verborgen op een computer.

Tip: Vragen kunnen alleen worden verborgen vanaf een desktop of laptop.

Na de vergadering krijgt de moderator een uitgebreid rapport met alle vragen. De persoon die een vergadering plant of start, wordt de moderator. Elke vergadering kan maar 1 moderator hebben.

Als u een vergadering overzet naar iemand anders of een vergadering plant in de agenda van iemand anders, kan die persoon de moderator worden.

Q&A inschakelen

Q&A staat automatisch aan voor alle gebruikers, met uitzondering van Google Workspace for Education-gebruikers.

• Education-gebruikers: Moderators kunnen Q&A inschakelen tijdens de vergadering.

Q&A aanzetten

1. Klik rechtsonder in een vergadering op Activiteiten .
  2. Klik op Vragen and thenQ&A inschakelen.

Een vraag stellen

Als u een vraag stelt, krijgt iedereen in de vergadering een melding.

1. Klik rechtsonder in een vergadering op Activiteiten  and then klik op Vragen.
  2. Klik rechtsonder op Een vraag stellen.
  3. Voer uw vraag in and then klik op Posten.
    Tip: Deelnemers kunnen de vraag mondeling beantwoorden in de vergadering of hun reactie toevoegen in de chat van de vergadering.

Vragen bekijken en beheren

In de weergave van de moderator kan de moderator een vraag filteren, verwijderen en omhoog stemmen.

1. Klik rechtsonder in een vergadering op Activiteiten and then klik op Vragen.
  • Als u vragen wilt filteren, klikt u naast Alle vragen op de pijl-omlaag "" en selecteert u een optie:
Tip: Deelnemers kunnen alleen filteren op alle vragen of vragen die ze zelf hebben gesteld.
  • Als u een vraag omhoog wilt stemmen, klikt u bij de vraag op Omhoog stemmen "".
  • Als u een vraag wilt markeren als beantwoord, klikt u bij de vraag op Markeren als beantwoord "".

Tip: Markeer een vraag als beantwoord, zodat de deelnemers weten dat de vraag is beantwoord.

• Als u een vraag wilt verbergen, klikt u bij de vraag op Verbergen "".
  • Als u vragen wilt sorteren op volgorde of op meeste stemmen omhoog, klikt u naast Populair op de pijl-omlaag "" en selecteert u een optie.
  • Als u een vraag wilt verwijderen, klikt u bij de vraag op Verwijderen "".

Tip: Moderators kunnen alle vragen van anderen verwijderen. Deelnemers kunnen alleen hun eigen vragen verwijderen. In het rapport voor de vragen dat na de vergadering naar de moderator wordt gemaild, staat welke vragen er zijn verwijderd en wie ze heeft gesteld.

Het rapport van de vragen bekijken

Na de vergadering wordt een vraagrapport gestuurd naar de moderator. De e-mail bevat een lijst met vragen die zijn gesteld, verborgen of verwijderd, samen met de namen van de mensen die de vragen hebben gepost.

1. Open de e-mail met het rapport voor de vragen.
  2. Klik op de bijlage.

Voor deelnemers aan de vergadering:

Deelnemers aan de vergadering kunnen vragen stellen in de vergadering. Iedereen in de vergadering kan uw vragen bekijken totdat u ze verwijdert. De moderator van de vergadering kan uw vragen verbergen en al uw verwijderde vragen bekijken.

Een vraag stellen

1. Klik rechtsonder in een vergadering op Activiteiten  and then klik op Vragen.
  2. Klik rechtsonder op Een vraag stellen.
  3. Voer uw vraag in and then klik op Posten.

Een vraag zoeken, omhoog stemmen of verwijderen

1. Klik rechtsonder in een vergadering op Activiteiten  and then klik op Vragen.
    • Als u vragen chronologisch wilt sorteren of op populariteit, klikt u naast Populair op de pijl-omlaag "" en selecteert u een optie.
    • Als u alle vragen van iedereen wilt bekijken, klikt u op Alle vragen.
    • Als u alleen uw vragen wilt zien, klikt u op Mijn vragen.
    • Als u een vraag omhoog wilt stemmen, klikt u bij de vraag op Omhoog stemmen "".
    • Als u een vraag wilt verwijderen, klikt u bij de vraag op Verwijderen "".

Tip: Als deelnemer kunt u alleen uw eigen vragen verwijderen. De moderator van de vergadering kan alle verwijderde vragen zien en wie ze heeft gepost in het vergaderingrapport.