Ändra bakgrund och använda visuella effekter i Google Meet

Begränsa störningsmomenten eller gör möten roligare genom att göra bakgrunden oskarp eller använda:

• en engagerande bakgrund
  • en statisk bakgrund
  • en säsongsbetonad bakgrund
  • en anpassad bild från dig eller organisationen
  • specialeffekter, till exempel filter

Det går även att anpassa videons format med olika ljus, färgfilter och stiliserade bakgrunder.

Genom att bearbeta statiska bakgrundsbilder, oskärpeeffekter och ljusjusteringar i molnet blir det lättare för enheterna att visa realtidsvideo. Funktionen sparar batteri och processorkraft och optimerar mötets kvalitet.

Obs!

• Känslig information kan visas när du ändrar bakgrunden.
  • I självvisningen visas bakgrunden som inverterad eller speglad. De andra deltagarna i mötet ser den dock i rätt riktning.

• Tillgänglighet för bakgrunder, filter och format beror på klienttyp, kontotyp och inställningar som tillämpas av Google Workspace-administratörer. Workspace-administratörer kan tillåta att användare använder bakgrunder och specialeffekter.

Ändra bakgrund

Viktigt! Om du vill använda funktionerna Ändra bakgrund och Effekter på en iOS-enhet måste du använda någon av följande enheter:

• iPhone 8 eller senare
  • iPad 5:e generationen eller senare
  • iOS 12 eller senare
  1. Öppna Meet-appen Meet-app följt av välj ett möte.
  2. Tryck på Effekter längst ned i självvisningen innan du går med i eller under ett möte.
    • Du kan justera och kombinera visuella effekter mellan olika kategorier. Tryck på kategorin och scrolla nedåt.
      • På fliken Bakgrunder
        • Gör bakgrunden lite oskarp genom att trycka på Gör bakgrunden lite oskarp .
        • Gör bakgrunden helt oskarp genom att trycka på Gör bakgrunden oskarp .
        • Tryck på Lägg till Lägg till om du vill ladda upp en egen bakgrund.
        • Tryck på bakgrunden som du vill använda om du vill välja en bakgrund som redan har laddats upp.
        • Ta bort effekten genom att trycka på Inga effekter eller tryck på .
      • På fliken Filter.
        • Tryck på det filter du vill använda.
          • Tips! Om filtret är interaktivt följer du anvisningarna på skärmen för att aktivera det.
      • Under fliken Utseende
        • Välj ett alternativ under Förbättra porträttet om du vill göra lite snyggare utseende.
        • Justera videons ljusstyrka genom att trycka på under Justera videon för svagt ljus.
        • Tryck på det format du vill använda om du vill ändra stilen.
    • Om du vill välja eller ta bort de staplade effekterna trycker du på Stapel till höger om självvisningen.
      • Välj vilka effekter du vill ta bort eller tryck på Ta bort alla.
      • Tryck på Stäng om du vill minimera stapelvyn.
      • Siffran i den gröna bubblan anger antalet effekter du har tillämpat.
  3. När du är klar trycker du på Klar längst upp till höger för att stänga effektpanelen.
Bakgrundseffekter kan öka batteriförbrukningen. Det kan vara bra att inaktivera detta om batterinivån är låg. Din video kan beskäras för att visa andra deltagare. Då är kanske en del av bakgrunden eller effekten inte synlig för andra deltagare.

Tips! Använd självvisning för att visa hur du ser ut med en annan bakgrund.