Ändra bakgrunden i Google Meet

Nu kan du göra bakgrunden oskarp eller byta ut bakgrunden mot en bild om du vill slippa distraktioner eller göra videosamtal roligare.

Viktigt! Känslig information kan visas när du ändrar bakgrunden.

Kontrollera om du uppfyller kraven innan du ändrar bakgrunden.

Byt bakgrund

Viktigt! Användare som ansluter till videosamtalet utan att vara inloggade på ett Google-konto och användare som måste knacka för att bli godkända kan endast ändra sin bakgrund i videosamtalet en gång. Användare som går med i ett Google Workspace for Education-videosamtal kan inte välja egna bakgrundsbilder.

Före videosamtal

1. Öppna Google Meet och sedan välj ett möte.
  2. Klicka på Ändra bakgrund längst ned till höger i självvisningen.
    1. Om du vill göra bakgrunden helt oskarp klickar du på Gör bakgrunden oskarp .
    2. Om du vill göra bakgrunden lite oskarp klickar du på Gör bakgrunden lite oskarp .
    3. Klicka på en bakgrund om du vill välja en bakgrund som redan har laddats upp.
    4. Klicka på Lägg till Add om du vill ladda upp en egen bild för bakgrunden.
  3. Klicka på Gå med nu.

Under videosamtal

1. Klicka på Mer Mer längst ned.
  2. Klicka på Ändra bakgrund .
    1. Om du vill göra bakgrunden helt oskarp klickar du på Gör bakgrunden oskarp .
    2. Om du vill göra bakgrunden lite oskarp klickar du på Gör bakgrunden lite oskarp .
    3. Klicka på en bakgrund om du vill välja en bakgrund som redan har laddats upp.
    4. Klicka på Lägg till Add om du vill ladda upp en egen bild för bakgrunden.

Tips! Kameran aktiveras automatiskt när du klickar på Ändra bakgrund.

Att ändra bakgrunden kan göra enheten långsammare. Inaktivera den här funktionen om du vill köra andra appar snabbare på datorn.

Varför går det inte att använda alternativet Ändra bakgrund?

Om det inte går att använda alternativet Ändra bakgrund uppfyller du kanske inte följande krav:

• En webbläsarversion som stöder Ändra bakgrund:
  • Chrome med aktiverad maskinvaruacceleration.
  • En webbläsare som stöder WebGL 2.0.
  • Ett 64-bitars operativsystemsystem.

Aktivera maskinvaruacceleration

Aktivera maskinvaruacceleration i Windows eller Mac:

1. Klicka på menyn Mer och sedan uppe till höger i ett Chrome-fönster och klicka på Inställningar
  2. Klicka på Ned Nedåtpil intill Avancerat till vänster.
  3. Klicka på System Wrench.
  4. Aktivera Använd maskinvaruacceleration när det är tillgängligt.
  5. Starta om Chrome.

Kontrollera stöd för WebGL 2.0

Kontrollera att webbläsaren stöder WebGL 2.0 på webglreport.com och verifiera att Major Performance Caveat är markerad som No. Webbläsaren inaktiverar kanske WebGL om enheten är instabil eller orsakar krascher. Det går inte att tvinga WebGL på instabila WebGL-enheter. I vissa fall kan det hjälpa att uppdatera grafikkortets drivrutiner eller att starta om webbläsaren. Läs mer om WebGL-stöd