Endre bakgrunnen og bruk visuelle effekter i Google Meet

For å unngå distraksjoner eller gjøre møter morsommere kan du nå gjøre bakgrunnen uskarp eller bruke

• en dynamisk bakgrunn
  • et stillbilde som bakgrunn
  • en sesongbasert bakgrunn
  • et egendefinert bilde fra deg eller organisasjonen din
  • spesialeffekter, for eksempel filtre

Du kan også bruke stiler til å tilpasse videoen med ulike lys- og fargefiltre samt stiliserte bakgrunner.

Du kan få bedre sanntidsvideo på enheten ved å behandle bakgrunnsbilder, effekter som gjør bakgrunnen uskarp og justerer lyset, i nettskyen. Denne funksjonen lar enheten spare batteri og prosessorkraft og optimaliserer møtekvaliteten.

Viktig:

• Sensitiv informasjon kan vises når du endrer bakgrunnen.
  • I speilvisningen din vises bakgrunnen din som speilet eller invertert. De andre deltakerne i møtet ser imidlertid riktig retning.

• Tilgjengeligheten til bakgrunner, filtre og stiler avhenger av klienttypen, kontotypen og innstillingene som er angitt av Google Workspace-administratorene. Workspace-administratorer kan la brukerne bruke bakgrunner og spesialeffekter.
Finn ut hva du trenger for å bruke visuelle effekter på datamaskin

Slå på maskinvareakselerasjon

Slå på maskinvareakselerasjon på Windows eller Mac:

1. Øverst til høyre i et Chrome-vindu klikker du på menyen Mer og så Innstillinger
  2. Klikk på rullegardinpilen Nedoverpil ved siden av «Avansert» til venstre.
  3. Klikk på System Wrench.
  4. Slå på Bruk maskinvareakselerasjon når det er tilgjengelig.
  5. Start Chrome på nytt.

Sjekk om WebGL støttes

Gå til webglreport.com for å sjekke om nettleseren din støtter WebGL, og se til at det står «No» (Nei) ved «Major Performance Caveat» (Betydelig risiko for begrenset ytelse). Det kan hende at nettleseren deaktiverer WebGL hvis WebGL fører til at enheten blir ustabil eller krasjer. Du kan ikke gjøre bruk av WebGL obligatorisk på ustabile WebGL-enheter. I noen tilfeller kan det hjelpe å oppdatere driverne for grafikkortet eller starte nettleseren på nytt. Finn ut mer om støtte for WebGL

Meet justerer mellom enhets- og skybaserte prosessorer

Justeringer mellom enhets- og skybaserte effekter behandles automatisk av Meet. Skybasert behandling blir prioritert for enheter

• med firekjernet prosessor eller lavere (færre enn åtte logiske kjerner)
  • som bruker Virtual Desktop Infrastructure (VDI)

Tips: Hvis du bruker VDI, men ingen GPU er tilgjengelig, brukes skybasert behandling. Dette kan føre til begrenset effektfunksjon. Finn ut hvordan du klargjør nettverket for møter.

Finn ut hva du trenger for å bruke skybasert effektbehandling

Justeringer mellom enhets- og skybaserte effekter behandles automatisk av Meet. Skybasert behandling blir prioritert for enheter

• med firekjernet prosessor eller lavere (færre enn åtte logiske kjerner)
  • som bruker Virtual Desktop Infrastructure (VDI)

Denne funksjonen er for tiden tilgjengelig for Windows-, ChromeOS- og Linux-maskiner som overholder enhetsbaserte krav til behandling.

Enhetsbasert effektbehandling er tilgjengelig for alle Workspace-utgaver.

Skybasert effektbehandling er for tiden tilgjengelig for

• utvalgte statiske bakgrunnsbilder (ikke tilgjengelig med VDI)
  • funksjonen for å gjøre noe uskarpt
  • justering av belysning

Viktig: Visuelle effekter med skybasert effektbehandling er tilgjengelig for brukere med følgende Workspace-utgaver og i følgende land eller regioner.

Workspace-brukere av:

• Google Workspace Individual
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus

Brukere i kvalifiserte land eller regioner:

• Sentral-Asia
  • Europa
  • Nord-Afrika
  • Nord-Amerika
  • Sør-Amerika (Chile, Bolivia, Peru)
  • Sørøst-Asia

Vi jobber med å legge til støtte for flere regioner.

Bytt bakgrunn og bruk visuelle effekter

Viktig:

• Deltakere som blir med i møtet uten å være logget på en Google-konto, og deltakere som må banke på for å delta, kan bare endre bakgrunnen eller bruke visuelle effekter én gang i løpet av møtet.
  • Kameraet slås på automatisk når du klikker på en effekt. Enheten kan bli tregere når du bruker effekter og bakgrunner. Hvis du opplever ytelsesproblemer, kan du slå av effekter.
  1. Før du blir med i et møte, klikker du på Bruk visuelle effekter nederst i speilvisningen.
    • Hold markøren over speilvisningen mens du er i et møte.
    • Klikk på Bruk visuelle effekter midt på siden.
      • Du kan også klikke på Flere alternativer Mer og så Bruk visuelle effekter .
      • Du kan justere og bruke visuelle effekter for flere ulike kategorier. Klikk på kategorien, og rull ned.
        • Under «Bakgrunner»-fanen:
          • Hvis du vil gjøre bakgrunnen litt uskarp, kan du klikke på Gjør bakgrunnen din litt uskarp .
          • Klikk på Gjør uskarpt  for å gjøre bakgrunnen uskarp.
          • Klikk på Legg til for å laste opp din egen bakgrunn.
          • For å velge en forhåndsopplastet bakgrunn klikker du på bakgrunnen du vil bruke.
        • Under «Filtre»-fanen:
          • Klikk på filteret du vil bruke.
            • For å slå på et interaktivt filter, følg veiledningen på skjermen.
        • Under «Utseende»-fanen:
  2. For å velge eller fjerne de stablede effektene, klikk på Stabel til høyre for speilvisningen din i Effekter-panelet.
    • Tallet i den grønne boblen viser hvor mange effekter du har brukt.
    • Velg effektene du vil fjerne, eller klikk på Fjern alle for å fjerne alle effekter.
    • Du kan minimere stabelvisningen ved å klikke på Lukk .
  3. Når du er ferdig, klikker du på Ferdig for å lukke Effekter-panelet.