Achtergrond wijzigen en visuele effecten toepassen in Google Meet

U kunt nu uw achtergrond vervagen of het volgende toepassen om afleidingen te beperken of vergaderingen leuker te maken:

• Een beeldvullende achtergrond
  • Een statische achtergrond
  • Een seizoensgebonden achtergrond
  • Een aangepaste afbeelding die u of uw organisatie heeft toegevoegd
  • Speciale effecten, zoals filters

U kunt ook stijlen toepassen om uw video aan te passen met verschillende verlichting, kleurfilters en gestileerde achtergronden.

U kunt statische achtergrondafbeeldingen, vervagingseffecten en belichtingsaanpassingen laten verwerken in de cloud voor betere realtime video op apparaten. Met deze functie bespaart u batterij- en processorvermogen en optimaliseert u de kwaliteit van vergaderingen.

Belangrijk:

• Er kan gevoelige informatie zichtbaar zijn als u uw achtergrond wijzigt.
  • In uw zelfweergave wordt uw achtergrond gespiegeld of omgekeerd. De andere deelnemers in de vergadering zien wel de juiste stand.

• De beschikbaarheid van achtergronden, filters en stijlen is afhankelijk van het clienttype, het accounttype en de instellingen die worden toegepast door Google Workspace-beheerders. Workspace-beheerders kunnen gebruikers toestaan achtergronden en speciale effecten toe te passen.

Achtergrond wijzigen

Belangrijk: Als u Achtergrond wijzigen en Effecten wilt gebruiken op een iOS-apparaat, moet u een van de volgende apparaten gebruiken:

• iPhone 8 en hoger
  • iPad 5e generatie of hoger
  • iOS 12 of hoger
  1. Open de Meet-app Meet-app en dan selecteer een vergadering.
  2. Tik voor of tijdens een vergadering op Effecten onderaan de zelfweergave.
    • Je kunt visuele effecten in verschillende categorieën aanpassen en combineren. Tik op de categorie en scroll naar beneden.
      • Onder het tabblad Achtergronden
        • Tik op Enigszins vervagen als u de achtergrond enigszins wilt vervagen.
        • Tik op Vervagen als u de achtergrond helemaal wilt vervagen.
        • Tik op Uploaden Toevoegen als u uw eigen achtergrond wilt uploaden.
        • Tik op de gewenste achtergrond als u een vooraf geüploade achtergrond wilt selecteren.
        • Tik op Geen effecten of tik op om het effect te verwijderen.
      • Op het tabblad Filters
        • Tik op het filter dat u wilt gebruiken.
          • Tip: Als het filter interactief is, volgt u de instructies op het scherm om het aan te zetten.
      • Op het tabblad Uiterlijk
        • Als u uw uiterlijk licht wilt verbeteren, selecteert u een optie onder Portret retoucheren.
        • Als u de videobelichting wilt aanpassen, tikt u op onder Video aanpassen voor weinig licht.
        • Tik op de stijl die u wilt gebruiken om de stijl te wijzigen.
    • Als u de gestapelde effecten wilt selecteren of verwijderen, tikt u rechts van de zelfweergave op Stapel .
      • Selecteer de effecten die u wilt verwijderen of tik op Alles verwijderen om alle effecten te verwijderen.
      • Tik op Sluiten om de stapelweergave te minimaliseren.
      • Het getal in de groene ballon geeft het aantal effecten aan dat u heeft toegepast.
  3. Als u klaar bent, tikt u rechtsboven op Klaar om het deelvenster Effecten te sluiten.
Als u achtergrondeffecten gebruikt, kan het batterijgebruik toenemen. U kunt de effecten uitzetten als de batterij bijna leeg is. Uw video kan worden bijgesneden om andere deelnemers te tonen, waardoor een deel van de achtergrond of het effect misschien niet zichtbaar is voor andere deelnemers.

Tip: Wilt u zien hoe u eruitziet met een andere achtergrond, dan bekijkt u uw zelfweergave.