De iconen van de Google Meet- en Google Duo-app zijn veranderd. Meer informatie

Achtergrond wijzigen en visuele effecten toepassen in Google Meet

U kunt nu uw achtergrond vervagen of vervangen door een afbeelding, een schermvullende achtergrond of een video om afleidingen te beperken of vergaderingen leuker te maken. U kunt ook stijlen toepassen om uw video aan te passen met verschillende verlichting, kleurfilters en gestileerde achtergronden.

U kunt vervagingseffecten en belichtingsaanpassingen laten verwerken in de cloud voor betere videoprestaties op uw apparaat. Met deze functie bespaart u batterij- en processorvermogen en optimaliseert u de kwaliteit van vergaderingen.

Belangrijk:

• Er kan gevoelige informatie zichtbaar zijn als u uw achtergrond wijzigt.
  • De beschikbaarheid van stijlen en achtergronden is afhankelijk van het klanttype, het accounttype en de instellingen die worden toegepast door Google Workspace-beheerders.
Meer informatie over wat u nodig heeft om visuele effecten op een computer toe te passen

Als u geen visuele effecten kunt gebruiken, voldoet u misschien niet aan de volgende vereisten:

• Een browserversie die achtergronden, uitgebreide effecten en stijlen ondersteunt:
    • Chrome-versie 91 of hoger op Windows, Mac of Linux. Bekijk meer informatie over hoe u uw browserversie checkt.
    • Versie 91 of hoger op Chrome OS. Bekijk meer informatie over hoe u uw Chromebook upgradet.
    • Edge (Chromium) 91 of hoger op Windows of Mac.
  • Hardwareversnelling staat aan.
  • Een browser die WebGL ondersteunt.
  • Een 64-bits besturingssysteem.

Hardwareversnelling inschakelen

Zo schakelt u hardwareversnelling in op Windows of Mac:

1. Klik rechtsboven in een Chrome-venster op Menu Meer en danInstellingen.
  2. Klik links, naast Geavanceerd, op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op Systeem Wrench.
  4. Schakel Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar in.
  5. Start Chrome opnieuw op.

Ondersteuning voor WebGL checken

Check op webglreport.com of uw browser WebGL ondersteunt en bevestig dat Major Performance Caveat is gemarkeerd als No. De browser zet WebGL misschien uit als het apparaat instabiel is of crashes veroorzaakt. U kunt WebGL niet afdwingen op instabiele WebGL-apparaten. In sommige gevallen kan het helpen om de stuurprogramma's voor de grafische kaart te updaten of de browser opnieuw op te starten. Bekijk meer informatie over WebGL-ondersteuning.

Meer informatie over wat u nodig heeft voor cloudgebaseerde effectverwerking

Meet past zich automatisch aan tussen effectverwerking op uw apparaat of in de cloud. Meet geeft voorrang aan cloudgebaseerde verwerking voor apparaten met een CPU van 4 cores of minder (minder dan 8 logische cores). Deze functie is momenteel beschikbaar voor Windows-, Chrome OS- en Linux-apparaten die voldoen aan apparaatgebaseerde verwerkingsvereisten.

Cloudgebaseerde effectverwerking is momenteel beschikbaar voor:

Belangrijk: Visuele effecten die cloudgebaseerde effectverwerking gebruiken, zijn beschikbaar voor gebruikers van Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus en Workspace Individual in deze in aanmerking komende regio's:

• Centraal-Azië
  • Europa
  • Noord-Amerika
  • Noordelijk Afrika
  • Zuidoost-Azië

We werken eraan om deze functie uit te breiden naar meer regio's.

Uw achtergrond wijzigen en visuele effecten gebruiken

Belangrijk: Deelnemers die deelnemen aan de vergadering terwijl ze niet zijn ingelogd op een Google-account en deelnemers die moeten kloppen om te worden toegelaten, kunnen hun achtergrond maar één keer wijzigen of visuele effecten gebruiken in de vergadering.

Vóór een vergadering

1. Ga naar Google Meet en dan selecteer een vergadering.
  2. Klik rechtsonder in de zelfweergave op Visuele effecten toepassen .
    • Klik op Je achtergrond vervagen  als u de achtergrond helemaal wilt vervagen.
    • Klik op Je achtergrond enigszins vervagen  als u de achtergrond enigszins wilt vervagen.
    • Klik op een achtergrond om een vooraf geüploade achtergrond te selecteren.
    • Klik op Achtergrondafbeelding uploaden Add photo om een eigen afbeelding te uploaden voor uw achtergrond.
    • Klik op een stijl als u een stijl aan uw video wilt toevoegen.
    • Tik onderaan op Filters en dan het filter dat u wilt gebruiken als u een filter wilt selecteren.
    • Tip: Als het filter interactief is, volgt u de instructies op het scherm om het te activeren.
  3. Klik op Nu deelnemen.

Tijdens een vergadering

1. Klik onderaan op Meer Meer.
  2. Klik op Visuele effecten toepassen .
    • Klik op Je achtergrond vervagen  als u de achtergrond helemaal wilt vervagen.
    • Klik op Je achtergrond enigszins vervagen  als u de achtergrond enigszins wilt vervagen.
    • Klik op een achtergrond om een vooraf geüploade achtergrond te selecteren.
    • Klik op Achtergrondafbeelding uploaden Add photo om een eigen afbeelding te uploaden voor uw achtergrond.
    • Klik op een stijl als u een stijl aan uw video wilt toevoegen.
    • Tik onderaan op Filters en dan het filter dat u wilt gebruiken als u een filter wilt selecteren.
    • Tip: Als het filter interactief is, volgt u de instructies op het scherm om het te activeren.

Tip: De camera wordt automatisch aangezet als u op een effect klikt. Uw apparaat kan langzamer worden als u effecten en achtergronden gebruikt. U kunt deze functie uitschakelen zodat andere apps sneller kunnen worden uitgevoerd op uw computer.